Maresyl HA 0,5 mg/ml pršilo za nos, 10 ml

Dodajte še za 50,00  izdelkov za brezplačno dostavo!
Maresyl HA 0,5 mg/ml pršilo za nos, 10 ml

8,95 

Zdravilo Maresyl HA vsebuje tudi hialuronsko kislino, ki ščiti in vlaži sluznico nosa. Uporablja se za zmanjšanje oteklosti nosne sluznice, ki je posledica vnetja sluznice sinusov (sinusitisa) ali vnetja nosne sluznice (rinitisa).

Pred uporabo zdravila natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Na zalogi

Proizvajalec:
Vsi izdelki
Šifra: 150785Kategorije: , , Oznake: , ,

Opis

Zdravilo Maresyl HA spada v skupino zdravil za zdravljenje bolezni nosa, imenovano simpatomimetiki. Vsebuje ksilometazolinijev klorid, ki pomaga pri oženju krvnih kapilar v nosu in tako zmanjša oteklost nosne sluznice.

Zdravilo Maresyl HA vsebuje tudi hialuronsko kislino (v obliki natrijevega hialuronata), ki ščiti in vlaži sluznico nosa.

Uporablja se za:
– zmanjšanje oteklosti nosne sluznice, ki je posledica vnetja sluznice sinusov (sinusitisa) ali vnetja nosne sluznice (rinitisa).
Maresyl HA 0,5 mg/ml pršilo za nos, raztopina se uporablja za zdravljenje otrok, starih od 2 do 12 let.

Če se znaki vaše bolezni poslabšajo ali ne izboljšajo v 3 dneh, se morate posvetovati z zdravnikom.

Uporaba:

Odmerjanje
Otroci, stari od 2 do 12 let: En vpih zdravila Maresyl HA v vsako nosnico največ 3-krat na dan.
Ne sme se uporabljati odmerkov, večjih od priporočenih.

Zdravilo Maresyl HA ni priporočljivo za otroke, mlajše od 2 let.
Varnost in učinkovitost uporabe zdravila Maresyl HA pri otrocih, mlajših od 2 let, nista bili dokazani.

Trajanje zdravljenja
Zdravila se ne sme uporabljati več kot 5 dni, razen če je zdravnik predpisal drugače. Uporaba se lahko ponovi po tem, ko je bilo zdravljenje za nekaj dni prekinjeno.

Način uporabe
Pršilo za nos je potrebno dajati v sedečem položaju. Majhni otroci naj sedijo v naročju osebe, ki jim daje zdravilo. Pred uporabo zdravila je potrebno izpihati nos.

Odstranite zaščitno zaporko. Pred prvo uporabo je treba nekajkrat (5-krat) pritisniti na pršilo za nos v prazno, da se doseže enakomernost odmerka.
Če se zdravila ne uporablja več dni, ga je treba vsaj enkrat razpršiti v prazno, da se doseže enakomernost odmerka.
Držite vsebnik (plastenko) pokonci. Vstavite vrh pršilnega nastavka v nosnico – ne uporabljajte pršila pod nosnico. Enkrat pritisnite bat pršilnega nastavka.
V trenutku razprševanja naj otrok vdihne skozi nos. Postopek ponovite v drugi nosnici.

Po uporabi je treba vrh pršilnega nastavka pazljivo obrisati s suhim in čistim papirnim robčkom in zaščititi z zaščitno zaporko.

Iz higienskih razlogov in zaradi preprečevanja širjenja okužb mora eno pakiranje pršila za nos uporabljati samo ena oseba.

Sestava:

Učinkovina je ksilometazolinijev klorid. 1 ml raztopine vsebuje 0,5 mg ksilometazolinijevega klorida. En vpih (0,07 ml) vsebuje 0,035 mg ksilometazolinijevega klorida.
– Druge sestavine zdravila (pomožne snovi) so: prečiščena morska voda, kalijev dihidrogenfosfat, natrijev hialuronat, prečiščena voda.

Pakiranje: 10 ml

Dodatne informacije

Način / Mesto uporabe

Nos, dihala, sluznica

Oblika

Pršilo

Pakiranje

10 ml

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Maresyl HA 0,5 mg/ml pršilo za nos, 10 ml”

Morda vam bo prav tako všeč…