Magnezij

Dodajte še za 50,00  izdelkov za brezplačno dostavo!
Magnezij ima vlogo pri delovanju mišic ter pri ohranjanju zdravih kosti in zob, prispeva pa tudi k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti. Dodajanje magnezija v obliki prehranskih dopolnil je priporočljivo ob povečani telesni aktivnosti in v primeru znakov pomanjkanja (npr. mišični krči), povečane potrebe po tem pomembnem mineralu pa imajo tudi nosečnice.

Ne glede na vrsto telesne aktivnosti – morda radi vrtnarite ali pa se ukvarjate s športom, ki zahteva vzdržljivost in moč: kdor je telesno aktiven, ima povečano potrebo po magneziju. Organizem porablja več mineralnih snovi prek mišične aktivnosti in med drugim izgublja magnezij z znojenjem. Zato bi morali športniki za dolgoročno vzdrževanje mišične funkcije in moči po športni aktivnosti hitro nadoknaditi nastalo izgubo magnezija in tekočine.

Prepoznajte pomanjkanje magnezija

Krči v mišicah in mečih so tipični znaki pomanjkanja magnezija. Seveda se s starostjo nagnjenost h krčem v mečih povečuje. Zato se predvsem starejši bolniki pogosto pritožujejo nad tovrstnimi tegobami.

  • NAPETOST MIŠIC

Napetost mišic opozarja na povečano napetost telesa in se najpogosteje pojavlja skupaj s stresom in nervozo.

  • GLAVOBOLI IN MIGRENE

Premalo magnezija povzroča pretirano razdražljivost mišičnih in živčnih vlaken. Posledica tega so napetosti na področju hrbta in vratu, ki lahko nato vodijo v stresne glavobole in migrene.

  • SRČNE ARITMIJE IN VISOK KRVNI TLAK

Raziskave v ZDA in Nemčiji so dokazale, da igra magnezij pomembno vlogo pri srčni funkciji. Nastop srčne aritmije, ki je eden najpogostejših vzrokov nenadnega infarkta, je povezan s premajhnim vnosom magnezija. Strokovnjaki zato svetujejo redno jemanje magnezija. Zato igra zadostna oskrba z magnezijem pomembno vlogo prav pri športu. Potreba za magnezijem raste na podlagi metabolizma, ki je zaradi športnih aktivnosti pospešen. Tipični znaki pomanjkanja magnezija so zategnjene mišice in krči, ki se lahko pojavijo že med športno aktivnostjo.

Prikazovanje 1–12 od 109 rezultatov

Vsi izdelki
Filtriraj izdelke
Cenovni razpon
Razvrsti po
Posebne možnosti dostave