Dulcolax 5 mg tablete, 30 tablet

Dodajte še za 50,00  izdelkov za brezplačno dostavo!
Dulcolax 5 mg tablete, 30 tablet

6,49 

Za bolnike, ki imajo težave z zaprtjem. Za pripravo na diagnostične postopke, pred operacijo in po njej ter stanja, kjer je potrebno olajšati iztrebljanje.

Pred uporabo zdravila natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Samo še 1 na zalogi

Proizvajalec:
Vsi izdelki
Šifra: 049646 Kategoriji: , Oznake: , , ,

Opis

Za bolnike, ki imajo težave z zaprtjem. Za pripravo na diagnostične postopke, pred operacijo in po njej ter stanja, kjer je potrebno olajšati iztrebljanje.

Uporaba:

Za zaprtje: Če zdravnik ne predpiše drugače, priporočamo naslednje odmerjanje:

Odrasli: 1 do 2 obloženi tableti (5 do 10 mg) na dan (glejte Način uporabe). Priporočeno je začeti z najmanjšim odmerkom. Odmerek lahko za redno odvajanje blata povečate do največjega priporočenega dnevnega odmerka, ki pa ga ne smete prekoračiti. Največji priporočeni dnevni odmerek je 10 mg (2 tableti).

Pediatrična populacija: Otroci in mladostniki, starejši od 10 let: 1–2 obloženi tableti (5–10 mg) na dan (glejte Način uporabe).Priporočeno je začeti z najmanjšim odmerkom. Odmerek lahko za redno odvajanje blata povečate do največjega priporočenega dnevnega odmerka, ki pa ga ne smete prekoračiti. Največji priporočeni dnevni odmerek je 10 mg (2 tableti).

Otroci, starejši od 2 do vključno 10 let: 1 obložena tableta (5 mg) na dan. Največjega dnevnega odmerka ne smete prekoračiti. Otroke, starejše od 2 do vključno 10 let, pri katerih je zaprtje kronično ali trdovratno, je dovoljeno zdraviti le po zdravnikovih navodilih. Bisakodila ne smemo uporabljati pri otrocih, starih 2 leti ali mlajših. Z

a pripravo na diagnostične postopke in pred operacijo: Uporaba zdravila Dulcolax je dovoljena le pod zdravniškim nadzorom: za pripravo na diagnostične postopke, pred- in pooperativno zdravljenje ter bolezenska stanja, pri katerih je treba olajšati iztrebljanje.

Odrasli: Za popolno izpraznitev črevesja je priporočeni odmerek 2 obloženi tableti (10 mg) zjutraj in 2 obloženi tableti (10 mg) zvečer ter 1 svečka naslednje jutro.

Pediatrična populacija: Otroci in mladostniki, starejši od 10 let: Za popolno izpraznitev črevesja je priporočeni odmerek 2 obloženi tableti (10 mg) zjutraj in 2 obloženi tableti (10 mg) zvečer ter 1 svečka naslednje jutro.

Otroci, stari 4 do vključno 10 let: Za otroke, stare 4 do vključno 10 let je priporočeni odmerek 1 obložena tableta (5 mg) zvečer in odvajalo za otroke s takojšnjim delovanjem (npr. svečko) naslednje jutro.

Način uporabe: Obložene tablete je priporočjivo jemati zvečer, zato da se črevo izprazni naslednje jutro. Bolnik jih mora pogoltniti cele z zadostno količino tekočine. Obloženih tablet ne smete jemati hkrati s pripravki, ki zmanjšajo kislost v zgornjih prebavilih, na primer z mlekom, antacidi ali zaviralci protonske črpalke, zato da se gastrorezistentna obloga ne bi prehitro raztopila.

Opozorila:

Kot vse laksative tudi zdravilo DULCOLAX ne smemo jemati redno vsak dan ali daljše obdobje, ne da bi ugotovili vzrok zaprtja. Dolgotrajna čezmerna uporaba lahko povzroči tekočinsko in elektrolitsko neravnotežje in hipokaliemijo. Izguba tekočine iz črevesja lahko povzroči dehidracijo. Pojavita se lahko žeja in oligurija. Bolnikom, pri katerih pride do izgube tekočine in katerim lahko dehidracija škoduje (npr. če imajo ledvično insuficienco ali starejšim), je treba zdravilo DULCOLAX ukiniti in ga ponovno uvesti le pod zdravniškim nadzorom. Stimulativna odvajala, vključno z zdravilom DULCOLAX, ne pomagajo pri hujšanju. Pri bolnikih se lahko pojavi hematohezija (kri v blatu), ki pa je večinoma blaga in samodejno mine. Pri bolnikih, ki so jemali zdravilo DULCOLAX poročajo o omotici in/ali sinkopi. Podrobni podatki kažejo, da bi bili lahko navedeni pojavi povezani z defekacijsko sinkopo (ali sinkopo, ki jo lahko povzroči napenjanje med iztrebljanjem) ali z vazovagusno reakcijo na abdominalno bolečino pri zaprtju in niso nujno posledica jemanja bisakodila. Ena obložena tableta vsebuje 33,2 mg laktoze. Največji priporočeni dnevni odmerek za zdravljenje zaprtja pri odraslih in otrocih, starejših od 10 let, znaša 66,4 mg laktoze; za rentgensko preiskavo odraslih pa 132,8 mg. Bolniki z redko dedno intoleranco za galaktozo, laponsko obliko zmanjšane aktivnosti laktaze ali malabsorbcijo glukoze/galaktoze, ne smejo jemati tega zdravila. Ena obložena tableta vsebuje 23,4 mg saharoze. Največji priporočeni dnevni odmerek za zdravljenje zaprtja pri odraslih in otrocih, starejših od 10 let, znaša 46,8 mg saharoze; za rentgensko preiskavo odraslih pa 93,6 mg. Bolniki z redko dedno intoleranco za fruktozo, ne smejo jemati tega zdravila.

Sestava:

Ena obložena tableta vsebuje 5 mg bisakodila.

Pomožne snovi z znanim učinkom: laktoza 33,2 mg, saharoza 23,38 mg.

Pakiranje: 30 tablet

Dodatne informacije

Pakiranje

30 tablet

Oblika

Svečka

Način / Mesto uporabe

Ustna votlina

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Dulcolax 5 mg tablete, 30 tablet”

Morda vam bo prav tako všeč…