Daleron C 500 mg/20 mg zrnca za peroralno raztopino, 30 vrečk

Dodajte še za 50,00  izdelkov za brezplačno dostavo!
Daleron C 500 mg/20 mg zrnca za peroralno raztopino, 30 vrečk

15,80 

Daleron C 500 mg/20 mg je primeren za zniževanje povišane telesne temperature, ki spremlja različne bakterijske in virusne okužbe (viroze); blažitev bolečine v mišicah in sklepih pri prehladnih in gripoznih obolenjih; lajšanje blage do zmerne bolečine nevnetnega izvora (glavobol, zobobol), posebej pri bolnikih z želodčnimi težavami ter lajšanje bolečine po poškodbah in zdravniških posegih.

Pred uporabo zdravila natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Na zalogi

Proizvajalec:
Vsi izdelki
Šifra: 150915Kategorije: , , Oznake: , , , ,

Opis

Daleron C zrnca vsebujejo paracetamol in askorbinsko kislino (vitamin C). Paracetamol zavira sintezo prostaglandinov v centralnem živčevju ter tako znižuje zvišano telesno temperaturo in blaži bolečino. Paracetamol ne draži želodčne sluznice, zato je primeren tudi za bolnike z želodčnimi težavami in razjedo na želodcu ali dvanajstniku. Vitamin C krepi obrambne sposobnosti telesa in pripomore k hitrejši ozdravitvi, obenem pa izboljša okus zdravila. Zdravilo Daleron C v obliki toplega napitka je zlasti primerno za bolnike z vneto sluznico ust in žrela, ker težko pogoltnejo trdne zdravilne oblike.

Zdravilo Daleron C je primerno za:

– zniževanje zvišane telesne temperature, ki spremlja različne bakterijske in virusne okužbe (viroze);

– blažitev bolečine v mišicah in sklepih pri prehladu in gripi;

– lajšanje blage do zmerne bolečine nevnetnega izvora (glavobol, zobobol), posebej pri bolnikih z želodčnimi težavami;

– lajšanje bolečine po poškodbah in zdravniških posegih.

Uporaba:

Priporočeni odmerek za odrasle in otroke, stare več kot 12 let, je ena vrečica zrnc. Odmerek lahko ponovite 4-krat do 6-krat na dan. Presledek med posameznimi odmerki naj bo vsaj 4 ure. V 24 urah smete vzeti največ 8 vrečic zrnc.

Vsebino vrečice stresite v kozarec, prelijte z 1,5 dl tople vode ali čaja, dobro premešajte in še toplo popijte.

Če trajajo bolezenski znaki dlje kot 5 dni, naj o poteku nadaljnjega zdravljenja presodi zdravnik.

Za otroke od 2. do 12. leta starosti priporočamo zrnca Daleron C za otroke, ker vsebujejo paracetamol v odmerkih, ki so primerni za otroke.

Opozorila:

Zdravilo shranjujte nedosegljivo otrokom!

Shranjujte pri temperaturi do 30°C. Shranjujte v originalni ovojnini za zagotovitev zaščite pred vlago. Če ste noseči ali dojite, menite, da bi lahko bili noseči ali načrtujete zanositev, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom, preden vzamete to zdravilo.

Sestava:

Zdravilni učinkovini sta paracetamol in askorbinska kislina. 5 g zrnc za peroralno raztopino (1 vrečica) vsebuje 500 mg paracetamola in 20 mg askorbinske kisline.

Druge sestavine zdravila (pomožne snovi) so koruzni škrob, povidon (E1201), brezvodna citronska kislina (E330), saharoza, natrijev saharinat (E954), natrijev ciklamat, aroma grenivke, aroma limone in kartamusov koncentrat (maltodekstrin, kartamusov koncentrat, saharoza).

Pakiranje: 30 vrečk

Dodatne informacije

Pakiranje

30 vrečk

Oblika

Zrnca

Način / Mesto uporabe

Ustna votlina

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Daleron C 500 mg/20 mg zrnca za peroralno raztopino, 30 vrečk”

Morda vam bo prav tako všeč…