Aspirin 500 mg obložene tablete

Dodajte še za 50,00  izdelkov za brezplačno dostavo!
Aspirin 500 mg obložene tablete

6,76 10,43 

Zdravilo Aspirin se uporablja za simptomatsko zdravljenje zvišane telesne temperature in/ali blage do zmerne bolečine pri npr. glavobolu, gripi, zobobolu, bolečini v mišicah.

Pred uporabo zdravila natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Proizvajalec:
Vsi izdelki
Šifra: 146729-PKategoriji: , Oznake: , ,

Opis

Zdravilo Aspirin vsebuje acetilsalicilno kislino, ki je analgetik (lajša bolečine) in antipiretik (znižuje zvišano telesno temperaturo).

Zdravilo Aspirin se uporablja za simptomatsko zdravljenje zvišane telesne temperature in/ali blage do zmerne bolečine pri npr. glavobolu, gripi, zobobolu, bolečini v mišicah.

Zdravilo Aspirin 500 mg obložene tablete je namenjeno uporabi pri odraslih in mladostnikih, starih 12 let in več (težkih 40 kg ali več). Vprašajte zdravnika ali farmacevta o drugih možnostih zdravljenja z acetilsalicilno kislino pri bolnikih, lažjih od 40 kg.

Uporaba:

Samo za peroralno uporabo. Tableto (tablete) vzemite z veliko tekočine.

Za odrasle in mladostnike (stare 16 let in več): Priporočeni enkratni odmerek je 1 tableta, ki jo lahko po potrebi znova vzamete čez najmanj 4 ure. Pri bolj intenzivni bolečini ali izrazito zvišani telesni temperaturi je priporočeni enkratni odmerek 2 tableti, ki ga lahko po potrebi znova vzamete čez najmanj 4 ure. Največji dnevni odmerek je 6 tablet in ga ne smete preseči.

Za starejše bolnike (stare 65 let in več): Priporočeni enkratni odmerek je 1 tableta, ki jo lahko po potrebi znova vzamete čez najmanj 4 ure. Največji dnevni odmerek je 4 tablete in ga ne smete preseči.

Za mladostnike, stare od 12 do 15 let (težke od 40 do 50 kg): Odmerjanje je odvisno od telesne mase mladostnika; starost je navedena zgolj v informativne namene.

Priporočeni enkratni odmerek je 1 tableta, ki jo lahko mladostnik po potrebi znova vzame čez najmanj 4 ure. Največji dnevni odmerek je 6 tablet in ga ne smete prekoračiti.

Za posebne skupine bolnikov: Bolniki z jetrno ali ledvično okvaro ali težavami s cirkulacijo (npr. s srčnim popuščanjem ali večjimi krvavitvami): posvetujte se z zdravnikom ali s farmacevtom.

Otroci, mlajši od 12 let (lažji od 40 kg): ne smejo prejeti zdravila, če jim tega ni predpisal zdravnik.

Zdravila ne jemljite več kot 3 dni (pri zvišani telesni temperaturi) oziroma več kot 3 do 4 dni (pri bolečinah), če vam tega ne predpiše zdravnik.

Opozorila:

Ne uporabljajte zdravila Aspirin

– če ste alergični na acetilsalicilno kislino ali katero koli sestavino tega zdravila.

– če ste po uporabi acetilsalicilne kisline ali sorodnih zdravil (nesteroidnih protivnetnih zdravil) kdaj doživeli astmatični napad ali imeli alergijsko reakcijo (npr. koprivnica, angioedem, hud rinitis, šok).

– če imate razjedo na želodcu ali črevesu (tudi dvanajstniku).

– če ste nagnjeni h krvavitvam.

– če imate hudo ledvično ali jetrno okvaro ali hudo srčno popuščanje.

– če jemljete zdravilo metotreksat v odmerkih, ki so večji od 20 mg/teden.

– če jemljete peroralne antikoagulante (zdravila za redčenje in preprečevanje strjevanja krvi).

– če ste noseči več kot 5 mesecev (več kot 24 tednov niste imeli menstruacije).

Zdravilo shranjujte nedosegljivo otrokom!

Sestava:

Zdravilna učinkovina je acetilsalicilna kislina. Ena obložena tableta vsebuje 500 mg acetilsalicilne kisline.

Druge sestavine zdravila so: koloidni silicijev dioksid, brezvodni natrijev karbonat.

Obloga tablete: karnauba vosek, hipromeloza, cinkov stearat.

Pakiranje: 20 tablet in 50 tablet

Dodatne informacije

Pakiranje

20 tablet, 50 tablet

Oblika

Tableta

Način / Mesto uporabe

Ustna votlina

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Aspirin 500 mg obložene tablete”

Morda vam bo prav tako všeč…