Plivit C 500 mg tablete, 20 tablet

Dodajte še za 50,00  izdelkov za brezplačno dostavo!
Plivit C 500 mg tablete, 20 tablet

5,31 

Zdravilo Plivit C se uporablja: za preprečevanje in zdravljenje skorbuta, pri pomanjkanju vitamina C pri stanjih s povečanimi potrebami po vitaminu C (npr. zvečani telesni napori, kajenje, stres, kronične ali infekcijske bolezni, pooperativna stanja, nagnjenost h krvavitvam, rane in opekline, nezadosten vnos vitamina C).

Pred uporabo zdravila natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Na zalogi

Proizvajalec:
Vsi izdelki
Šifra: 022837Kategoriji: , Oznake: , , ,

Opis

Zdravilo Plivit C vsebuje zdravilno učinkovino askorbinsko kislino (vitamin C

Zdravilo Plivit C se uporablja:

– za preprečevanje in zdravljenje skorbuta,

– pri pomanjkanju vitamina C pri stanjih s povečanimi potrebami po vitaminu C (npr. zvečani telesni napori, kajenje, stres, kronične ali infekcijske bolezni, pooperativna stanja, nagnjenost h krvavitvam, rane in opekline, nezadosten vnos vitamina C, še zlasti pozimi in zgodaj spomladi).

Vitamin C (askorbinska kislina) spada med poglavitne vitamine, ki jih telo potrebuje za normalno delovanje. Vitamin C je pomemben za delovanje različnih encimov (snovi, ki pospešujejo kemične procese v telesu), sodeluje pri tvorbi nekaterih nevrotransmiterjev (kemične snovi, odgovorne za prenos živčnih dražljajev med živčnimi celicami) in hormonov nadledvične žleze. Pomemben je za rast in vzdrževanje zdravih kosti, zob, dlesni, vezi in krvnih žil. Poleg tega je pomemben za delovanje imunskega sistema, za celjenje ran in za absorpcijo železa.

Uporaba:

Običajni odmerek za odrasle je 500 mg (1 tableta) na dan. Zdravnik vam lahko priporoči večje odmerke pri hudih primerih pomanjkanja vitamina C (hipovitaminoze) in za zdravljenje skorbuta, kjer je priporočeni odmerek za odrasle 1 -2 tableti dnevno, vsaj dva tedna. V primeru dolgotrajne uporabe se je potrebno posvetovati z zdravnikom.

Tablete zdravila Plivit C zaužijte cele s kozarcem vode.

Opozorila:

– Ne jemljite zdravila Plivit C, če ste alergični (preobčutljivi) na askorbinsko kislino ali katerokoli sestavino zdravila Plivit C.

– Shranjujte pri temperaturi do 25 °C.

– Zdravila Plivit C ne smete uporabljati po datumu izteka roka uporabnosti, ki je naveden na ovojnini.

Sestava:

Zdravilna učinkovina je askorbinska kislina.

Pomožne snovi so: koruzni škrob, mikrokristalna celuloza (E460), smukec (E553b), magnezijev stearat (E572).

Pakiranje: 20 tablet

Dodatne informacije

Pakiranje

20 tablet

Oblika

Tableta

Način / Mesto uporabe

Ustna votlina

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Plivit C 500 mg tablete, 20 tablet”

Morda vam bo prav tako všeč…