Dulcolax 5 mg tablete, 30 tablet

Dodajte še za 50,00  izdelkov za brezplačno dostavo!
Dulcolax 5 mg tablete, 30 tablet

6,15 

Zdravilo Dulcolax uporabljamo: za zdravljenje zaprtja, za pripravo na preiskave, pred operacijami in po njih ter pri stanjih, ko je treba olajšati iztrebljanje.

Pred uporabo zdravila natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Na zalogi

Proizvajalec:
Vsi izdelki
Šifra: 049646 Kategoriji: , Oznake: , , ,

Opis

Zdravilo Dulcolax vsebuje zdravilno učinkovino bisakodil. Zdravilo Dulcolax je odvajalo z lokalnim delovanjem, ki spodbuja iztrebljanje in mehča blato.

Kot odvajalo, ki deluje na debelo črevo, zdravilo Dulcolax ciljno spodbuja naravno praznjenje črevesa v spodnjem delu prebavil, zato ne spremeni niti prebave niti absorpcije kalorij ali življenjsko pomembnih hranil iz tankega črevesa.

Zdravilo Dulcolax uporabljamo:

– za zdravljenje zaprtja,

– za pripravo na preiskave, pred operacijami in po njih ter pri stanjih, ko je treba olajšati iztrebljanje.

Uporaba:

– Za zaprtje

Odrasli:

Vzemite 1 do 2 obloženi tableti (5 do 10 mg) na dan. Začnite z 1 obloženo tableto. Odmerek lahko za redno odvajanje blata povečate do največ 2 obloženi tableti. Ne prekoračite največjega dnevnega odmerka, to je 2 obloženi tableti.

Otroci in mladostniki, starejši od 10 let:

Vzemite 1 do 2 obloženi tableti (5 do 10 mg) na dan. Začnite z 1 obloženo tableto. Odmerek lahko za redno odvajanje blata povečate do največ 2 obloženi tableti. Ne prekoračite največjega dnevnega odmerka, to je 2 obloženi tableti.

Otroci, starejši od 2 do vključno 10 let:

Vzemite 1 obloženo tableto (5 mg) na dan. Otroke s kroničnim ali trdovratnim zaprtjem, starejše od 2 do vključno 10 let, smete zdraviti samo, če vam je tako naročil otrokov zdravnik. Bisakodila ne smete uporabljati pri otrocih, starih 2 leti ali mlajših.

– Za pripravo na preiskave in pred operacijo

Za pripravo na preiskave in pred operacijo je uporaba zdravila Dulcolax dovoljena samo pod zdravniškim nadzorom.

Odrasli:

Za popolno izpraznitev črevesja je priporočeni odmerek za odrasle 2 obloženi tableti (10 mg) zjutraj in 2 obloženi tableti (10 mg) zvečer pred preiskavo, nato 1 svečko zjutraj na dan preiskave.

Otroci in mladostniki, starejši od 10 let:

Za popolno izpraznitev črevesja je priporočeni odmerek za otroke in mladostnike, starejše od 10 let, 2 obloženi tableti (10 mg) zjutraj in 2 obloženi tableti (10 mg) zvečer pred preiskavo, nato 1 svečko zjutraj na dan preiskave.

Otroci, stari 4 do vključno 10 let:

Za otroke, stare od 4 do vključno 10 let, je priporočeni odmerek 1 obložena tableta (5 mg) zvečer in odvajalo za otroke s takojšnjim delovanjem (na primer svečka) naslednje jutro.

Obložene tablete morate jemati zvečer, da boste šli na potrebo naslednje jutro. Pogoltniti jih morate cele s primerno količino tekočine (toda ne z mlekom; glejte Jemanje zdravila Dulcolax s hrano in pijačo).

Obloženih tablet ne smete jemati skupaj s pripravki, ki zmanjšajo kislost v zgornjih prebavilih, na primer z mlekom, antacidi ali zaviralci protonske črpalke, da se gastrorezistentna obloga ne bi prehitro raztopila.

Opozorila:

Ne jemljite zdravila Dulcolax:

– če ste alergični na bisakodil ali katerokoli sestavino tega zdravila;

– če imate ileus ali črevesno zaporo;

– če imate akutno trebušno bolezen, na primer apendicitis (vnetje slepiča) ali akutno črevesno vnetje;

– če ste izgubili veliko tekočine;

– če imate hudo trebušno bolečino, vam je slabo in bruhate

– kar vse lahko kaže na resno bolezen;

– če imate redko, dedno bolezen, ki je lahko nezdružljiva s katerokoli pomožno snovjo zdravila (preberite poglavje Zdravilo Dulcolax vsebuje laktozo in saharozo).

– Zdravilo shranjujte nedosegljivo otrokom!

– Shranjujte pri temperaturi do 30 °C.

– Tega zdravila ne smete uporabljati po datumu izteka roka uporabnosti, ki je naveden na škatli.

Sestava:

Zdravilna učinkovina je bisakodil.

Pomožne snovi so laktoza monohidrat, koruzni škrob, topni škrob, glicerol (85-odstotna raztopina), magnezijev stearat (E572), saharoza, smukec (E553b), arabski gumi (E414), titanov dioksid (E171), kopolimer metakrilne kisline in metilmetakrilata 1:1, kopolimer metakrilne kisline in metilmetakrilata 1:2, ricinusovo olje, deviško, makrogol 6000, rumeni železov oksid (E172), beli vosek, karnauba vosek (E903), šelak (E904).

Pakiranje: 30 tablet

Dodatne informacije

Pakiranje

30 tablet

Oblika

Svečka

Način / Mesto uporabe

Ustna votlina

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Dulcolax 5 mg tablete, 30 tablet”

Pred oddajo mnenja se morate prijaviti ali registrirati.

Morda vam bo prav tako všeč…