Portalak 667 mg/ml sirup, 500 ml

Dodajte še za 34,71  izdelkov za brezplačno dostavo!
Portalak 667 mg/ml sirup, 500 ml

6,49 

Zdravilo Portalak uporabljajte: za lajšanje praznjenja črevesja v primerih občasnega ali dolgotrajnega zaprtja (obstipacija); za preprečevanje in zdravljenje jetrne encefalopatije.Ta možganska motnja nastane zaradi zastajanja amonijaka v krvi, ker ga jetra ne morejo razgraditi in izločiti iz telesa.

Pred uporabo zdravila natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Na zalogi

Proizvajalec:
Vsi izdelki
Šifra: 068322 Kategoriji: , Oznaki: ,

Opis

Zdravilo Portalak je osmozno odvajalo in vsebuje tekočo laktulozo, sintezni sladkor, ki je sestavljen iz fruktoze in galaktoze.

Zdravilo Portalak uporabljajte:
– za lajšanje praznjenja črevesja v primerih občasnega ali dolgotrajnega zaprtja (obstipacija). Lahko ga uporabljate tudi za mehčanje blata pri hemoroidih, po operativnih posegih na debelem črevesu ali danki in podobno.
– za preprečevanje in zdravljenje jetrne encefalopatije.Ta možganska motnja nastane zaradi zastajanja amonijaka v krvi, ker ga jetra ne morejo razgraditi in izločiti iz telesa.

Laktuloza, tekoča ima več načinov delovanja:
– V debelem črevesu veže nase vodo in elektrolite, mehča črevesno vsebino in pospešuje gibanje prebavil (peristaltiko).
– Pri razgradnji tekoče laktuloze s črevesnimi bakterijami nastanejo v debelem črevesu organske kisline (npr. mlečna, ocetna kislina). Nastajanje teh kislin pospešuje prehajanje amonijaka iz krvi v črevesje, zato se pri bolnikih z možgansko motnjo zaradi napredovanja bolezni jeter, zmanjša koncentracija amoniaka v krvi.
– Deluje tudi prebiotično. Pospešuje rast črevesnih bakterij (npr. bifidobakterije, laktobacili) in nanje deluje zaščitno.

Uporaba:

Pri jemanju tega zdravila natančno upoštevajte napotke v tem navodilu ali navodila zdravnika ali farmacevta. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Jetrna encefalopatija:
Jemljite 30 do 45 ml sirupa (2-3 velike žlice) 3 do 4 krat na dan.
Odmerjanje po potrebi prilagodite, da dosežete 2 do 3 iztrebljanja mehkega blata na dan.
Ni dovolj podatkov o uporabi zdravila Portalak pri otrocih z jetrno encefalopatijo.

Zaprtje in mehčanje blata:
Zdravilo Portalak jemljemo 1 krat dnevno. Če ne zaznamo učinka dva dni po začetku jemanja zdravila, lahko odmerek povečamo.
Odvajalni učinek lahko nastopi že 2 uri po zaužitju zdravila Portalak, običajno pa je potrebno 24-48 ur, da prične delovati. Če zaprtje po enem tednu jemanja zdravila Portalak ne mine, mora bolnik obiskati zdravnika.

Odmerjanje prikazuje naslednja preglednica:
Starostna skupina Začetno odmerjanje (tri dni) Nadaljevalno zdravljenje
Odrasli in mladostniki (starejši od 15 let) 15 – 45 ml sirupa (1 do 3 velike žlice) 15 – 30 ml sirupa (1 do 2 veliki žlici)
Otroci od 7 do 14 let 15 ml sirupa (1 velika žlica) 10 ml sirupa (2 mali žlici)
Otroci od 1do 6 let 5 -10 ml sirupa (1 do 2 mali žlici) 5 -10 ml sirupa (1 do 2 mali žlici)
Dojenčki od 1 meseca do 1 leta 5 ml sirupa (1 mala žlica) 5 ml sirupa (1 mala žlica)

Pri uporabi odvajal pri otrocih je potrebna previdnost, zaradi možnosti zmanjšanja refleksa iztrebljanja. Ni dovolj podatkov o uporabi zdravila Portalak pri otrocih mlajših od enega meseca (novorojenčki). Če po enem tednu jemanja zdravila Portalak ne pride do izboljšanja ali če se po končanem zdravljenju stanje poslabša, se posvetujte z zdravnikom.

Opozorila:

Ne uporabljajte zdravila Portalak:
– če ste alergični na tekočo laktulozo ali tekoči laktulozi sorodne sladkorje (laktoza, galaktoza), ter za bolnike na dieti brez galaktoze (galaktozemija),
– če imate zaporo črevesja (ileus).

Shranjujte pri temperaturi do 25 ºC.
Zdravilo shranjujte nedosegljivo otrokom!

Sestava:

Zdravilna učinkovina je laktuloza, tekoča. 1 ml sirupa vsebuje 667 mg laktuloze, tekoče.
Pomožnih snovi ni.

Pakiranje: 500 ml

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Portalak 667 mg/ml sirup, 500 ml”

Morda vam bo prav tako všeč…

X
X