Poškodbe

Dodajte še za 50,00  izdelkov za brezplačno dostavo!
Rane in poškodbe – obliži, mazila, spreji, bandaže.

Rane in poškodbe

Ker naša življenja postajajo polnejša in napornejša, se zdi, da ves čas hitimo po opravkih. Toda mimogrede se lahko pripetijo vsakdanje drobne poškodbe, kot so majhne ureznine na prstu zaradi papirja ali manjše opekline med kuhanjem, ki nas prisilijo, da se umirimo in poskrbimo zase. Kako lahko pomagate koži do hitrejšega in varnejšega celjenja, da lahko nadaljujete s svojim življenjem? Ko se poškodujemo, pogosto pričakujemo, da se bo rana hitro zacelila in ne bo pustila sledov. Toda celjenje ran je zapleten proces, na katerega lahko vplivajo številni dejavniki, ki upočasnijo celjenje. Preberite več o različnih znakih celjenja ran in o tem, kako spodbuditi hitro in varno celjenje ran ter zmanjšati tveganje za nastanek brazgotin.

Razumevanje faz celjenja ran

Celjenje ran je zapleten proces, ki ga lahko razdelimo v štiri faze:
1. faza: Strjevanje krvi: Ko nastane rana, strjevanje krvi poskrbi za začasno zaprtje rane.
2. faza: Eksudacija in vnetje: Žile na predelu rane in okrog nje se razširijo in krvničke potujejo v tkivo rane.
3. faza: Proliferacija in granulacija: Nastanejo nove celice in poškodovano tkivo nadomesti »granulacijsko« tkivo.
4. faza: Epitelizacija in regeneracija: Novo nastale žile zagotavljajo ustrezen prenos kisika in hranilnih snovi. Granulacijsko tkivo zapolni rano. Tem fazam sledi zorenje, med katerim se brazgotinasto tkivo preoblikuje.

Kako pospešiti celjenje rane?

1. Čiščenje

Prvi pogoj za optimalno celjenje je povsem čista rana. S Hansaplast sprejem za rane očistite umazanijo, bakterije in vidne delce, da preprečite okužbe rane.

2. Zaščita

Drugi korak je zaščita rane pred umazanijo in bakterijami, da omogočite nemoteno celjenje. Rano prekrijte z obližem, sterilno oblogo za rano ali zložencem znamke Hansaplast.

3. Celjenje

Študije so pokazale, da v vlažnih pogojih celice hitreje rastejo, se delijo in se selijo, kar optimizira proces celjenja ran. Vlažno okolje za celjenje rane preprečuje nastanek krast, ki zavirajo nastanek novega tkiva. To pomaga zmanjšati tveganje za nastanek brazgotin in omogoča lepši videz kože po celjenju rane.

Prikazovanje 1–12 od 104 rezultatov

Vsi izdelki
Filtriraj izdelke
Cenovni razpon
Razvrsti po
Posebne možnosti dostave