Neo-angin pastile brez sladkorja 1,20 mg/0,60 mg/5,72 mg, 24 pastil

Dodajte še za 50,00  izdelkov za brezplačno dostavo!
Neo-angin pastile brez sladkorja 1,20 mg/0,60 mg/5,72 mg, 24 pastil

8,00 

Zdravilo neo-angin brez sladkorja je antiseptik in blag analgetik za zgodnje lokalno zdravljenje blagih okužb ust in žrela.

Pred uporabo zdravila natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Na zalogi

🎁𝗗𝗔𝗥𝗜𝗟𝗢!🎁Ob vsakem nakupu prejmete vzorček Curasept Afterapid gel.
Proizvajalec:
Vsi izdelki
Šifra: 335460Kategoriji: , Oznake: , , ,

Opis

Zdravilo neo-angin brez sladkorja je antiseptik in blag analgetik za zgodnje lokalno zdravljenje blagih okužb ust in žrela.

Kaj morate vedeti, preden boste vzeli zdravilo neo-angin brez sladkorja

Ne jemljite zdravila neo-angin brez sladkorja, če ste alergični na 2,4-diklorobenzilalkohol, amilmetakrezol, levomentol ali katero koli sestavino tega zdravila.

Otroci: zdravila neo-angin brez sladkorja ne dajajte otrokom, mlajšim od 6 let.

Druga zdravila in zdravilo neo-angin brez sladkorja: ni znano, da bi zdravilo neo-angin brez sladkorja vplivalo na delovanje drugih zdravil. Priporočamo, da hkrati ne jemljete drugih zdravil za oralno uporabo, to je za uporabo v ustni votlini in žrelu. Obvestite zdravnika ali farmacevta, če jemljete, ste pred kratkim jemali ali pa boste morda začeli jemati katero koli drugo zdravilo.

Zdravilo neo-angin brez sladkorja skupaj s hrano in pijačo: na voljo ni podatkov, ki bi dokazovali, da hrana ali pijača vplivata na delovanje zdravila neo-angin brez sladkorja. Neposredno po jemanju zdravila ne uživajte hrane ali pijače, da le-ta ne bi pospešila odstranjevanja zdravila z ustne sluznice in žrela.

Nosečnost, dojenje in plodnost: če ste noseči ali dojite, menite, da bi lahko bili noseči ali načrtujete zanositev, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom, preden vzamete to zdravilo. Podatkov o uporabi zdravila neo-angin brez sladkorja pri nosečnicah ni oziroma so omejeni. Študije na živalih niso pokazale neposrednih ali posrednih škodljivih učinkov na sposobnost razmnoževanja. Ker ni dovolj podatkov, tveganja za plod ni mogoče povsem izključiti, zato uporaba tega zdravila med nosečnostjo in dojenjem ni priporočljiva. Študije za oceno vpliva na plodnost niso bile izvedene.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev: ni znano, da bi zdravilo vplivalo na sposobnost vožnje in upravljanja strojev, vendar ni pričakovati, da bo vplivalo na te sposobnosti.

Uporaba:

Pri jemanju tega zdravila natančno upoštevajte napotke v tem navodilu ali navodila zdravnika ali farmacevta. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Navodila za pravilno uporabo

Zdravilo neo-angin brez sladkorja je namenjeno za uporabo v ustih in žrelu (oralna uporaba). Odrasli, mladostniki in otroci, starejši od 6 let, počasi raztopite v ustih po eno pastilo, na vsake 2 do 3 ure. Največji dnevni odmerek zdravila je 6 pastil. Če se simptomi v 3–4 dneh ne izboljšajo ali se celo poslabšajo, se posvetujte z zdravnikom.

Opozorila:

Pred začetkom jemanja zdravila neo-angin brez sladkorja se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Posvetujte se z zdravnikom, če kar koli izmed spodaj navedenega velja za vas:

• če se vaše težave po 3–4 dnevnem jemanju zdravila neo-angin brez sladkorja ne izboljšajo ali se celo poslabšajo;

• če imate dolgotrajen (kronični) kašelj ali hripavost. Omenjena simptoma sta lahko posledica morebitnih malignih obolenj.

Zdravilo neo-angin brez sladkorja vsebuje barvilo rdeče 4R in izomalt (E953)

• To zdravilo vsebuje barvilo rdeče 4R (E124), ki lahko povzroči alergijske reakcije.

• Zdravilo neo-angin brez sladkorja vsebuje nadomestek sladkorja, izomalt. Če vam je zdravnik povedal, da ne prenašate nekaterih sladkorjev, se pred uporabo tega zdravila posvetujte s svojim zdravnikom.

• Ena pastila zdravila neo-angin brez sladkorja vsebuje 2,58 g izomalta (E953). Količina izomalta v eni pastili ustreza 26 kJ (6 kcal). To morajo upoštevati bolniki s sladkorno boleznijo (diabetes mellitus).

Sestava:

2,4-diklorobenzilalkohol: 1,20 mg

amilmetakrezol: 0,60 mg

levomentol: 5,72 mg

Druge sestavine zdravila (pomožne snovi) so: eterično olje zvezdastega janeža, eterično olje poprove mete, izomalt (E953), vinska kislina, rdeče 4R (E124).

Pakiranje: 24 pastil

Dodatne informacije

Pakiranje

24 pastil

Oblika

Pastila

Način / Mesto uporabe

Ustna votlina

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Neo-angin pastile brez sladkorja 1,20 mg/0,60 mg/5,72 mg, 24 pastil”

Morda vam bo prav tako všeč…