Suedica švedska grenčica eliksir, 250 ml

Dodajte še za 50,00  izdelkov za brezplačno dostavo!
Suedica švedska grenčica eliksir, 250 ml

14,52 

Suedica švedska grenčica eliksir je namenjen lajšanju prebavnih težav, kot je zaprtost, neredno odvajanje blata, občutek napihnjenosti, premajhno izločanje žolča, slaba prebava, pomanjkanje teka. Izdelana je po starem švedskem receptu.

Izdelek je prehransko dopolnilo. Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti.

Na zalogi

Opis

Suedica švedska grenčica eliksir je namenjen lajšanju prebavnih težav, kot je zaprtost, neredno odvajanje blata, občutek napihnjenosti, premajhno izločanje žolča, slaba prebava, pomanjkanje teka. Izdelana je po starem švedskem receptu, z blagim odvajalnim delovanjem. Vsebuje vodno-etanolni izvleček številnih zdravilnih rastlin z grenčinami in eteričnimi olji, ki pripomorejo k povečanemu izločanju sline, prebavnih sokov in gibanju prebavil. S tem vplivajo na izboljšano prebavo in povečan apetit.

– Antrakinonski glikozidi iz ekstrakta aloje, skorje navadne krhlike in lista sene, delujejo odvajalno, saj povečajo peristaltično gibanje debelega črevesa, povečajo izločanje vode in elektrolitov v črevo ter zmanjšajo vsrkavanje teh snovi iz črevesa. Blato postane bolj mehko in drsljivo, zato ga lažje izločamo.

– Druge sestavine pripomorejo k splošnemu boljšemu počutju in krepitvi imunskega sistema.

Primerno tudi za lajšanje kratkotrajne zaprtosti, ki traja do 7 dni in je ni mogoče odpraviti s spremenjeno prehrano ali vlakninskimi pripravki.

VSEBNOST (100 ml peroralne raztopine):

korenina belega sleza (Althaeae radix) 0,309 g

korenina zdravilnega gozdnega korena (Angelicae radix) 0,480 g

lupina ploda grenkega pomarančevca (Aurantii amari epicarpium et mesocarpium)0,302 g

korenika kolmeža (Calami rhizoma) 1,589 g

cvet barvilnega rumenika (Carthami flos) 0,078 g

cvet dišečega klinčevca (Caryophylli flos) 0,020 g

skorja cimetovca (Cinnamomi cortex) 0,040 g

skorja navadne krhlike (Frangulae cortex) 1,300 g

korenina rumenega svišča (Gentianae radix) 0,404 g

korenika plazeče pirnice (Graminis rhizoma)0,770 g

korenika velikega omana (Helenii rhizoma) 0,227 g

korenina golostebelnega sladkega korena (Liquiritiae radix) 0,196 g

arilus pravega muškatovca (Macidis flos) 0,098 g

zel navadne črne mete (Marubii herba)0,190 g

list poprove mete (Menthae piperitae folium) 0,403 g

zel navadnega rmana (Millefolii herba) 0,190 g

plod pravega muškatovca (Myristicae semen) 0,864 g

list sene (Sennae folium) 1,100 g

korenika srčne moči (Tormentillae rhizoma) 0,114 g

korenika kurkume (Zedoariae rhizoma) 0,190 g

korenika pravega ingverja (Zingiberis rhizoma) 0,020 g

suhi ekstrakt aloe (Aloes extractum sicc. normatum) 0,652 g

100 ml peroralne raztopine vsebuje še:

eterično olje poprove mete (Menthae piperitae aetheroleum)0,001 g

tinktura žajblja (Salviae tinctura) 0,005 g

kafra, racemna (Camphora racemica) 0,100

Uporaba:

Pred uporabo stekleničko pretresite.

Z merilno žličko odmerite peroralno raztopino v kozarec vode. Premešajte in popijte približno pol ure pred jedjo ali tik po njej. Pri jemanju zdravila natančno upoštevajte navodila zdravnika ali farmacevta. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Če zdravnik ali farmacevt ne svetujeta drugače, upoštevajte naslednja navodila za odmerjanje:

– Odrasli in mladostniki, stari več kot 12 let: Vzamete lahko eno merilno žličko (5 ml) peroralne raztopine do 3-krat na dan. Če želite doseči predvsem odvajalni učinek, zvečer vzemite 3 merilne žličke (15 ml) peroralne raztopine naenkrat. Največji dnevni odmerek je 3 merilne žličke (15 ml) peroralne raztopine.

Po izkušnjah jemanje zdravila pred obrokom zbuja tek (apetit).

Jemanje tik po obroku pa priporočamo predvsem za lajšanje ali odpravljanje težav, povezanih z zaužitjem kalorične in mastne hrane (napihnjenost, slaba prebava, občutek polnosti).

Zdravilo lahko neprekinjeno uporabljate 7 do 14 dni, nato mora vedno slediti enomesečna prekinitev jemanja.Po enomesečnem premoru lahko zdravilo ponovno pričnete jemati.

Daljša nenadzorovana uporaba lahko poveča lenobnost črevesja, poruši elektrolitsko ravnovesje v telesu in povzroči spremembe na sluznici debelega črevesa ter poslabša težave z zaprtjem.

Opozorila:

Ne uporabljajte zdravila Suedica Grenčica eliksir:

– če imate delno ali popolno mehansko in/ali funkcionalno zaporo pretoka črevesne vsebine (ileus, intestinalna obstrukcija, stenoza), bolečine v trebuhu neznanega izvora, vnetje slepiča (apendicitis) ali druge nenadne bolezenske spremembe v trebuhu, ki se kažejo z močnimi bolečinami (akutni abdomen), kronično vnetno drevesno bolezen (na primer Crohnova bolezen, ulcerozni kolitis), razjedo (ulkus, čir) ali krvavitev iz prebavil,

– če ste močno dehidrirani,

– če ste noseči ali dojite, saj ni dovolj podatkov o varnosti jemanja zdravila v tem obdobju,

– če iz kakršnega koli razloga ne smete uživati niti majhnih količin alkohola,

– pri mlajših od 12 let.

Pred jemanjem zdravila se posvetujte s svojim zdravnikom:

– če ste bili pred kratkim operirani na prebavilih,

– če imate hujšo okvaro jetrne, žolčne ali želodčne funkcije,

– če vam je zdravnik povedal, da imate intoleranco na nekatere sladkorje,

– če spadate v skupino z velikim tveganjem glede uživanja alkohola.

To zdravilo vsebuje od 41 do 46 % (V/V) etanola (alkohola), to je do 1,8 g etanola (alkohola) na odmerek (5 ml peroralne raztopine), kar ustreza 46 ml piva oziroma 19 ml vina na odmerek. Škodljivo je za tiste, ki trpijo za alkoholizmom. Na vsebnost etanola (alkohola) morajo biti pozorne tudi nosečnice in doječe matere, otroci in skupine z velikim tveganjem, kot so bolniki z jetrnimi obolenji ali epilepsijo.

Pri zaužitju dveh ali več odmerkov (10 ml ali več) naenkrat je potrebno upoštevati, da lahko količina alkohola v tem zdravilu spremeni učinek drugih zdravil ter zmanjša vašo sposobnost vožnje ali upravljanja s stroji.

Pri zaužitju dveh ali več odmerkov (10 ml ali več) naenkrat je potrebno upoštevati, da lahko količina alkohola v tem zdravilu zmanjša vašo sposobnost vožnje ali upravljanja s stroji.

Zdravilo vsebuje tudi saharozo (sladkor). Če vam je zdravnik povedal, da imate intoleranco za nekatere sladkorje, se pred uporabo tega zdravila posvetujte s svojim zdravnikom. En odmerek (5 ml peroralne raztopine) vsebuje približno 0,24 g sladkorja.

Pojavijo se lahko bolečine v trebuhu, črevesni krči in driska, zlasti pri bolnikih s sindromom iritabilnega kolona. Ti znaki so praviloma posledica prevelikih odmerkov (potreben odmerek odvajala je lahko pri vsakem posamezniku drugačen). V takšnem primeru zmanjšajte odmerek ali prenehajte jemati zdravilo.

Kronična uporaba odvajal z antrakinonskimi glikozidi lahko povzroči motnje ravnotežja vode in elektrolitov in lahko vodi do albuminurije in hematurije (pojav beljakovin in krvi v urinu).

Kronična uporaba lahko povzroči tudi obarvanje sluznice debelega črevesa (pseudomelanosis coli), ki običajno izgine, ko bolnik preneha z jemanjem teh odvajal.

Zaradi izločanja presnovkov skozi ledvice, se urin lahko obarva rumeno ali rdeče-rjavo. Obarvanje ni klinično pomembno.

V primeru preobčutljivosti na katerokoli sestavino, izdelka ne uporabljajte.

Pri dolgotrajnem in/ali prekomernem jemanju zdravila lahko pride zaradi povečanega izločanja kalija in nastanka elektrolitskega neravnovesja do medsebojnega delovanja z zdravili, ki delujejo na srce (kardiotonični glikozidi, antiaritmiki, zdravila, ki lahko podaljšajo QT interval). Če sočasno z zdravilom Suedica Grenčica eliksir jemljete zdravila za odvajanje vode (diuretike), kortikosteroide ali izdelke s korenino golostebelnega sladkega korena (Liquiritiae radix), se lahko poveča izločanje kalija in s tem motnje, povezane s porušenim elektrolitskim ravnotežjem. Obvestite svojega zdravnika ali farmacevta, če jemljete ali ste pred kratkim jemali katero koli zdravilo, tudi če ste ga dobili brez recepta.

Suedica Grenčica eliksir ni primerno sredstvo za hujšanje.

Bolniki z okvarjeno funkcijo ledvic morajo biti pozorni, saj lahko dolgotrajna uporaba in/ali jemanje velikih odmerkov povzroči motnje v ravnotežju vode in elektrolitov (predvsem kalija).

Bolnikom, ki zaradi nenadzorovanega uhajanja blata uporabljajo hlačne plenice, je potrebno med jemanjem zdravila plenice pogosteje menjavati, da preprečimo daljši stik blata s kožo.

Ne vzemite dvojnega odmerka, če ste pozabili vzeti prejšnji odmerek.

Shranjevati nedosegljivo otrokom.

Shranjevati na suhem in temnem pri sobni temoeraturi do 25 °C, v originalni ovojnini.

Izdelka ne uporabljajte po pretečenem roku uporabnosti, ki je naveden na embalaži.

Pakiranje: 250 ml

Dodatne informacije

Pakiranje

250 ml

Oblika

Tekočina

Način / Mesto uporabe

Ustna votlina

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Suedica švedska grenčica eliksir, 250 ml”

Pred oddajo mnenja se morate prijaviti ali registrirati.

Morda vam bo prav tako všeč…

X
X