Magnezij Krka 300 vrečice

Dodajte še za 50,00  izdelkov za brezplačno dostavo!
Magnezij Krka 300 vrečice

9,60 21,16 

Magnezij Krka 300 je prehransko dopolnilo z okusom pomaranče in limete. Magnezij in vitamin B2 prispevata k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti, magnezij prispeva k delovanju mišic.

Izdelek je prehransko dopolnilo. Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti.

Počisti
Proizvajalec:
Vsi izdelki
Šifra: 717488-Parent Kategoriji: ,

Opis

Magnezij Krka 300 je prehransko dopolnilo z okusom pomaranče in limete. Magnezij in vitamin B2 prispevata k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti, magnezij prispeva k delovanju mišic.

Zadostuje že ena vrečka na dan.

Brez konzervansov. Brez umetnih barvil, arom in sladil.

Magnezij je mineral, ki podpira delovanje več kot 300 encimov in je vključen v procese nastajanja in porabe energije. Sodeluje pri presnovi beljakovin, maščob in ogljikovih hidratov, zato je potreben za normalno delovanje vsake celice. Nujen je tudi za prenos dražljajev med živčnimi in mišičnimi celicami. Vitamin B2 (riboflavin) prav tako sodeluje v številnih encimskih reakcijah, povezanih z energijsko presnovo.

Človeško telo potrebuje približno 300 do 400 mg magnezija na dan, odvisno od starosti, spola in načina prehrane. Pri povečanih psihičnih (stresne situacije, vznemirjenost) in fizičnih (športne dejavnosti) obremenitvah ter pri pogostem jemanju odvajal so potrebe po magneziju lahko večje. Povečane so lahko tudi pri mladostnikih in mlajših odraslih, pri starejših pa se ne zmanjšajo, ampak ostanejo enake.

Telo magnezija ne more izdelovati samo, zato moramo z zadostnim vnosom poskrbeti, da ga telesu ne primanjkuje. K pomanjkanju lahko prispevajo neuravnotežena prehrana, različne diete in neustrezna, predelana hrana. Znaki so lahko hitra utrujenost, krči v mečih, motnje v delovanju mišic, pobitost in brezvoljnost.

Uporaba:

Odrasli in otroci, starejši od 12 let: 1 vrečka na dan.

Telesno zelo aktivni odrasli lahko odmerek povečajo na 2 vrečki na dan.

Vsebino vrečke stresite v kozarec in jo prelijte z najmanj 150 ml vode. Napitek je pripravljen. Količino vode lahko prilagajate glede na to, kako izrazit okus želite. Priporočamo, da napitek spijete takoj po pripravi.

Energijska vrednost ene vrečke je 87,5 kJ (20,9 kcal).

Opozorila:

Ne uporabljajte Magnezija Krka 300, če ste alergični na katerokoli sestavino izdelka ali imate okvarjeno delovanje ledvic. Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.

Shranjujte pri temperaturi do 25°C. Shranjujte v originalni ovojnini za zagotovitev zaščite pred vlago in svetlobo. Shranjevati nedosegljivo otrokom!

Sestava:

Magnezijev citrat, sladkor, dekstroza, sredstvo za uravnavanje kislosti (citronska kislina, natrijev hidrogen karbonat), naravni aromi (pomaranče, limete), zgoščen limetin sok v prahu, zgoščen pomarančni sok v prahu in riboflavin (vitamin B2).

Ena vrečka vsebuje 2 g magnezijevega citrata, kar ustreza 300 mg magnezija oziroma magnezijevih ionov (Mg2+).

Brez konzervansov, umetnih barvil, umetnih arom in umetnih sladil. Ne vsebuje glutena in laktoze.

Pakiranje: 20 vrečic ali 50 vrečic

Dodatne informacije

Pakiranje

20 vrečic, 50 vrečic

Oblika

Prašek

Način / Mesto uporabe

Ustna votlina

Količina

20 vrečic, 50 vrečic

Morda vam bo prav tako všeč…