Septabene 1,5 mg/5 mg v 1 ml oralno pršilo, 30 ml

Dodajte še za 50,00  izdelkov za brezplačno dostavo!
Septabene 1,5 mg/5 mg v 1 ml oralno pršilo, 30 ml

9,99 

Zdravilo Septabene oralno pršilo razkužuje ustno votlino in žrelo ter zmanjšuje znake vnetja žrela, kot so bolečina, rdečina, oteklina, vroč občutek in oslabljeno delovanje.

Pred uporabo zdravila natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Na zalogi

Proizvajalec:
Vsi izdelki
Šifra: 146973Kategoriji: , Oznake: , , ,

Opis

Zdravilo Septabene oralno pršilo je protivnetno, protibolečinsko in antiseptično zdravilo za lokalno oralno uporabo. Zdravilo Septabene oralno pršilo razkužuje ustno votlino in žrelo ter zmanjšuje znake vnetja žrela, kot so bolečina, rdečina, oteklina, vroč občutek in oslabljeno delovanje.

Zdravilo Septabene se uporablja za protivnetno, protibolečinsko in antiseptično zdravljenje:

– draženja v žrelu, ustih in dlesnih,

– pri gingivitisu, faringitisu in laringitisu ter

– pred izdrtjem zoba in po njem.

Uporaba:

Odrasli: Za posamezni odmerek enkrat do dvakrat pritisnite na pršilno glavo. Postopek lahko ponovite na 2 uri, 3- do 5-krat na dan.

Uporaba pri otrocih:

Otroci, starejši od 12 let: Za posamezni odmerek enkrat do dvakrat pritisnite na pršilno glavo. Postopek lahko ponovite na 2 uri, 3- do 5-krat na dan.

Otroci, stari 6 do 12 let: Za posamezni odmerek enkrat pritisnite na pršilno glavo. Postopek lahko ponovite na 2 uri, 3- do 5-krat na dan.

Zdravilo Septabene se ne sme uporabljati pri otrocih, mlajših od 6 let.

Za optimalen učinek zdravila ni priporočljivo uporabiti tik pred umivanjem zob ali takoj po njem.

Pred uporabo odstranite plastično zaporko. Pred prvo uporabo oralnega pršila Septabene večkrat pritisnite na pršilno glavo, da se pojavi enakomeren razpršek. Če pršila niste uporabljali dalj časa (najmanj en teden), enkrat pritisnite na pršilno glavo, da se pojavi enakomeren razpršek. Široko odprite usta, usmerite cevko pršilnika proti žrelu in enkrat do dvakrat pritisnite na pršilno glavo. Med pršenjem zadržite dih.

Pri enem pritisku na pršilno glavo se sprosti 0,1 ml oralnega pršila, raztopine, ki vsebuje 0,15 mg benzidaminijevega klorida in 0,5 mg cetilpiridinijevega klorida.

Tega zdravila ne smete uporabljati dlje kot 7 dni. Če se v 3 dneh simptomi poslabšajo ali ne izboljšajo, ali če se pojavijo drugi simptomi, kot je povišana telesna temperatura, se posvetujte z zdravnikom. Z zdravnikom se posvetujte, če se stanje ponavlja ali če se je pred kratkim spremenilo.

Opozorila:

Zdravilo shranjujte nedosegljivo otrokom! Shranjujte pri temperaturi do 25°C. Po prvem odprtju vsebnika je treba zdravilo porabiti v 6 mesecih, če je shranjeno pri temperaturi do

25°C. Jemanje zdravila Septabene med nosečnostjo ni priporočljivo.

Sestava:

Zdravilni učinkovini sta benzidaminijev klorid in cetilpiridinijev klorid. 1 ml oralnega pršila, raztopine, vsebuje 1,5 mg benzidaminijevega klorida in 5 mg cetilpiridinijevega klorida.

V enem razpršku je 0,1 ml oralnega pršila, raztopine, ki vsebuje 0,15 mg benzidaminijevega klorida in 0,5 mg cetilpiridinijevega klorida.

Druge sestavine zdravila so etanol (96-odstotni), glicerol (E422), makrogolglicerol hidroksistearat, natrijev saharinat (E954), eterično olje poprove mete, prečiščena voda.

Pakiranje: 30 ml

Dodatne informacije

Pakiranje

30 ml

Oblika

Pršilo

Način / Mesto uporabe

Ustna votlina

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Septabene 1,5 mg/5 mg v 1 ml oralno pršilo, 30 ml”

Morda vam bo prav tako všeč…