Bepanthen plus 50 mg/5 mg v 1 g krema, 30 g

Dodajte še za 50,00  izdelkov za brezplačno dostavo!
Bepanthen plus 50 mg/5 mg v 1 g krema, 30 g

7,96 

Zdravilo Bepanthen plus je antiseptična krema, ki pospešuje celjenje površinskih ran in preprečuje okužbo. Vsebuje zdravilni učinkovini dekspantenol (predstopnjo vitamina B5) in klorheksidinijev diklorid.

Pred uporabo zdravila natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Na zalogi

Proizvajalec:
Vsi izdelki
Šifra: 350125 Kategoriji: , Oznake: , , , , ,

Opis

Zdravilo Bepanthen plus je antiseptična krema, ki pospešuje celjenje površinskih ran in preprečuje okužbo. Vsebuje zdravilni učinkovini dekspantenol (predstopnjo vitamina B5) in klorheksidinijev diklorid.

Dekspantenol po nanosu hitro in z lahkoto prehaja v kožo. V kožnih celicah se pretvori v pantotensko kislino (vitamin B5), ki bistveno vpliva na tvorbo in obnovo kožnega epitelija, pospešuje celjenje ran in blaži vnetja. Klorheksidin je antiseptik in deluje močno protibakterijsko (ubija bakterije, zavira njihovo rast in razmnoževanje) na klinično pomembne po Gramu pozitivne bakterije in tako preprečuje ali omejuje okužbo na površini kože. Učinek klorheksidina v telesu je zanemarljiv zaradi zelo majhnega prehajanja v kri.

Zdravilo Bepanthen plus preprečuje izsuševanje ran, s hladilnim učinkom pa blaži bolečine. Z lahkoto jo namažemo in izpiramo, ne maže in se ne lepi.

Zdravilo Bepanthen plus se uporablja za:

– celjenje površinskih ran, pri katerih obstaja možnost okužbe (odrgnine, vreznine, praske, ragade, opekline, vnetje kože (dermatitis));

– celjenje kroničnih ran, kakršne so razjede na nogi (ulkusi) in preležanine (dekubitusni ulkusi);

– zdravljenje okužb kože, kot sta npr. sekundarno inficirani ekcem in nevrodermatitis;

– celjenje razpokanih bradavic zaradi dojenja;

– celjenje poškodb in operacijskih ran po manjših kirurških posegih.

Uporaba:

Zdravilo Bepanthen plus nanesite v tankem sloju enkrat ali večkrat na dan na očiščeno rano ali vnete dele kože. Lahko jih po potrebi pokrijete z gazo ali obližem.

Pogosto nanašanje na isto mesto lahko povzroči draženje kože. Zdravilo je namenjeno za manjše kožne poškodbe; izogibati se je potrebno nanosu na večjo površino kože.

Opozorila:

Ne uporabljajte zdravila Bepanthen plus:

– če ste alergični na dekspantenol ali klorheksidinijev diklorid ali katero koli sestavino tega zdravila (navedeno v poglavju 6),

– na počenem bobniču.

Pri uporabi pazite, da vam krema ne zaide v oči, ušesa ali na sluznice. Če krema slučajno vendarle pride v stik z očesno veznico, jo izmijte z vodo ali s fiziološko raztopino. Kreme ne uporabljajte pri globokih in umazanih ranah. Pri takih poškodbah poiščite zdravniško pomoč. Zdravilo shranjujte nedosegljivo otrokom! Shranjujte pri temperaturi do 25 °C.

Sestava:

Zdravilni učinkovini sta dekspantenol in klorheksidinijev diklorid. 1 g kreme vsebuje 50 mg dekspantenola in 5 mg klorheksidinijevega diklorida.

Druge sestavine zdravila (pomožne snovi) so beli vazelin, tekoči parafin, lanolin (E 913), makrogol stearat 2000 (E 431), cetilalkohol, stearilalkohol, DL-pantolakton in prečiščena voda.

Pakiranje: 30 g

Dodatne informacije

Pakiranje

30 g

Oblika

Krema

Način / Mesto uporabe

Telo, koža

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Bepanthen plus 50 mg/5 mg v 1 g krema, 30 g”

Pred oddajo mnenja se morate prijaviti ali registrirati.

Morda vam bo prav tako všeč…

X
X