Operil 0,25 mg/ml pršilo za nos za otroke, 10 ml

Dodajte še za 50,00  izdelkov za brezplačno dostavo!
Operil 0,25 mg/ml pršilo za nos za otroke, 10 ml

10,87 

Zdravilo Operil uporabljajte pri: nahodu zaradi prehlada, alergijskem nahodu, vnetju obnosnih votlin, vnetjih srednjega ušesa.

Pred uporabo zdravila natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Na zalogi

🎁𝗗𝗔𝗥𝗜𝗟𝗢!🎁Ob vsakem nakupu prejmete vzorček Curasept Afterapid gel.
Proizvajalec:
Vsi izdelki
Šifra: 013056Kategoriji: , Oznake: , ,

Opis

Zdravilo Operil vsebuje oksimetazolin, ki se uporablja kot nosni dekongestiv. Zaradi skrčenja arteriol zmanjšuje nabreklost nosne sluznice in izločanje sluzi. Lajša dihanje skozi nos, odpira vhode v nosne in obnosne votline, izboljša prehodnost evstahijeve cevi in blaži spremljajoče znake nahoda. Delovati začne že po nekaj minutah, njegov učinek pa traja do 12 ur.

Zdravilo Operil uporabljajte pri:

– nahodu zaradi prehlada,

– alergijskem nahodu,

– vnetju obnosnih votlin,

– vnetjih srednjega ušesa.

Uporaba:

Zdravilo Operil 0,25 mg/ml pršilo za nos, raztopina je namenjeno samo otrokom, ki so stari od 2 do 7 let. Za odrasle in otroke, ki so stari več kot 7 let, so primerne druge oblike zdravila Operil.

Otroci, stari 2 do 7 let: 1 do 2 vpiha zdravila Operil v vsako nosnico dvakrat do trikrat na dan. Pri tem se ravnajte po postopku za uporabo pršila.

Zdravila ne uporabljamo pri otrocih do drugega leta starosti.

Maksimalni dnevni odmerek zdravila Operil za vsako nosnico je 2 vpiha trikrat na dan.

Za samozdravljenje lahko uporabljate zdravilo Operil 0,25 mg/ml izključno v priporočenih odmerkih in ne dlje kot pet do sedem dni. Če se stanje otroku v treh dneh ne izboljša ali se poslabša, se posvetujte z zdravnikom. Po presoji lahko zdravnik predpiše daljše zdravljenje.

Zdravilo je namenjeno le enemu bolniku. Zaradi tveganja prenosa okužbe jih ne smejo uporabljati tudi drugi. Po vsaki uporabi obrišite pršilni nastavek s čistim robčkom.

Opozorila:

Ne dajajte zdravila Operil:

– če je otrok alergičen (preobčutljiv) na zdravilno učinkovino ali katerokoli sestavino zdravila,

– če ima otrok suho vnetje nosne sluznice s krastami (atrofijsko vnetje).

– Zdravilo shranjujte nedosegljivo otrokom!

– Shranjujte pri temperaturi do 25 °C.

Sestava:

Zdravilna učinkovina je oksimetazolinijev klorid. 1 ml pršila za nos, raztopine vsebuje 0,25 mg oksimetazolinijevega klorida, kar ustreza 0,22 mg oksimetazolina. 1 vpih (0,05 ml) vsebuje 0,0125 mg oksimetazolinijevega klorida.

Pomožne snovi so: benzalkonijev klorid, natrijev hidroksid (za uravnavanje pH), natrijev dihidrogenfosfat dihidrat (za uravnavanje pH), natrijev hidrogenfosfat dihidrat (za uravnavanje pH), voda za injekcije.

Pakiranje: 10 ml

Dodatne informacije

Pakiranje

10 ml

Oblika

Kapljice

Način / Mesto uporabe

Nos, sluznica

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Operil 0,25 mg/ml pršilo za nos za otroke, 10 ml”

Morda vam bo prav tako všeč…