Angal 2 mg/0,5 mg v 1 ml oralno pršilo z okusom mentola, 30 ml

Dodajte še za 50,00  izdelkov za brezplačno dostavo!
Angal 2 mg/0,5 mg v 1 ml oralno pršilo z okusom mentola, 30 ml

11,06 

Ima dvojni učinek: protimikrobni (uničuje mikroorganizme v žrelu) in lokalno protibolečinski. Lajša vnetje v žrelu in zmanjša možnost razvoja hujših bakterijskih okužb. Lajša bolečine, boleče požiranje in draženje v predelu žrela.

Pred uporabo zdravila natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Na zalogi

🎁𝗗𝗔𝗥𝗜𝗟𝗢!🎁Ob vsakem nakupu prejmete vzorček Curasept Afterapid gel.
Proizvajalec:
Vsi izdelki
Šifra: 000752Kategoriji: , Oznake: , , ,

Opis

Angal 2 mg/0,5 mg v 1 ml oralno pršilo z okusom mentola je namenjeno lokalnemu lajšanju težav pri vnetem žrelu (boleče požiranje, draženje). Vsebuje dve učinkovini: klorheksidin in lidokain. Klorheksidin – zlati standard med antiseptiki, ki deluje na bakterije, glivice in določene viruse (viruse gripe, herpesa). Lidokain – lokalni anestetik z začetkom delovanja po 2 do 5 minutah.

Ima dvojni učinek: protimikrobni (uničuje mikroorganizme v žrelu) in lokalno protibolečinski. Lajša vnetje v žrelu in zmanjša možnost razvoja hujših bakterijskih okužb. Lajša bolečine, boleče požiranje in draženje v predelu žrela.

– Ne vsebuje sladkorja (saharoze), zato ga lahko uporabljate tudi, če imate sladkorno bolezen.

– Protimikrobna učinkovina se veže na površino zob, oblog ali ustne sluznice in tako ostane dalj časa v ustni votlini.

– Pršilo Angal lahko kombinirate s pastilami Angal, vendar ne smete preseči dnevnega odmerka.

– Kombinacije pršila Angal in pastil Angal se pri otrocih ne sme uporabljati.

– Vsebuje etanol (alkohol), kar je lahko škodljivo za tiste, ki trpijo za alkoholizmom. Na vsebnost alkohola morajo biti pozorni: nosečnice in doječe matere, otroci in skupine z velikim tveganjem (bolniki z jetrnimi obolenji ali epilepsijo).

Uporaba:

– Odrasli in mladostniki, starejši od 12 let: 3 do 5 zaporednih pritiskov na pršilno glavo šest- do desetkrat na dan.

– Otroci, starejši od 5 let: 2 do 3 zaporedni pritiski na pršilno glavo tri- do petkrat na dan.

Zdravila ne uporabljajte nepretrgano več kot 3 do 4 dni in tudi ne prepogosto. Uporabljajte ga le toliko časa, da si olajšate bolečine in zmanjšate draženje zaradi vnetja žrela. Če se po 3 do 4 dneh zdravljenja stanje ne izboljša ali se celo poslabša, obiščite zdravnika.

Opozorila:

Ne uporabljajte pri: alergiji (preobčutljivosti) na zdravilni učinkovini (klorheksidin, lidokain) ali katerokoli sestavino zdravila ali druge lokalne anestetike, podobne lidokainu;

otrocih, mlajših od petih let; otrocih, ki so že kdaj imeli mišične krče, saj pršilo Angal vsebuje levomentol; odvisnosti od alkohola.

Sestava:

Zdravilni učinkovini sta klorheksidinijev diglukonat in lidokainijev klorid. En ml raztopine vsebuje 2 mg klorheksidinijevega diglukonata in 0,5 mg lidokainijevega

klorida.

Druge sestavine zdravila (pomožne snovi) so levomentol, cineol, glicerol (E422), natrijev saharinat (E954), citronska kislina monohidrat (E330), 96-odstotni etanol, prečiščena voda.

Pakiranje: 30 ml

Dodatne informacije

Pakiranje

30 ml

Oblika

Pršilo

Način / Mesto uporabe

Grlo, žrelo

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Angal 2 mg/0,5 mg v 1 ml oralno pršilo z okusom mentola, 30 ml”

Morda vam bo prav tako všeč…