Strepfen 8,75 mg pastile, 16 pastil

Dodajte še za 50,00  izdelkov za brezplačno dostavo!
Strepfen 8,75 mg pastile, 16 pastil

7,66 

Zdravilo Strepfen 8,75 mg pastile uporabljamo za kratkotrajno lajšanje simptomov vnetja žrela, kot so bolečina in oteklina žrela ter težko požiranje pri odraslih in otrocih, starejših od 12 let.

Pred uporabo zdravila natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Na zalogi

Proizvajalec:
Vsi izdelki
Šifra: 107867Kategoriji: , Oznake: , , , ,

Opis

Strepfen 8,75 mg pastile vsebuje zdravilno učinkovino flurbiprofen, ki spada med nesteroidna protivnetna zdravila (NSAID). Deluje analgetično, antipiretično in protivnetno.

Zdravilo Strepfen 8,75 mg pastile uporabljamo za kratkotrajno lajšanje simptomov vnetja žrela, kot so bolečina in oteklina žrela ter težko požiranje pri odraslih in otrocih, starejših od 12 let.

Uporaba:

Priporočeni odmerek za odrasle in otroke, starejše od 12 let:

– vzemite eno pastilo in jo počasi sesajte v ustih. Med sesanjem morate pastilo neprestano premikati po ustih. Učinek pastil se pojavi v 30 minutah.

– Kadar je potrebno, vzemite eno pastilo na vsakih 3 do 6 ur.

– V 24 urah lahko vzamete največ 5 pastil.

Pastile so namenjene le za kratkotrajno uporabo. Uporabite najmanjše število pastil, ki zadošča za ublažitev simptomov, zdravljenje naj traja najkrajši možen čas. V primeru draženja ustne sluznice morate zdravljenje s flurbiprofenom prekiniti. Zdravila Strepfen 8,75 mg pastile ne smete uporabljati dlje kot 3 dni, razen če vam zdravnik ne svetuje drugače. Če se znaki vaše bolezni poslabšajo ali ne izboljšajo v 3 dneh, se posvetujte z zdravnikom.

Opozorila:

Ne jemljite zdravila Strepfen 8,75 mg pastile:

– če ste alergični (preobčutljivi) na flurbiprofen ali katero koli sestavino tega zdravila,

– če so se po uporabi acetilsalicilne kisline ali katerega koli drugega nesteroidnega protivnetnega zdravila pri vas kdaj pojavili astma, nepričakovano težko in piskajoče dihanje ali zasoplost, izcedek iz nosu, oteklina obraza ali srbeč kožni izpuščaj (koprivnica),

– če imate aktivno krvavečo ali ponavljajočo se razjedo na želodcu, razjedo na črevesu, krvavitev iz prebavil ali če ste v preteklosti imeli najmanj dva primera razjede ali krvavitve,

– če so se po uporabi nesteroidnega protivnetnega zdravila pri vas kdaj pojavile krvavitve ali predrtje v prebavilih, hudo vnetje debelega črevesa ali motnje strjevanja krvi,

– če jemljete acetilsalicilno kislino v velikih odmerkih ali druga nesteroidna protivnetna zdravila (kot so celekoksib, ibuprofen, natrijev diklofenakat ipd.),

– če ste v zadnjem trimesečju nosečnosti,

– če imate hudo srčno popuščanje, hudo odpoved ledvic ali hudo odpoved jeter.

– Otroci, mlajši od 12 let, tega zdravila ne smejo uporabljati.

– Obvestite zdravnika ali farmacevta, če jemljete, ste pred kratkim jemali ali pa boste morda začeli jemati katero koli drugo zdravilo.

– Med zdravljenjem z zdravilom Strepfen 8,75 mg pastile ne smete uživati alkoholnih pijač. Alkohol lahko poveča tveganje za pojav krvavitev v želodcu ali črevesu.

– Tega zdravila ne smete uporabljati po datumu izteka roka uporabnosti, ki je naveden na ovojnini. Rok uporabnosti zdravila se izteče na zadnji dan navedenega meseca.

– Shranjevati nedosegljivo otrokom.

– Shranjevati pri sobni temperaturi do 25 °C, v originalni ovojnini.

Sestava:

Zdravilna učinkovina je flurbiprofen. Ena pastila vsebuje 8,75 mg flurbiprofena.

Pomožne sestavine: makrogol 300, kalijev hidroksid (E525), aroma limone, levomentol, med, tekoča glukoza in tekoča saharoza.

Pakiranje: 16 pastil

Dodatne informacije

Pakiranje

16 pastil

Oblika

Pastila

Način / Mesto uporabe

Ustna votlina

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Strepfen 8,75 mg pastile, 16 pastil”

Morda vam bo prav tako všeč…