prebava

Dodajte še za 50,00  izdelkov za brezplačno dostavo!
Ko prebava stavka ne stavkajmo še mi, raje probleme, ki jih slaba prebava povzroča, na primer napihnjenost trebuha, napenjanje, vetrove, zaprtje, driska. Vzemimo resno in jih čim prej odpravimo po naravni poti. Kajti čakanje v tem primeru ne prinaša nič dobrega za naše zdravje.

Porušena črevesna flora

Porušena prebava je lahko znak porušene črevesne flore. Črevesno floro sestavljajo tako koristne mlečno kislinske bakterije, kot tudi potencialno škodljivi mikrobi, glivice itd.. Dobro je vedeti, kako pomembne za našo prebavo in splošno zdravje so prav koristne bakterije v tej sestavi. Te pa so tudi zelo ranljive,  namreč nemalokrat so tarča neustrezne prehrane (hrana, ki zakisa, hrani glivice, aditivi, konzervansi, pesticidi,…). Še huje zanje pa je kadar zbolimo. Veliko teh bakterij ne preživi npr. antibiotičnega zdravljenja naše bolezni. Rezultat takšnega pomora koristne črevesne flore je prekomerna razrast prej neškodljivih mikrobov in glivic (kandide).

Porušena prebava – razsežnost posledic

Posledice porušene črevesne flore pa niso zaznavne le na nivoju prebave s pojavom napenjanja, napihnjenosti trebuha itd., ampak imajo lahko širšo obsežnost. Namreč, če je prebava pomanjkljiva, se iz črevesja težje vsrkajo številne vitalne snovi zaužite s hrano, ki telesu pomagajo pri čiščenju in obnavljanju. Če porušena prebava z denimo pojavom napenjanja in napihnjenosti trebuha traja dalj časa, se pričnejo v telesu kopičiti tudi strupi in kisli presnovki, ki jih ne moremo izločiti. To lahko občutimo kot utrujenost, pomanjkanje energije, razdražljivost, apatijo, padec imunskega sistema s pogostimi prehladi in drugimi vnetji itd.

Nekateri takšno stanje presežka kislih metabolitov in strupov imenujejo tudi  zakisanost telesa. To pa je stanje, ko v telesu ni prave obrambe moči, saj so ustvarjeni odlični pogoji bodisi za razvoj bakterij, virusov, glivic ali pa celo rakavih celic! Torej slaba prebava s pojavom težav kot so napihnjenost trebuha, napenjanje, zaprtje, driska,… lahko pripelje do zakisanosti telesa in s tem pojava številnih obolenj.

 

Prikazovanje 1–12 od 91 rezultatov

Vsi izdelki
Filtriraj izdelke
Cenovni razpon
Razvrsti po
Posebne možnosti dostave
X
X