Prebavne težave

Dodajte še za 50,00  izdelkov za brezplačno dostavo!
Prebavne težave – zelo veliko vlogo pri zagotavljanju dobre prebave ima črevesna mikroflora. Urejena oziroma dobra prebava je za zdravje zelo pomembna, saj prav prebavni sistem omogoča oskrbovanje telesa s hranilnimi snovmi in iz telesa odstranjuje nepotrebne snovi.

Kar 70 % celic našega imunskega sistema se nahaja v črevesju, zato je ravnovesje v črevesju izredno pomembno za pravilno delovanje imunskega sistema. Kadar prebavni procesi ne potekajo povsem tako, kot bi morali, se lahko pojavijo prebavne težave.

Najpogostejše prebavne težave so:

Driska

Akutna ali nenadna driska je prebavna motnja, za katero je značilno mehko ali tekoče blato, pogostejše odvajanje blata (≥ 3-krat v 24 urah) in večja količina blata kot sicer.

Zaprtje

Zaprtje je motnja v odvajanju blata (defekaciji) in je pogosta težava pri otrocih. Pri zaprtju ni vedno pomembno le število odvajanj (2 ali manj na teden), temveč tudi simptomi in znaki, ki nastanejo zaradi nerednega odvajanja. Simptomi so:

  • odvajanje trdega blata,
  • bolečine v trebuhu,
  • napenjanje,
  • pojavljanje sveže krvi zaradi poškodb sluznice v predelu zadnjika,
  • uhajanje blata,
  • paradoksne driske, pri katerih ob trdem čepu blata uhaja redko blato.

Želodčne težave

Težave se kažejo kot bolečine in nelagodje v zgornjem delu trebuha in spodnjem delu prsnega koša, občutek polnosti želodca, napenjanje po hrani, spahovanje, slabost in zgaga (pekoč občutek v žlički).

Krči

Dojenčki imajo v začetnih mesecih življenja pogoste trebušne krče oz. kolike. Kolike se navadno pojavijo pri enem od petih novorojenčkov, pogostejše pa so pri fantkih. Dojenček zaradi nenadne bolečine v trebuhu neutolažljivo joka, stiska pesti, krči kolena, postane rdeč v obraz.

Razdražljivo črevo

Sindrom razdražljivega črevesja je med najpogostejšimi funkcionalnimi motnjami prebavil. O funkcionalnih motnjah prebavil govorimo takrat, kadar s preiskavami ne najdemo organskega vzroka za težave – ni bolezenskih sprememb v prebavnem traktu, bolnik pa ima vseeno izražane težave, ki imajo lahko velik vpliv na kakovost življenja.

Na voljo so vam izdelki Waya, ki jih najdete v naši lekarni in na spletni lekarni. 

Prikazovanje 1–12 od 83 rezultatov

Vsi izdelki
Filtriraj izdelke
Cenovni razpon
Razvrsti po
Posebne možnosti dostave
X
X