Maresyl 1,0 mg/ml pršilo za nos, 10 ml

Dodajte še za 50,00  izdelkov za brezplačno dostavo!
Maresyl 1,0 mg/ml pršilo za nos, 10 ml

7,91 

Zdravilo Maresyl se uporablja za kratkotrajno zdravljenje zamašenega nosu. Če se znaki vaše bolezni poslabšajo ali ne izboljšajo v 3 dneh, se posvetujte z zdravnikom.

Pred uporabo zdravila natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Ni na zalogi

Obvesti me, ko bo izdelek spet na zalogi

Proizvajalec:
Vsi izdelki
Šifra: 143837Kategoriji: , Oznake: , ,

Opis

Zdravilna učinkovina v zdravilu je ksilometazolin. Ksilometazolin zoži žilice v nosni sluznici, s tem zmanjša oteklost nosne sluznice, nastalo zaradi različnih vzrokov, in olajša dihanje skozi nos.

Zdravilo Maresyl se uporablja za kratkotrajno zdravljenje zamašenega nosu. Če se znaki vaše bolezni poslabšajo ali ne izboljšajo v 3 dneh, se posvetujte z zdravnikom.

Uporaba:

Pred prvo uporabo pršilo za nos večkrat (4-krat) razpršite v zrak, da dosežete enakomernost odmerka. Plastenka mora biti v navpičnem položaju. Če se zdravila ne uporablja več dni, je treba vsaj en razpršek izpustiti v zrak, da se doseže enakomernost odmerka.

Zdravilo Maresyl 1 mg/ml pršilo za nos je namenjeno za zdravljene zamašenega nosu pri otrocih, starih 10 let in več, ter pri odraslih.

Običajni odmerek za je 1-2 razprška v vsako nosnico, vsakih 10-12 ur (ne več kot trikrat na dan), največ 7 dni.

Zdravilo Maresyl 1 mg/ml pršilo za nos ni priporočljivo za otroke, mlajše od 10 let. Bolniki, mlajši od 10 let, naj uporabljajo zdravilo Maresyl 0,5 mg/ml.

Zdravljenje naj bo čim krajše. Po dolgotrajnem zdravljenju se lahko ponovno pojavi otekanje sluznice (otekanje notranje površine nosu). Ne prekoračite priporočenega odmerka. Če se znaki vaše bolezni poslabšajo ali ne izboljšajo v 3 dneh, se posvetujte z zdravnikom.

1. Pred uporabo tega zdravila si obrišite nos. Odstranite pokrovček.

2. Plastenko držite med kazalcem in sredincem, medtem ko dno plastenke podpirate s palcem, kot je prikazano na sliki 2. Za pršenje, pršilnik potisnite navzdol.

Pred prvo uporabo pršilo za nos večkrat (4-krat) razpršite v zrak, da se raztopina razprši v obliki drobnih kapljic. Prav tako je dobro, da pršilnik pred vsako uporabo preverite tako, da vsaj 1-krat pritisnete navzdol.

3. Pršilnik vstavite čimbolj pokončno v nosnico, kot je prikazano na sliki 3. Pršilnik pritisnite navzdol in medtem vdihnite skozi nos. Hkrati, s kazalcem druge roke, nežno držite drugo nosnico zaprto. Izpustite pršilnik in ga odstranite iz nosnice. Postopek ponovite v drugi nosnici. Po uporabi pršilnik obrišite in nanj namestite plastični pokrovček

Opozorila:

Ne uporabljajte zdravila Maresyl:

– če ste alergični na ksilometazolin ali katero koli sestavino tega zdravila.

– če ste imeli operacijo možganov skozi nos ali usta.

– če imate suho vnetje nosne sluznice s krastami (rhinitis sicca).

– Če eno plastenko uporablja več oseb, lahko to povzroči širjenje okužb.

– Zdravilo shranjujte nedosegljivo otrokom!

Sestava:

Zdravilna učinkovina je ksilometazolinijev klorid, pri čemer 1 mililiter raztopine vsebuje 1 mg. En razpršek zdravila Maresyl 1 mg/ml (= 90 mikrolitrov) vsebuje 90 mikrogramov

ksilometazolinijevega klorida.

Pomožne snovi so prečiščena morska voda, kalijev dihidrogenfosfat in prečiščena voda.

Pakiranje: 10 ml

Dodatne informacije

Pakiranje

10 ml

Oblika

Pršilo

Način / Mesto uporabe

Nos

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Maresyl 1,0 mg/ml pršilo za nos, 10 ml”

Morda vam bo prav tako všeč…