Blog

Skodelica čaja, skodelica zdravja

Na svetu vsako sekundo skuhamo in popijemo na tisoče skodelic čaja. Priprava in pitje čaja kot brezčasne niti povezuje tradicijo in obrede mnogih narodov sveta s sedanjostjo. In trenutkom, ko se ustavimo, ko se ob skodelici čaja razvijejo arome in pogovori. Čaj je vodni izvleček drog ali svežih rastlin.

Preberite več

Nega kože v hladnejših dneh

Zimski čas je obdobje, ko naša koža potrebuje več nege. Hladno ozračje, topli in suhi prostori zahtevajo od nas, da koži povrnemo vlago, jo nahranimo in zaščitimo pred dodatnim izhlapevanjem. Izbrati moramo izdelke, ki kožo primerno navlažijo in namastijo. Med najbolj izpostavljene dele telesa sodijo obraz in roke.

Preberite več

B-kompleks vitamini

Telo za opravljanje fizioloških procesov potrebuje vnos hranil, ki imajo primerno energetsko vrednost in vsebujejo zadostno količino vitaminov in mineralov. Ker je v današnjem času hrana prepogosto industrijsko predelana, lahko pride do pomanjkanja, kar ima za posledico slabo počutje in pogostejše obolevanje.

Preberite več

Nahod

Nahod je najpogostejše obolenje odraslih in otrok. Največkrat ga povzročijo virusi, ki se prenašajo s kapljično okužbo. Po inkubacijski dobi (nekaj ur do nekaj dni) se razvije kihanje, smrkanje  in izločanje vodenega izločka. Sluznica nosu in žrela je pordela in otečena. Pridruži se lahko tudi vročina.

Preberite več
Prehladna obolenja

Prehladna obolenja

Prihaja jesenski čas in z njim povečana pogostost prehladnih obolenj. Simptomi so najbolj izraziti na področju sluznice žrela, nosu in obnosnih votlin. Potreben je počitek in pitje dovolj tekočine, v lekarni pa vam bomo pomagali s svetovanjem uporabe zdravil, ki blažijo simptome prehlada.

Preberite več
Izogibanje prehladnim obolenjem

Izogibanje prehladnim obolenjem

V času pogostejših prehladnih obolenj pogosto razmišljamo in iščemo nasvet kako bi okrepili naš imunski sistem, da bo obolevanje manj pogosto. Našteli bomo le nekaj najbolj pogostih ukrepov, ki jih posameznih lahko naredi, da posledično odgovorno skrbi za svoje zdravje in dobro počutje.

Preberite več