Septanazal 1 mg/50 mg v 1 ml pršilo za nos za odrasle, 10 ml

Dodajte še za 50,00  izdelkov za brezplačno dostavo!
Septanazal 1 mg/50 mg v 1 ml pršilo za nos za odrasle, 10 ml

9,51 

Zdravilo Septanazal za odrasle se uporablja za: zmanjšanje nabreklosti nosne sluznice pri rinitisu in pospešitev celjenja poškodb sluznice, lajšanje nealergijskega vnetja nosne sluznice ter lažje dihanje skozi nos, ki je zaradi kirurškega posega v nosu oteženo. Zdravilo je namenjeno za odrasle, mladostnike in otroke, stare 6 let ali več.

Pred uporabo zdravila natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Na zalogi

Proizvajalec:
Vsi izdelki
Šifra: 146083Kategoriji: , Oznake: , ,

Opis

Pršilo za nos Septanazal za odrasle vsebuje učinkovini ksilometazolinijev klorid in dekspantenol. Ksilometazolinijev klorid hitro zoži žilice v nosni sluznici ter tako zmanjša nabreklost nosne sluznice in izločanje sluzi. Posledično se zmanjša občutek zamašenega nosu. Dekspantenol je derivat pantotenske kisline, vitamina, ki ščiti nosno sluznico in pospešuje njeno celjenje.

Zdravilo Septanazal za odrasle se uporablja za:

– zmanjšanje nabreklosti nosne sluznice pri rinitisu in pospešitev celjenja poškodb sluznice,

– lajšanje nealergijskega vnetja nosne sluznice (vazomotoričnega rinitisa),

– lažje dihanje skozi nos, ki je zaradi kirurškega posega v nosu oteženo.

Zdravilo je namenjeno za odrasle, mladostnike in otroke, stare 6 let ali več.

Uporaba:

Priporočeni odmerek za odrasle, mladostnike in otroke, stare 6 let ali več, je en razpršek v vsako nosnico do trikrat na dan, po potrebi. Odmerek je odvisen od občutljivosti in bolnikovega odziva.

Najprej odstranite zaščitni pokrovček s pršilnika. Če pršilo uporabljate prvič ali po dolgem času, večkrat pritisnite na zaporko z mehanskim pršilnikom, da se raztopina razprši v zrak. Konico pršilnika vstavite čim bolj pokončno v nosnico in enkrat pritisnite. Med iztisom iz pršilnika rahlo vdihnite skozi nos. Po potrebi lahko postopek ponovite v drugi nosnici.

Po vsaki uporabi pršilnik obrišite s papirnatim robčkom in namestite zaščitni pokrovček.

TRAJANJE ZDRAVLJENJA:

Zdravila ne smete uporabljati več kot 7 dni. Zdravilo lahko ponovno uporabite šele po večdnevni prekinitvi. O trajanju zdravljenja pri otrocih se morate vedno posvetovati z zdravnikom.

Opozorila:

Zdravilo shranjujte nedosegljivo otrokom!

Po prvem odprtju vsebnika je treba zdravilo porabiti v 12 mesecih. Če ste noseči ali dojite, menite, da bi lahko bili noseči, ali načrtujete zanositev, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom, preden vzamete to zdravilo.

Sestava:

Učinkovini sta ksilometazolinijev klorid in dekspantenol. 1 ml pršila za nos, raztopine, vsebuje 1 mg ksilometazolinijevega klorida in 50 mg dekspantenola.

En razpršek (0,1 ml pršila za nos, raztopine) vsebuje 0,1 mg ksilometazolinijevega klorida in 5,0 mg dekspantenola.

Druge sestavine zdravila so kalijev dihidrogenfosfat, natrijev hidrogenfosfat dodekahidrat in prečiščena voda. Zdravilo Septanazal za odrasle vsebuje natrij.

Pakiranje: 10 ml

Dodatne informacije

Pakiranje

10 ml

Oblika

Pršilo

Način / Mesto uporabe

Nos, sluznica

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Septanazal 1 mg/50 mg v 1 ml pršilo za nos za odrasle, 10 ml”

Morda vam bo prav tako všeč…