LEKADOL PLUS C 500 mg/300 mg zrnca za peroralno raztopino

Dodajte še za 50,00  izdelkov za brezplačno dostavo!
LEKADOL PLUS C 500 mg/300 mg zrnca za peroralno raztopino

9,50 17,50 

Topli napitek, pripravljen iz zrnc zdravila LEKADOL PLUS C, priporočamo pri gripi in prehladu za lajšanje težav, kot so zvišana telesna temperatura, glavobol, bolečine v mišicah in sklepih ter bolečine v grlu.

Pred uporabo zdravila natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Proizvajalec:
Vsi izdelki
Šifra: Ni na voljoKategoriji: , Oznake: , , ,

Opis

Zdravilo LEKADOL PLUS C vsebuje dve učinkovini:

  • paracetamol, ki lajša bolečine in znižuje zvišano telesno temperaturo.
  • askorbinsko kislino (vitamin C), ki lahko poveča telesno odpornost in nadomesti vitamin C, ki se med prehladom in gripo porablja v večji meri.

Topli napitek, ki ga pripravimo iz zrnc zdravila LEKADOL PLUS C, ima prednost pred tabletami, saj ga bolniki z vneto sluznico ust in žrela lažje zaužijejo kot trdne zdravilne oblike, npr. tablete. Poleg tega je pri prehladu in gripi priporočljivo pitje tekočin.
Zdravilo ne vsebuje sladkorja (saharoze).

Topli napitek, ki ga pripravimo iz zrnc, priporočamo pri gripi in prehladu za lajšanje težav, kot so:

– zvišana telesna temperatura,

– glavobol,

– bolečine v mišicah in sklepih,

– bolečine v grlu.

Zdravilo Lekadol Plus C je namenjeno lajšanju bolezenskih težav pri prehladu in gripi pri odraslih in otrocih, starih več kot 12 let.

Uporaba

Odmerjanje pri odraslih in mladostnikih, starih več kot 12 let: 4- do 6-krat na dan stresite vsebino ene vrečice v skodelico ali kozarec, jo prelijte s približno 2 dl tople vode ali čaja, dobro premešajte in še toplo popijte. Med posameznimi odmerki naj bo vsaj 4 do 6 ur presledka. Ne prekoračite odmerka 6 vrečic na dan. Topli napitek pripravite tik pred uporabo. Hrana lahko zakasni delovanje zdravila, zato priporočamo, da za hitrejši učinek topli napitek zaužijete vsaj eno uro pred jedjo.

Za zniževanje zvišane telesne temperature lahko zdravilo Lekadol Plus C brez zdravnikovega priporočila jemljete največ 3 dni. Če se zvišana telesna temperatura po tem času ne zniža, se posvetujte z zdravnikom, ki bo določil nadaljnje zdravljenje. Zdravilo bi namreč lahko prikrilo znake okužbe. Za lajšanje bolečin lahko zdravilo Lekadol Plus C brez posvetovanja z zdravnikom jemljete največ 5 dni.

Opozorila

Če ste vzeli večji odmerek zdravila LEKADOL PLUS C, kot bi smeli, takoj poiščite zdravniško pomoč, čeprav se počutite dobro. Znaki zastrupitve se lahko namreč pojavijo šele čez nekaj dni. Tveganje za zastrupitev je večje predvsem pri starejših ljudeh,  dojenčkih, bolnikih z boleznimi jeter, kronično podhranjenih bolnikih in pri kroničnem alkoholizmu ter pri sočasnem jemanju zdravil, ki spodbujajo delovanje jetrnih encimov. Prvi znaki prevelikega odmerjanja paracetamola (zlasti pri bolnikih z boleznimi ledvic ali jeter) so slabost, bledica, bruhanje, znojenje ali zaspanost. Dva dni po prevelikem odmerjanju so lahko bolečine v trebuhu prvi znak okvare jeter. Tretji dan pa se lahko pojavijo znaki, kot so izguba teka, vedno večja zmedenost, zlatenica in krvavitev iz prebavil. Preveliki odmerki askorbinske kisline pa lahko povzročijo nastanek ledvičnih kamnov, slabost, vnetje želodčne sluznice in drisko. Pri bolnikih z redko dedno boleznijo rdečih krvničk (pomanjkanjem encima glukoza-6-fosfat dehidrogenaza) lahko uživanje velikih odmerkov askorbinske kisline povzroči krvno motnjo (hemolizo).

Če ste pozabili vzeti zdravilo Lekadol Plus C, ne vzemite dvojnega odmerka.

Pred uporabo zdravila obvezno preberite priložena navodila. Če imate dodatna vprašanja o uporabi zdravila, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Shranjevanje

Shranjujte pri temperaturi do 25 °C. Lekadol Plus C ne smete uporabljati po datumu izteka roka uporabnosti, ki je naveden na ovojnini poleg oznake »EXP:«. Rok uporabnosti zdravila se izteče na zadnji dan navedenega meseca.

Sestava

Lekadol Plus C vsebuje paracetamol in askorbinsko kislino (vitamin C). 5 g zrnc za peroralno raztopino (1 vrečica) vsebuje 500 mg paracetamola in 300 mg askorbinske kisline.

Druge sestavine zdravila so: maltodekstrin, sukraloza (E955), manitol (E421), aroma limone, levomentol, kinolinsko rumeno (E104), citronska kislina (E330).

Pakiranje: 10, 20 ali 30 vrečk s 5 g zrnc za peroralno raztopino.

Dodatne informacije

Način / Mesto uporabe

Ustna votlina

Oblika

Zrnca

Pakiranje

10 vrečk, 20 vrečk, 30 vrečk

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “LEKADOL PLUS C 500 mg/300 mg zrnca za peroralno raztopino”