Rutacid 500 mg žvečljive tablete

Dodajte še za 50,00  izdelkov za brezplačno dostavo!
Rutacid 500 mg žvečljive tablete

7,69 13,28 

Žvečljive tablete Rutacid odpravljajo ali blažijo težave, ki so povezane s prevelikim izločanjem želodčne kisline: spahovanje kisline, zgaga, pekoča bolečina v želodcu, vneta želodčna sluznica (gastritis), ki je posledica stresa, nepravilnega prehranjevanja, čezmernega uživanja alkohola ali nesteroidnih protivnetnih zdravil.

Pred uporabo zdravila natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Proizvajalec:
Vsi izdelki
Šifra: 93726-ParentKategoriji: ,

Opis

Žvečljive tablete Rutacid vsebujejo hidrotalcit. Zmanjšuje kislost želodčnega soka in s tem odpravlja ali blaži težave, ki so povezane s prevelikim izločanjem želodčne kisline. Učinek je hiter in dolgotrajen zaradi posebne mrežno-plastne strukture učinkovine, iz katere se sproščajo magnezijevi in aluminijevi ioni glede na količino kisline v želodcu.

Poleg nevtralizacije kisline hidrotalcit inaktivira pepsin in veže žolčne kisline ter lizolecitin, ki pri refluksu prehajajo iz dvanajstnika v želodec in okvarjajo želodčno sluznico. Hidrotalcit krepi varovalne mehanizme in tako ščiti želodčno sluznico pred agresivnimi dejavniki, obenem pa pospešuje celjenje poškodovane želodčne sluznice.

Žvečljive tablete Rutacid priporočamo pri težavah, ki so povezane s prevelikim izločanjem želodčne kisline:

– spahovanje kisline, zgaga,

– pekoča bolečina v želodcu,

– vneta želodčna sluznica (gastritis), ki je posledica stresa, nepravilnega prehranjevanja, čezmernega uživanja alkohola ali nesteroidnih protivnetnih zdravil.

Žvečljive tablete Rutacid pospešujejo celjenje razjede na želodcu ali dvanajstniku in so učinkovite tudi pri vzdrževalnem zdravljenju kronične ulkusne bolezni.

Uporaba:

Žvečljivih tablet Rutacid ne smete pogoltniti celih, ampak jih je treba dobro prežvečiti.

Priporočeni odmerek za odrasle je 1 do 2 tableti, 3- do 4-krat na dan, eno uro po obroku in pred spanjem, oziroma, ko se pojavijo opisane težave. Starejšim bolnikom in bolnikom z jetrno boleznijo odmerka ni treba prilagajati. Bolniki z ledvično boleznijo smejo jemati zdravilo Rutacid le krajši čas v manjših odmerkih.

Uporaba pri otrocih in mladostnikih: Otroci, stari od 6 do 12 let, naj vzamejo polovični odmerek za odrasle (½ ali 1 tableta), 3- do 4-krat na dan, eno uro po obroku in pred spanjem, oziroma, ko se pojavijo težave. Zdravila Rutacid ne priporočamo otrokom mlajšim od 6 let.

Opozorila:

Zdravilo shranjujte nedosegljivo otrokom! Shranjujte pri temperaturi do 30°C. Če ste noseči ali dojite, menite, da bi lahko bili noseči ali načrtujete zanositev, se posvetujte z

zdravnikom ali farmacevtom, preden vzamete to zdravilo.

Sestava:

Zdravilna učinkovina je hidrotalcit. 1 žvečljiva tableta vsebuje 500 mg hidrotalcita.

Druge sestavine zdravila (pomožne snovi) so manitol (E421), natrijev saharinat, aroma spearmint, natrijev karboksimetilškrob (vrsta A), smukec (E553b) in magnezijev stearat (E572).

Pakiranje: 20 žvečljivih tablet ali 60 žvečljivih tablet

Dodatne informacije

Pakiranje

20 žvečljivih tablet, 60 žvečljivih tablet

Oblika

Žvečljiva tableta

Način / Mesto uporabe

Ustna votlina

Količina

20 žvečljivih tablet, 60 žvečljivih tablet

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Rutacid 500 mg žvečljive tablete”

Morda vam bo prav tako všeč…