Prehranska dopolnila

Dodajte še za 50,00  izdelkov za brezplačno dostavo!
Prehranska dopolnila – vitamini, minerali.

Kako je najbolje jemati omega-3 olja, koliko jih je potrebno jemati in katera priporočate?

Omega 3 olja uživajte skupaj s hrano, najbolje tik pred jedjo. Kombinacija s hrano je pomembna zato, ker le tako lahko sprožimo izločanje prebavnih encimov in emulgatorjev, ki omogočajo, da se kompleksne maščobe v ribjih oljih razgradijo na manjše delce (maščobne kisline) in absorbirajo. Boljšo toleranco na ribja olja dosežete tudi tako, da jih ne uživate skupaj z zelo vročimi jedmi.

Za normalno delovanje telesa, zdravo komunikacijo med telesnimi celicami in tkivi ter regeneracijo celic je potrebno tedensko zaužiti dva obroka mastnih rib (sardele, skuše, losos, tuna). Če rib ne uživate, hrano dopolnjujte s prehranskimi dopolnili z omega 3, saj so za telo tako pomembne kot vitamini in minerali. Prehranski vnos omega 3 je odvisen od zdravstvenega stanja in namena jemanja.

Povišan krvni tlak, naš tihi sovražnik

Po podatkih Nacionalnega inštituta za javno zdravje ima povišan krvni tlak že vsak drugi Slovenec. Žal večina ljudi z blago povišanim krvnim tlakom težav ne občuti, zato ga je občasno dobro preventivno izmeriti. Hudo zvišanje krvnega tlaka je težje prezreti, saj se ta občuti z glavobolom, vrtoglavico in šumenjem v ušesih.

Žile se zadebelijo in otrdijo

Če so žile več mesecev pod visoko obremenitvijo (povišan krvni tlak), se okvarijo. Na njih se nabirajo usedline, plast mišic v žilni steni se odebeli, s časom pa stena žil postane manj prožna. Taka žila hitreje poči, zaradi zoženja pa se na tem mestu lažje zatakne strdek. Te okvare žil se lahko zgodijo kjerkoli po telesu. Posledice so infarkt, kap, gangrena, odpoved ledvic, vida in drugih organov.

Prehranska dopolnila Jamieson, Now, A.Vogel, Krka, Apicol, Arkopharma, Solgar, Terranova, Vonpharma, Valens, Vitabalans, Biocyte, Yasenka,…

Prikazovanje 1–12 od 20 rezultatov

Vsi izdelki
Filtriraj izdelke
Cenovni razpon
Razvrsti po
Posebne možnosti dostave