Novalac 2 nadaljevalno mleko

Dodajte še za 50,00  izdelkov za brezplačno dostavo!
Novalac 2 nadaljevalno mleko

8,87 17,65 

Novalac 2 nadaljevalno mleko je primerno za dojenčke, starejše od 6 mesecev.

Počisti
Proizvajalec:
Vsi izdelki
Šifra: 219665-Parent Kategorije: , ,

Opis

Novalac 2 nadaljevalno mleko je primerno za dojenčke, starejše od 6 mesecev. Je del raznolike prehrane, ki se v prvih šestih mesecih življenja ne sme uporabljati kot nadomestek za materino mleko. Primeren je kot dopolnilna hrana, če dojenje ne zadošča, in kot nadaljevalna hrana po uporabi Novalac 1 začetnega mleka.

Univerzalno mleko Novalac 2 ima podobno sestavo kot materino mleko. Vsebuje vse beljakovine, maščobe, ogljikove hidrate, aminokisline, vitamine in minerale, ki jih dojenček potrebuje za zdrav razvoj in rast.

Evropske smernice za prehrano dojenčkov po dopolnjenem 6. mesecu starosti poleg uvajanja goste hrane priporočajo nadaljevanje z dojenjem (oz. hranjenjem z mlečnimi formulami, če mati ne doji). Do dopolnjenega 12. meseca starosti ni priporočljivo uživanje kravjega mleka kot samostojnega obroka. Kravje mleko vsebuje za dojenčka pri 6 mesecih 3x preveč soli. To je enako, kot če bi dojenček vsak dan užival 3x bolj posoljeno mlečno formulo ali materino mleko. Uživanje kravjega mleka kot nadomestilo za dojenje ali mlečno formulo že po 6. mesecu življenja, lahko vodi do poškodb ledvic in k visokemu krvnemu tlaku kasneje v življenju.

Uporaba:

Običajno odmerjanje mleka Novalac 2:

Starost (meseci) 6 +

Teža (kg) > 7,5

Število obrokov/dan 3

Število meric za pripravo enega obroka 7

Količina vode (ml) 210

Pred vsako pripravo obroka si umijte roke.

• Stekleničko in pokrovček z dudo prekuhajte v vodi. Vre naj vsaj 5 minut

• Vodo za pripravo obroka zavrite v pokritem lončku. Vre naj vsaj 5 minut.

• Vodo v lončku ohladite na 40 °C in jo prelijte v stekleničko.

• V stekleničko s priloženo merico vsujte predpisano število meric.

• Stekleničko zaprite in dobro pretresite, da se prašek popolnoma raztopi

• Pripravljen obrok ohladite do mlačnega (37 °C), oz. dokler na koži ne čutite ne toplo ne hladno

• Do vrha napolnjena in do roba poravnana priložena merica vsebuje 4,3 g mleka Novalac 2.

• Eno merico raztopite v 30 ml vode.

Opozorila:

Materino mleko je najboljša hrana za dojenčke. Mleko Novalac se uporablja samo po nasvetu strokovnjakov s področja medicine, prehrane, farmacije ali druge strokovne osebe, ki je odgovorna za skrb matere in otroka. Posebna pozornost pri uporabi Novalac mleka je potrebna pri dojenčkih z oslabljenim imunskim odzivom, nedonošenčkih ali novorojenčkih z nizko porodno težo ter v primeru alergijskih reakcij na mlečne beljakovine. Nepravilna priprava ali shranjevanje lahko predstavljata tveganje za zdravje. Pri hranjenju po steklenički poskrbite, da stik med mlekom in zobmi vašega otroka ni predolg ali pogost, ker to povečuje možnost za nastanek kariesa. Vedno umijte zobe vašega otroka po zadnjem nočnem obroku.

Sestava:

Posneto mleko, maltodekstrini, laktoza (mleko), rastlinska olja (palmovo, sojino, kokosovo), kalcijev karbonat, emulgator (sojin lecitin), kalijev hidroksid, kalcijev klorid, trikalcijev fosfat, vitamini (A, B1, B12, B2, B6, C, D3, E, K1, biotin, folna kislina, niacin, pantotenska kislina), natrijev klorid, holin bitartrat, železov sulfat, L-triptofan, trikalijev citrat, magnezijev oksid, cinkov sulfat, antioksidanti (tokoferoli), bakrov sulfat, kalijev jodid, manganov sulfat, natrijev selenit.

Pakiranje: 400 g ali 800 g

Dodatne informacije

Pakiranje

400 g, 800 g

Oblika

Mleko, prašek

Način / Mesto uporabe

Ustna votlina

Količina

400 g, 800 g

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Novalac 2 nadaljevalno mleko”

Pred oddajo mnenja se morate prijaviti ali registrirati.

Morda vam bo prav tako všeč…