Dodajte še za 50,00  izdelkov za brezplačno dostavo!
Zdrav način življenja in zdrava prehrana.

Kako kontroliramo stres s pravilno prehrano?

Stres je prisoten v življenju nas vseh. Pojavi se v različnih obdobjih našega življenja, sprožijo pa ga lahko različni dejavniki. Nanj nihče ni imun, lahko se ga le naučimo obvladati. Stres je psihološki, fiziološki ali vedenjski odziv na eksterne in interne dražljaje, ki nas potisnejo iz ravnotežja oziroma ogrozijo ali celo spremenijo naše obstoječe stanje (status quo). Gre za zelo široko definicijo, saj se stres od človeka do človeka različno odraža. To pomeni, da stres ni za vse ljudi enak. Doživljamo ga različno, zato se z njim spopadamo vsak na svoj način. Pri preprečevanju stresa velik faktor igra zdrava prehrana. Najbrž se vsi strinjamo z rekom: lačen si ful ..

Zdrava prehrana

Za preprečevanje stresa je zelo pomembna zdrava prehrana, ki vsebuje veliko vitaminov (A, C, E, B – skupine) in mineralov (Mg, Ca, Fe, Se, Cu, Zn). Magneziju pravimo tudi mineral za zdrav duh in zdravo telo, ki varuje vaše srce pred hudimi obremenitvami zaradi stresa. Vpliva na mišice, živčni sistem, proti utrujenosti. Prav tako imajo ključno vlogo pri delovanju živčnega in imunskega sistema, obnovi celic, presnovnih procesih vitamini skupine B. Vaša prehrana naj bo uravnotežena, raznolika, polna večbarvne zelenjave in sadja, žitaric, rib, mlečnih izdelkov, zdravih olj, zelišč … Kombinacijo vitaminov in mineralov, ki pripomorejo k boljšemu počutju in normalnemu delovanju živčnega sistema, lahko poiščete tudi v prehranskih dopolnilih.

Telesna aktivnost

Če nikakor ne vidite, da bi si lahko vzeli čas tako za športno rutino kot umirjanje, bo za začetek dovolj, če si vzamete čas za sprehod. Izkoristite sončne dni, saj je sončni vitamin D izrednega pomena za imunski sistem. V zimskih mesecih ga lahko nadomestite tudi s pripravkom v pršilu, ki je najbolj priročna oblika uživanja prehranskega dopolnila z vitaminom D3. Naužijte se čistega zraka, vmes naredite nekaj dihalnih vaj (počasi vdihnite zrak skozi nos, nato tudi počasi izdihnite skozi usta). Svoje misli usmerite v rešitve in ne v premlevanje problemov.

Prikazovanje 1–12 od 171 rezultatov

Vsi izdelki
Filtriraj izdelke
Cenovni razpon
Razvrsti po
Posebne možnosti dostave