Neo-angin pastile brez sladkorja z okusom žajblja 1,20 mg/0,60 mg/5,90 mg, 24 pastil

Dodajte še za 50,00  izdelkov za brezplačno dostavo!
Neo-angin pastile brez sladkorja z okusom žajblja 1,20 mg/0,60 mg/5,90 mg, 24 pastil

7,66 

Zdravilo neo-angin brez sladkorja z okusom žajblja je antiseptik in blag analgetik za zgodnje lokalno zdravljenje blagih okužb ust in žrela.

Pred uporabo zdravila natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Na zalogi

🎁𝗗𝗔𝗥𝗜𝗟𝗢!🎁Ob vsakem nakupu prejmete vzorček Curasept Afterapid gel.
Proizvajalec:
Vsi izdelki
Šifra: 897612Kategoriji: , Oznake: , , ,

Opis

Zdravilo neo-angin brez sladkorja z okusom žajblja je antiseptik in blag analgetik za zgodnje lokalno zdravljenje blagih okužb ust in žrela.

Zdravilo neo-angin brez sladkorja z okusom žajblja je antiseptik in blag analgetik za usta in žrelo. Odrasli, mladostniki in otroci, starejši od 6 let lahko uporabljajo zdravilo za zgodnje lokalno zdravljenje blagih okužb ust in žrela, s čimer se lahko zmanjša tudi poraba antibiotikov. Te okužbe povzročijo vnetja ustne votline in žrela s simptomi, kot so bolečine v žrelu in hripavost, vnetja ustne sluznice in vnetja dlesni.

Če se znaki vaše bolezni poslabšajo ali ne izboljšajo v 3–4 dneh, se posvetujte z zdravnikom.

Kaj morate vedeti, preden boste vzeli zdravilo neo-angin:

Ne jemljite zdravila neo-angin brez sladkorja z okusom žajblja, če ste alergični na 2,4-diklorobenzilalkohol, amilmetakrezol, levomentol ali katero koli sestavino tega zdravila. .

Otroci: zdravila neo-angin brez sladkorja z okusom žajblja ne dajajte otrokom, mlajšim od 6 let.

Druga zdravila in zdravilo neo-angin brez sladkorja z okusom žajblja: ni znano, da bi zdravilo neo-angin brez sladkorja z okusom žajblja vplivalo na delovanje drugih zdravil. Priporočamo, da hkrati ne jemljete drugih zdravil za oralno uporabo, to je za uporabo v ustni votlini in žrelu. Obvestite zdravnika ali farmacevta, če jemljete, ste pred kratkim jemali ali pa boste morda začeli jemati katero koli drugo zdravilo.

Zdravilo neo-angin brez sladkorja z okusom žajblja skupaj s hrano in pijačo: na voljo ni podatkov, ki bi dokazovali, da hrana ali pijača vplivata na delovanje zdravila neo-angin brez sladkorja z okusom žajblja. Neposredno po jemanju zdravila ne uživajte hrane ali pijače, da le-ta ne bi pospešila odstranjevanja zdravila z ustne sluznice in žrela.

Nosečnost, dojenje in plodnost: če ste noseči ali dojite, menite, da bi lahko bili noseči ali načrtujete zanositev, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom, preden vzamete to zdravilo. Podatkov o uporabi zdravila neo-angin brez sladkorja z okusom žajblja pri nosečnicah ni oziroma so omejeni. Študije na živalih niso pokazale neposrednih ali posrednih škodljivih učinkov na sposobnost razmnoževanja. Ker ni dovolj podatkov, tveganja za plod ni mogoče povsem izključiti, zato uporaba tega zdravila med nosečnostjo in dojenjem ni priporočljiva. Študije za oceno vpliva na plodnost niso bile izvedene.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev: ni znano, da bi zdravilo vplivalo na sposobnost vožnje in upravljanja strojev, vendar ni pričakovati, da bo vplivalo na te sposobnosti.

Uporaba:

Zdravilo neo-angin brez sladkorja z okusom žajblja je namenjeno za uporabo v ustih in žrelu (oralna uporaba). Odrasli, mladostniki in otroci, starejši od 6 let, počasi raztopite v ustih po eno pastilo, na vsake 2 do 3 ure. Največji dnevni odmerek zdravila je 6 pastil. Če se simptomi v 3–4 dneh ne izboljšajo ali se celo poslabšajo, se posvetujte z zdravnikom.

Pri jemanju tega zdravila natančno upoštevajte napotke v tem navodilu ali navodila zdravnika ali farmacevta. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Opozorila:

Pred začetkom jemanja zdravila neo-angin brez sladkorja z okusom žajblja se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Posvetujte se z zdravnikom, če kar koli izmed spodaj navedenega velja za vas:

• če se vaše težave po 3–4 dnevnem jemanju zdravila neo-angin brez sladkorja z okusom žajblja ne izboljšajo ali se celo poslabšajo;

• če imate dolgotrajen (kronični) kašelj ali hripavost. Omenjena simptoma sta lahko posledica morebitnih malignih obolenj. Zdravilo neo-angin brez sladkorja z okusom žajblja vsebuje barvilo rdeče 4R (E124) in izomalt (E953)

• To zdravilo vsebuje barvilo rdeče 4R (E124), ki lahko povzroči alergijske reakcije.

• Ena pastila zdravila neo-angin brez sladkorja z okusom žajblja vsebuje 2,58 g nadomestka sladkorja izomalta (E953) kar ustreza 6 kcal (26 kJ ). To morajo upoštevati bolniki s sladkorno boleznijo (diabetes mellitus). Če vam je zdravnik povedal, da imate intoleranco za nekatere sladkorje, se pred uporabo tega zdravila posvetujte s svojim zdravnikom.

Izomalt lahko deluje blago odvajalno. Zdravilo shranjujte nedosegljivo otrokom! Shranjujte pri temperaturi do 25 °C. Shranjujte v originalni ovojnini za zagotovitev zaščite pred vlago.

Sestava:

Učinkovine so:

– 2,4-diklorobenzilalkohol: 1,20 mg

– amilmetakrezol: 0,60 mg

– levomentol: 5,90 mg

Druge sestavine zdravila (pomožne snovi) so: eterično olje poprove mete, izomalt (E953), vinska kislina, eterično olje žajblja, rdeče 4R (E124), kinolinsko rumeno (E104), patentno modro V (E131).

Pakiranje: 24 pastil

Dodatne informacije

Pakiranje

24 pastil

Oblika

Pastila

Način / Mesto uporabe

Ustna votlina

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Neo-angin pastile brez sladkorja z okusom žajblja 1,20 mg/0,60 mg/5,90 mg, 24 pastil”

Morda vam bo prav tako všeč…