Novalac IT, 400 g

Dodajte še za 50,00  izdelkov za brezplačno dostavo!
Novalac IT, 400 g

12,25 

Novalac IT začetno mleko je primerno za dojenčke z zaprtjem od rojstva do 12. meseca starosti.

Na zalogi

Proizvajalec:
Vsi izdelki
Šifra: 291501 Kategorije: , ,

Opis

Novalac IT začetno mleko je primerno za dojenčke z zaprtjem od rojstva do 12. meseca starosti.

Zaprtje je pogosta prebavna težava dojenčkov, za katero je značilno neredno in boleče odvajanje blata. Pri dojenčku govorimo o zaprtju, kadar odvaja blato manj kot dvakrat na dan oziroma manj kot trikrat na teden. Blato je trše in, odvajanje oteženo.

Pri dojenčkih z zaprtjem je v prehrani priporočljiva uporaba specialnega mleka Novalac IT.

Novalac IT je edino mleko s povečano količino laktoze in magnezija za lažje odvajanje blata in preprečevanje zaprtja pri dojenčkih.

Povečana količina laktoze ima dvojno delovanje: v debelo črevo privlači vodo in tako mehča blato, hkrati pa ima prebiotični učinek, saj kot hrana za koristne bakterije v črevesju pospešuje njihovo razmnoževanje in s tem volumen blata. Laktoza (mlečni sladkor) v debelem črevesu fermentira v mlečno kislino, ki poveča gibanje črevesja in s tem olajša odvajanje blata.

Poleg tega ima Novalac IT povečano količino magnezija, ki privlači vodo in s tem mehča blato, poveča volumen blata, vpliva na gibanje črevesja ter s tem omogoča bolj pogosto in lažje odvajanje.

Novalac IT zadovolji vse prehranske potrebe dojenčka, saj je obogateno z železom, vsebuje optimalno količino maščob in beljakovin ter zagotavlja vse pomembne aminokisline, minerale in vitamine.

Novalac IT je del obsežne skupine izdelkov, posebej prilagojenih dojenčkom s skrbno izbranimi sestavinami in kontrolirano kakovostjo Po 12. mesecu starosti svetujemo prehod na Novalac 3 nadaljevalno mleko.

Sestava mlek Novalac je v skladu z evropskimi smernicami o otroški mlečni prehrani in ne vsebuje gensko spremenjenih organizmov (GSO), prav tako ne vsebuje glutena.

Uporaba:

Do vrha napolnjena in do roba poravnana priložena merica vsebuje 4,3 g mleka Novalac IT.

Eno merico raztopite v 30 ml vode.

Pred vsako pripravo obroka si umijte roke.

• Stekleničko in pokrovček z dudo prekuhajte v vodi. Vre naj vsaj 5 minut

• Vodo za pripravo obroka zavrite v pokritem lončku. Vre naj vsaj 5 minut.

• Vodo v lončku ohladite na 40 °C in jo prelijte v stekleničko.

• V stekleničko s priloženo merico vsujte predpisano število meric.

• Stekleničko zaprite in dobro pretresite, da se prašek popolnoma raztopi.

• Pripravljen obrok ohladite do mlačnega (37 °C), oz. dokler na koži ne čutite ne toplo ne hladno.

Opozorila:

Materino mleko je najboljša hrana za dojenčke. Mleko Novalac se uporablja samo po nasvetu strokovnjakov s področja medicine, prehrane, farmacije ali druge strokovne osebe, ki je odgovorna za skrb matere in otroka. Posebna pozornost pri uporabi Novalac mleka je potrebna pri dojenčkih z oslabljenim imunskim odzivom, nedonošenčkih ali novorojenčkih z nizko porodno težo ter v primeru alergijskih reakcij na mlečne beljakovine. Nepravilna priprava ali shranjevanje lahko predstavljata tveganje za zdravje. Pri hranjenju po steklenički poskrbite, da stik med mlekom in zobmi vašega otroka ni predolg ali pogost, ker to povečuje možnost za nastanek kariesa. Vedno umijte zobe vašega otroka po zadnjem nočnem obroku.

Vedno pripravite svež obrok. Hranite na suhem in hladnem mestu, zaščiteno pred svetlobo. Izdelek je uporaben najmanj do datuma, odtisnjenega na dnu pločevinke. Po prvem odprtju pločevinke, morate vsebino porabiti v treh tednih. Po vsaki uporabi pločevinko dobro zaprite. Ne shranjujte nepopitega obroka. Ostanek zavrzite.

Sestava:

Posneto mleko, mlečne beljakovine, rastlinska olja (palmovo, sojino, kokosovo), laktoza (mleko), kalcijev klorid, emulgator (sojin lecitin), trikalijev citrat, vitamini (A, B1, B12, B2, B6, C, D3, E, K1, biotin, folna kislina, niacin, pantotenska kislina), trikalcijev citrat, trinatrijev citrat, magnezijev oksid, tavrin, železov sulfat, cinkov sulfat, antioksidanti (ekstrakt bogat s tokoferoli), bakrov sulfat, natrijev selenit, L-karnitin, kalijev jodid, inozitol, manganov sulfat, holin bitartrat.

Pakiranje: 400 g

Dodatne informacije

Pakiranje

400 g

Oblika

Mleko, prašek

Način / Mesto uporabe

Ustna votlina

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Novalac IT, 400 g”

Pred oddajo mnenja se morate prijaviti ali registrirati.

Morda vam bo prav tako všeč…