Metida 1 mg/ml gel v tubi

Dodajte še za 50,00  izdelkov za brezplačno dostavo!
Metida 1 mg/ml gel v tubi

10,41 12,62 

Uporablja se ga lahko za kratkotrajno lajšanje srbečice pri kožnih boleznih, pri pikih žuželk, pri sončnih opeklinah in pri površinskih opeklinah prve stopnje.

Pred uporabo zdravila natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Proizvajalec:
Vsi izdelki
Šifra: 149911-PKategoriji: , Oznake: , , ,

Opis

Zdravilo Metida vsebuje učinkovino dimetindenijev maleat, ki sodi v skupino antihistaminikov. Uporablja se ga lahko za kratkotrajno lajšanje srbečice pri kožnih boleznih (dermatozah), kot sta kožni izpuščaj in urtikarija (koprivnica), ter pri pikih žuželk, pri sončnih opeklinah in pri površinskih opeklinah prve stopnje (rdečica na koži).

Zdravilo Metida ustavi srbenje, tako da zavira delovanje histamina, ki ga telo sprošča pri alergijskih reakcijah. Potem ko gel dobro prodre v kožo srbenje in draženje mineta v nekaj minutah. Ima tudi lokalno anestetičen učinek.

Če se po 3 dneh ne počutite bolje ali se počutite slabše se morate posvetovati z zdravnikom.

Uporaba:
Na prizadeto območje nanesite gel 2- do 4-krat dnevno. To zdravilo uporabljajte samo na nepoškodovani koži. Po nanosu gela si umijte roke (razen v primeru, ko nanašate gel na roke).

Če se simptomi s tem zdravilom ne izboljšajo ali se celo poslabšajo v 3 dneh njegove uporabe, se posvetujte z zdravnikom. Tega zdravila ne uporabljajte več kot 7 dni brez posvetovanja z zdravnikom.

Opozorila:
Ne uporabljajte zdravila Metida
– če ste alergični na dimetindenijev maleat ali katero koli sestavino tega zdravila.
– na poškodovano in prizadeto kožo

Sestava:
Učinkovina je dimetindenijev maleat. 1 g gela vsebuje 1 mg dimetindenijevega maleata.
Druge pomožne snovi so: karbomer, dinatrijev edetat, natrijev hidroksid (E524), propilenglikol (E1520), benzalkonijev klorid, prečiščena voda.

Pakiranje: 30 g in 50 g

Dodatne informacije

Način / Mesto uporabe

Telo, koža

Oblika

Gel

Pakiranje

30 g, 50 g

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Metida 1 mg/ml gel v tubi”

Morda vam bo prav tako všeč…