Bepanthen 50 mg/g mazilo

Dodajte še za 50,00  izdelkov za brezplačno dostavo!
Bepanthen 50 mg/g mazilo

8,31 15,57 

Zdravilo Bepanthen mazilo se uporablja za: nego suhe, hrapave ali razpokane kože, nego dojk med dojenjem, zdravljenje vnetih in razpokanih prsnih bradavic, nego dojenčka: preprečevanje in zdravljenje pleničnega izpuščaja, nego kože med prekinitvijo zdravljenja s kortikosteroidi in po njej. Na voljo pakiranje 30 g ali 100 g.

Pred uporabo zdravila natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Proizvajalec:
Vsi izdelki
Šifra: 350109-ParentKategoriji: , Oznake: , , ,

Opis

Zdravilo Bepanthen mazilo pospešuje celjenje površinskih ran. Vsebuje zdravilno učinkovino dekspantenol (predstopnjo vitamina B5) v mazilni podlagi.

Dekspantenol po nanosu hitro in z lahkoto prehaja v kožo. V kožnih celicah se pretvori v pantotensko kislino (vitamin B5), ki bistveno vpliva na tvorbo in obnovo kožnega epitelija, pospešuje celjenje ran ter blaži vnetja.

Zdravilo Bepanthen mazilo je izrazito mastno, zato po nanosu preprečuje stik zdravljene površine z vodo (ali urinom). Priporočamo ga predvsem za nanašanje na neporaščeno kožo, ker je v primerjavi z zdravilom Bepanthen krema bolj lepljivo (viskozno) in ga zato težje nanašamo na kožo.

Zdravilo Bepanthen mazilo se uporablja za:

– nego suhe, hrapave ali razpokane kože,

– nego dojk med dojenjem, zdravljenje vnetih in razpokanih prsnih bradavic,

– nego dojenčka: preprečevanje in zdravljenje pleničnega izpuščaja,

– pospeševanje celjenja in preraščanja površine kože ali sluznice s plastjo celic pri manjših poškodbah (npr. manjše opekline in odrgnine), vzdraženi koži (npr. po radioterapiji, fototerapiji ali izpostavljanju UV žarkom), kroničnih razjedah in preležaninah, razpokah zadnjika, kožnih presadkih in razjedah materničnega vratu,

– nego kože med prekinitvijo zdravljenja s kortikosteroidi in po njej.

Uporaba:

Za nego suhe, hrapave ali razpokane kože: nanesite zdravilo Bepanthen mazilo v tankem sloju enkrat ali večkrat na dan, oziroma kolikor je potrebno.

Za nego dojk med dojenjem: nanesite zdravilo Bepanthen mazilo po vsakem dojenju, tako da prekrijete boleče in razpokane bradavice z gazo, namazano z mazilom.

Za nego dojenčka: nanesite zdravilo Bepanthen mazilo dojenčku pri vsakem previjanju na dobro umite in osušene predele kože, ki so pordeli ali prizadeti zaradi pleničnih izpuščajev (enako ravnamo tudi pri preprečevanju poškodb dojenčkove kože).

Za pospeševanje celjenja in preraščanja površine kože ali sluznice s plastjo celic pri manjših poškodbah: nanesite zdravilo Bepanthen mazilo enkrat ali večkrat na dan oziroma po zdravnikovem navodilu.

Za zdravljenje poškodovane sluznice materničnega vratu: nanesite zdravilo Bepanthen mazilo enkrat ali večkrat na dan po zdravnikovem navodilu.

Opozorila:

Ne uporabljajte zdravila Bepanthen mazilo, če ste alergični na dekspantenol ali katero koli sestavino tega zdravila.

Zdravilo shranjujte nedosegljivo otrokom! Shranjujte pri temperaturi do 25 °C. Tubo shranjujte tesno zaprto.

Sestava:

Zdravilna učinkovina je dekspantenol. 1 g mazila vsebuje 50 mg dekspantenola.

Druge sestavine zdravila (pomožne snovi) so glicerilmonooleat, lanolinski alkoholi, tekoči parafin, rumeni vazelin, ozokerit, cetilalkohol, stearilalkohol, beli vosek (E901), lanolin (E913), beli vazelin, rafinirano mandljevo olje in prečiščena voda.

Pakiranje: 30 g ali 100 g

Dodatne informacije

Pakiranje

100 g, 30 g

Oblika

Mazilo

Način / Mesto uporabe

Telo, koža

Količina

100 g, 30 g

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Bepanthen 50 mg/g mazilo”

Morda vam bo prav tako všeč…