imunski sistem

Dodajte še za 50,00  izdelkov za brezplačno dostavo!
Imunski sistem je odlično organizirana obramba, ki nas ščiti pred napadalci. Ti se skušajo v organizem prikrasti na najbolj pritajene načine. Le redko lahko točno določimo kako ali kje smo se okužili. Obrambnih linj je ogromno, najbolj občutljive meje pa so sluznice in telesne odprtine. Če dobro pogledamo skozi mikrosvet, smo pravzaprav zelo porozni! Koža je zaščitni plašč, a celice omogočajo prepustnost.

Pri nas lahko najdete sončne kreme naslednjih proizvajalcev: Vonpharma, Jamieson, Medex, M.E.V. Feller, Pukka, Valens, Vitabalans, Doppelherz, A. Vogel,

Imunski sistem ni mišica, da bi jo lahko krepili, mu pa lahko omogočimo kar se da odlično okolje in zaloge s katerimi bo vzdrževal svojo vojsko obrambnih celic. Prvo sestavo imunskega sistema podedujemo. Že pot na svet je polna mikroorganizmov. Protitelesa prejmemo tudi s prvo hrano – kolostrumom. Skromen nabor protiteles kasneje razširimo z okolico, polno mikroorganizmov. Imunski sistem je namreč prav vedno na preži. Vsak spopad s tujki shrani v spomin. Tako je ob naslednjem srečanju pripravljen na gotovo zmago. Povsem normalno je, da sem ter tja zbolimo. Navadno podležemo sezonskim obolenjem. Če pa se obolevnost pojavlja pogosto, je modro stopiti do zdravnika. Optimalno oskrbljen imunski sistem namreč zmore osnovne izzive.

Sezonsko se je tako pomembno okrepiti z vitaminoma C in D ter mineralom cinkom. Prav vsak ima izjemno pomembno samostojno vlogo, odlično pa delujejo tudi kot reprezentanca.

Vitamin C je vodotopen antioksidant. Ima številne vloge in funkcije. Prispeva k delovanju živčnega sistema ter ščiti celice pred oksidativnim stresom. Posledično prispeva k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti. Vitamin D, imenovan tudi vitamin sonca pomaga pri absorpciji mineralov, posledično k ohranjanju zdravja kosti in zob ter tudi mišic. Ima pomembno vlogo pri delitvi celic in delovanju imunskega sistema. Nepogrešljiv cink dopolnjuje zgoraj naštete funkcije, ima pomembno vlogo tudi pri sintezi beljakovin, kognitivnih funkcijah, presnovi ter zaščiti.

Prikazovanje 1–12 od 274 rezultatov

Vsi izdelki
Filtriraj izdelke
Cenovni razpon
Razvrsti po
Posebne možnosti dostave