Magnesol 150 mg šumeče tablete, 20 šumečih tablet

Dodajte še za 50,00  izdelkov za brezplačno dostavo!
Magnesol 150 mg šumeče tablete, 20 šumečih tablet

8,02 

Zdravilo Magnesol priporočamo: pri povečani potrebi organizma po magneziju zaradi vsakodnevnih psihičnih in telesnih obremenitev; pri pomanjkanju magnezija zaradi neustrezne prehrane; pri značilnih znakih pomanjkanja magnezija; za dopolnilno zdravljenje bolezni srca in žilja; kot dodatek med jemanjem kontracepcijskih tablet; pri menstrualnih krčih.

Pred uporabo zdravila natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Na zalogi

Proizvajalec:
Vsi izdelki
Šifra: 310832Kategoriji: , Oznake: , , , , ,

Opis

Zdravilo Magnesol vsebujejo magnezij v obliki magnezijevega citrata. V telesu ima magnezij pomembno vlogo; nahaja se v skeletu in mehkih tkivih ter je nujno potreben za pravilno delovanje vsake celice. Sodeluje pri presnovi beljakovin, maščob, ogljikovih hidratov in nukleinskih kislin. Aktivira več kot 300 encimov in sodeluje pri sintezi beljakovin in presnovi ogljikovih hidratov.

Človeško telo potrebuje približno 300 mg magnezija na dan, odvisno od starosti, spola in načina prehrane. Pri pogostem jemanju odvajal, povečanih psihičnih in telesnih obremenitvah so potrebe po njem še večje. Znaki, ki nas opozorijo, da telesu primanjkuje magnezija, se kažejo kot hitra utrujenost, nagnjenost h krčem v mečih, motnje v delovanju srca in ožilja, pobitost in brezvoljnost.

Zdravilo Magnesol priporočamo:

– pri povečani potrebi organizma po magneziju zaradi vsakodnevnih psihičnih in telesnih obremenitev (stresne situacije, športne dejavnosti);

– pri pomanjkanju magnezija zaradi neustrezne prehrane (različne diete, čezmerno uživanje maščob, beljakovin, kalcija in konzervirane hrane);

– pri značilnih znakih pomanjkanja magnezija (nočni krči v mečih, mišična prenapetost);

– za dopolnilno zdravljenje bolezni srca in žilja (po posvetu z zdravnikom);

– kot dodatek med jemanjem kontracepcijskih tablet;

– pri menstrualnih krčih;

– kot dodatek k zdravljenju z diuretiki, digitalisom in odvajali, ki izčrpavajo zaloge magnezija v organizmu (po posvetu z zdravnikom).

Uporaba:

Običajni odmerek za odrasle in mladostnike od 14. leta starosti je 2 do 3 šumeče tablete na dan, za otroke od 6. do 14. leta starosti pa 1 šumeča tableta na dan. 1 šumečo tableto raztopite v 1,5 dl vode.

Ravnovesje magnezija se v organizmu vzpostavi postopoma, zato priporočamo jemanje zdravila Magnesol najmanj 4 tedne, nakar se posvetujte z zdravnikom.

Če se znaki vaše bolezni poslabšajo ali ne izboljšajo v 30 dneh, se posvetujte z zdravnikom.

Opozorila:

Ne jemljite zdravila Magnesol:

– če ste alergični na magnezijev citrat ali katero koli sestavino tega zdravila (navedeno v poglavju 6);

– če vam je zdravnik povedal, da imate okvarjeno delovanje ledvic, motnje srčnega ritma, mišično slabost (miastenija gravis), hudo hipotenzijo (zelo nizek krvni pritisk) ali hipermagneziemijo;

– če imate drisko.

– Shranjujte pri temperaturi do 25 °C.

– Shranjujte v originalni ovojnini za zagotovitev zaščite pred vlago.

Sestava:

Učinkovina je magnezijev citrat. Ena šumeča tableta vsebuje 1 g magnezijevega citrata, kar ustreza 150 mg magnezijevih ionov.

Druge sestavine zdravila so: citronska kislina, saharoza, natrijev hidrogenkarbonat, koruzni škrob, aroma pomaranče, aroma citrone, aroma grenivke, makrogol 6000, natrijev ciklamat, sončno rumeno FCF (E110).

Pakiranje: 20 šumečih tablet

Dodatne informacije

Pakiranje

20 šumečih tablet

Oblika

Šumeča tableta

Način / Mesto uporabe

Ustna votlina

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Magnesol 150 mg šumeče tablete, 20 šumečih tablet”