opekline

Dodajte še za 50,00  izdelkov za brezplačno dostavo!
Majhne nesreče, ki privedejo do opekline, se lahko kaj hitro zgodijo. Takrat je dobro vedeti, kakšne vrste opeklin sploh ločimo. Doma so najpogostejše toplotne opekline, ki jih povzročijo vroče tekočine ali ko pridete v stik z vročimi predmeti ali ognjem.

Navodila za oskrbo opeklin

Previdnost pri aktivnostih, ki lahko povzročijo opekline, je vsekakor vedno na prvem mestu. Če pa do njih pride, področje opekline v vsakem primeru najprej hladimo pod tekočo vodo, saj s tem ublažimo bolečino. Nato pride na vrsto:

  • Čiščenje

Prizadeto območje moramo obravnavati s čistimi rokami, da preprečimo okužbo rane. Poskrbite za čistočo rok, preden začnete s čiščenjem ran.

  • Hlajenje

Držite prizadeto območje 10–15 minut pod vodo, sobne temperature, dokler bolečina ne popusti. Če nimate dostopa do vode, omočite zloženec s fiziološko raztopino in z njo hladite rano. Prizadeto območje nežno osušite s suhim sterilnim zložencem. Lepilni trak namestite samo na suho kožo.

  • Namestitev obloge

Medicomp so zloženci iz netkanega materiala, ki imajo podobno strukturo kot gaza. Izdelani so iz 70 % viskoznih in 30 % poliesterskih vlaken, brez dodatka vezivnih sredstev in brez optičnih belil. Uporabljate jih lahko za splošno oskrbo rane oz. opekline, tako kot klasične zložence ali tampone iz gaze.

Grassolind je vazelinska nelepljiva kontaktna mrežica iz redko tkane bombažne tkanine, ki prepušča zrak in izločke iz rane. Mrežica je impregnirana z nevtralnim mazilom, ki se ne izpere niti pri izredno močnem izločanju iz rane. Preprečuje neposreden stik z vpojno sekundarno oblogo in se po potrebi lahko reže na primerne velikosti. Tudi po daljši uporabi ne povzroča občutljivih reakcij ali alergije.

Vrste opeklin

V osnovi jih delimo po povzročitelju. Lahko so termične, kemične, električne ali sončne. Po stopnji resnosti pa opekline razdelimo na:

– prve stopnje (pordela koža, praviloma brez mehurjev);

– druge stopnje (prisotni zelo boleči mehurji ter ponekod zadebeljena koža);

– tretje stopnje (poškodba celotne debeline kože – prisotna svetla področja ter usnjat videz kože).

Prikazovanje 1–12 od 73 rezultatov

Vsi izdelki
Filtriraj izdelke
Cenovni razpon
Razvrsti po
Posebne možnosti dostave