Lekadol 500 mg tablete, 20 tablet

Dodajte še za 50,00  izdelkov za brezplačno dostavo!
Lekadol 500 mg tablete, 20 tablet

3,86 

Zdravilo Lekadol lahko jemljete pri: blagih do zmerno hudih bolečinah, bolečinah pri poškodbah ter po zdravniških in zobozdravniških posegih, revmatičnih bolečinah, bolečinah v mišicah in sklepih pri prehladu in gripi, zvišani telesni temperaturi, ki spremlja bakterijske in virusne okužbe.

Pred uporabo zdravila natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Na zalogi

Proizvajalec:
Vsi izdelki
Šifra: 055654Kategoriji: , Oznake: , , , ,

Opis

Zdravilo Lekadol vsebuje učinkovino paracetamol. Deluje tako, da lajša bolečine in znižuje zvišano telesno temperaturo. Zdravilo Lekadol ne draži želodčne sluznice, zato ga lahko jemljejo tudi bolniki z želodčnimi težavami in z rano na želodcu ali dvanajstniku.

Zdravilo Lekadol lahko jemljete pri:

– blagih do zmerno hudih bolečinah (glavobol, zobobol, bolečine med menstruacijo),

– bolečinah pri poškodbah ter po zdravniških in zobozdravniških posegih,

– revmatičnih bolečinah (npr. pri osteoartrozi in kratkotrajnih bolečinah v križu, ki so posledica nepravilne drže, natega križa ali športnih poškodb),

– bolečinah v mišicah in sklepih pri prehladu in gripi,

– zvišani telesni temperaturi, ki spremlja bakterijske in virusne okužbe.

Zdravilo je namenjeno odraslim in otrokom, ki so stari več kot 6 let.

Uporaba:

Tableto pogoltnite z zadostno količino tekočine (kozarec vode, čaja ali sadnega soka). Hrana lahko zakasni delovanje zdravila, zato priporočamo, da tableto zaužijete vsaj 1 uro pred jedjo, da dosežete hitrejši učinek. Odmerjanje je navedeno spodaj. Priporočenega odmerka ne smete preseči.

Odmerjanje pri odraslih in mladostnikih, starih več kot 12 let: Vzamete lahko 1 do 2 tableti na 4 do 6 ur. Največji posamezni odmerek znaša 2 tableti, med posameznimi odmerki naj bo vsaj 4 ure presledka. Ne prekoračite največjega odmerka 8 tablet (4 g paracetamola) na dan; to pomeni, da se sme vzeti največ 8 Lekadolov na dan.

Odmerjanje pri otrocih, starih 6 do 12 let: Zaužijejo lahko ½ do 1 tableto na vsake 4 do 6 ur. Med posameznimi odmerki naj bo vsaj 4 ure presledka. Ne prekoračite največjega odmerka 4 tablet (2 g paracetamola) na dan.

Odmerjanje pri otrocih, mlajših od 6 let: Za otroke, ki so stari manj kot 6 let, je na voljo paracetamol v oblikah, ki so namenjene tej starostni skupini.

Za lajšanje bolečin lahko zdravilo Lekadol jemljete največ 7 dni, otrokom pa ga lahko dajajte največ 5 dni. Če se stanje po tem času ne izboljša, se posvetujte z zdravnikom, ki bo določil nadaljnje zdravljenje.

Za zniževanje zvišane telesne temperature lahko zdravilo Lekadol jemljete največ 3 dni. Tudi otrokom ga ne smete dajati dalj časa. Če se stanje po 3 dneh ne izboljša ali se celo poslabša, se posvetujte z zdravnikom, ki bo določil nadaljnje zdravljenje.

Opozorila:

Lekadol Zdravila ne uporabljajte:

– če ste alergični na paracetamol ali katero koli sestavino tega zdravila,

– če imate hujše motnje delovanja jeter.

– Zdravilo shranjujte nedosegljivo otrokom!

– Shranjujte pri temperaturi do 25 °C.

– Shranjujte v originalni ovojnini za zagotovitev zaščite pred svetlobo.

Sestava:

Učinkovina je paracetamol. Ena tableta vsebuje 500 mg paracetamola.

Druge sestavine zdravila so: koruzni škrob, metilparahidroksibenzoat (E218), propilparahidroksibenzoat (E216), želatina, brezvodni koloidni silicijev dioksid, smukec (E553b) in magnezijev stearat (E572).

Pakiranje: 20 tablet

Dodatne informacije

Pakiranje

20 tablet

Oblika

Tableta

Način / Mesto uporabe

Ustna votlina

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Lekadol 500 mg tablete, 20 tablet”

Morda vam bo prav tako všeč…