Exoderil 10 mg/g krema, 15 g

Dodajte še za 50,00  izdelkov za brezplačno dostavo!
Exoderil 10 mg/g krema, 15 g

9,06 

Zdravilo Exoderil se uporablja za zdravljenje naslednjih glivičnih okužb kože in kožnih gub, ki se kažejo kot draženje, pordelost in luščenje kože, lahko tudi srbenje, oteklost ali mehurčki.

Pred uporabo zdravila natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Na zalogi

🎁𝗗𝗔𝗥𝗜𝗟𝗢!🎁Ob vsakem nakupu prejmete vzorček Curasept Afterapid gel.

Opis

Zdravilo Exoderil vsebuje zdravilno učinkovino naftifin in je namenjeno zunanji uporabi. Uporabljamo ga za zdravljenje glivičnih okužb kože, ki jih povzročajo določene glivice.

Zdravilo Exoderil se uporablja za zdravljenje naslednjih glivičnih okužb kože in kožnih gub, ki se kažejo kot draženje, pordelost in luščenje kože, lahko tudi srbenje, oteklost ali mehurčki:

– glivičnih okužb neporaščene kože na različnih predelih telesa (tinea corporis) in okužb dimelj (tinea cruris),

– glivičnih okužb stopal med prsti in na podplatu oziroma atletskega stopala (tinea pedis).

Če se znaki bolezni poslabšajo ali ne izboljšajo v 2 tednih zdravljenja, se posvetujte z zdravnikom.

Uporaba:

Nanesite tanek sloj kreme enkrat na dan na prizadete dele kože in okolico ter jo nežno vtrite.

Zdravilo Exoderil je namenjeno za uporabo na koži (samo za dermalno uporabo). Pred nanosom kreme temeljito umijte in posušite prizadeto mesto. Dela kože, na katerega ste nanesli kremo, ne smete poviti ali kako drugače prekriti, razen če vam je tako svetoval zdravnik. Krema ne sme priti v stik z očmi in sluznicami. Po vsaki uporabi zdravila si temeljito umijte roke. Da bi čim hitreje pozdravili glivične okužbe in preprečili okužbe drugih delov telesa in drugih ljudi, upoštevajte naslednje:

– Glivice, ki povzročijo okužbo, se lahko pritrdijo na posteljnino in dele oblačil, ki pridejo v stik s prizadetim mestom. Zato morate posteljnino, perilo in oblačila, ki so bila v stiku s prizadetim mestom, zamenjati vsak dan in jih oprati pri 60 do 95 ºC. Pri glivični okužbi stopal redno razkužujte tudi obutev.

– Suha površina kože je najboljša zaščita pred glivičnimi okužbami. Na mestu okužbe se zato izogibajte nošenju tesno oprijemajočih se in slabo zračnih oblačil (npr. nogavic iz sintetičnih vlaken v tesnih čevljih). Po umivanju dobro osušite prizadeta mesta na koži.

– Če imate glivično okužbo stopal, ne hodite bosi po stanovanju ali v bazenih (npr. v hotelu). S tem boste preprečili širjenje okužbe na druge ljudi, predvsem pa boste preprečili, da bi se sami ponovno okužili.

– Dokler se okužba popolnoma ne pozdravi, ne obiskujte savn ali parnih kopeli.

Uporaba pri otrocih in mladostnikih, mlajših od 18 let: Varnosti in učinkovitosti naftifina pri otrocih in mladostnikih, mlajših od 18 let, niso proučevali, zato se o uporabi zdravila pri tej starostni skupini posvetujte z zdravnikom.

Uporaba pri bolnikih z okvaro ledvic ali jeter ter pri starejših: Prilagoditev odmerka ni potrebna.

Trajanje zdravljenja

– Pri glivičnih okužbah kože (tinea corporis) in v predelu dimelj (tinea cruris): 2 do 4 tedne.

– Pri glivičnih okužbah stopal med prsti in na podplatu oziroma atletskega stopala (tinea pedis): 4 do 6 tednov.

Običajno nastopi izboljšanje v prvih sedmih dneh uporabe zdravila. Tudi če bodo znaki okužbe (kot npr. srbenje, pekoč občutek) po uporabi zdravila hitro izginili, je pomembno, da nadaljujete zdravljenje še dva tedna po tem, ko izginejo vsi bolezenski znaki. S tem boste preprečili ponovitev okužbe.

Opozorila:

– Zdravila ne uporabljajte, če ste alergični na naftifin ali katero koli sestavino tega zdravila.

– Zdravilo Exoderil je samo za zunanjo uporabo.

– Pazite, da krema ne pride v stik z očmi in sluznico (npr. nos, usta). Če pride krema v stik z očmi, jih temeljito sperite s tekočo vodo.

– Zdravilo shranjujte nedosegljivo otrokom!

– Za shranjevanje zdravila niso potrebna posebna navodila.

– Rok uporabnosti po prvem odprtju tube je 28 dni pri temperaturi do 25 ºC.

Sestava:

Zdravilna učinkovina je naftifin. 1 g kreme vsebuje 10 mg naftifinijevega klorida, kar ustreza 8,9 mg naftifina.

Pomožne snovi so benzilalkohol (E1519), natrijev hidroksid (E524), sorbitan stearat (E491), cetilpalmitat, cetilalkohol, stearilalkohol, polisorbat 60 (E435), izopropilmiristat, prečiščena voda.

Pakiranje: 15 g

Dodatne informacije

Pakiranje

15 g

Oblika

Krema

Način / Mesto uporabe

Stopala, roke, koža

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Exoderil 10 mg/g krema, 15 g”

Morda vam bo prav tako všeč…