Lamisil dermalno pršilo, 30 ml

Dodajte še za 50,00  izdelkov za brezplačno dostavo!
Lamisil dermalno pršilo, 30 ml

10,38 

Zdravilo Lamisil dermalno pršilo se uporablja za zdravljenje okužb kože: atletsko stopalo; glivična okužba kože v predelu dimelj; glivična okužba kože po telesu. Uporablja se tudi za zdravljenje glivične okužbe kože: Pityriasis versicolor.

Pred uporabo zdravila natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Na zalogi

🎁𝗗𝗔𝗥𝗜𝗟𝗢!🎁Ob vsakem nakupu prejmete vzorček Curasept Afterapid gel.
Proizvajalec:
Vsi izdelki
Šifra: 093076Kategoriji: , Oznake: , ,

Opis

Zdravilo Lamisil dermalno pršilo je antimikotik, ki deluje tako, da uničuje glivice, ki povzročajo spremembe na koži.

Zdravilo Lamisil dermalno pršilo se uporablja za zdravljenje okužb kože, naštetih v nadaljevanju, pri katerih se pred uporabo tega zdravila ni potrebno posvetovati z zdravnikom:

– atletsko stopalo (tinea pedis),

– glivična okužba kože v predelu dimelj (tinea cruris),

– glivična okužba kože po telesu (tinea corporis).

Uporablja se tudi za zdravljenje glivične okužbe kože: Pityriasis versicolor.

Atletsko stopalo se pojavlja samo na stopalih (običajno na obeh, vendar ne vedno) in pogosto med prsti. Lahko se pojavi tudi na nartu, podplatu ali drugih delih stopala. Najpogostejša oblika atletskega stopala povzroča pokanje in luščenje kože, lahko pa se pojavijo tudi blago otekanje, mehurji ali vlažne razpoke. Uporabo zdravila Lamisil dermalno pršilo priporočamo pri atletskem stopalu, ki se pojavi med prsti.

Če imate glivično okužbo nohtov (glivice na nohtu in pod nohtom) z obarvanjem nohtov in spremembo v strukturi nohta (zadebelitev, luščenje v plasteh), se posvetujte s svojim zdravnikom, ker zdravilo Lamisil dermalno pršilo NI primerno za zdravljenje te okužbe. Za zdravljenje glivične okužbe nohtov je potrebno uporabiti zdravilo, ki vsebuje zdravilno učinkovino terbinafin v obliki tablet in ki vam ga lahko predpiše le zdravnik.

Glivična okužba kože v predelu dimelj se pojavlja na delih telesa, kjer je koža nagubana. Okužba povzroča srbečico, še posebej če je prisotna vlaga. To je pogosto v dimljah in na notranjih delih stegna, običajno se pojavi na obeh straneh, vendar je pogosto ena stran bolj prizadeta kot druga. Lahko se razširi naprej med nogami do zadnjice ali navzgor proti trebuhu. Pojavi se lahko tudi v kožnih gubah pod prsmi, pod pazduhami ali ostalih delih telesa, kjer je koža nagubana. Izpuščaj ima jasen rob, je lahko mehurjast in srbi.

Glivična okužba kože po telesu se lahko pojavi kjerkoli na telesu, vendar pogosto na glavi, vratu, obrazu ali rokah. Navadno izgleda kot rdeč izpuščaj v obliki okroglih lis, ki se lahko tudi luščijo in srbijo.

Pityriasis versicolor se kaže kot lise na koži, ki se luščijo in postanejo bele zaradi izgube kožnega pigmenta. Lise so najbolj izrazite poleti, ko koža okoli njih normalno porjavi. Običajno se pojavi na trupu (od predela pod vratom do pasu), vratu in rokah. Okužba se v nekaj mesecih lahko ponovi, predvsem ob toplem vremenu in kadar se znojite.

Če niste prepričani, kaj je povzročilo okužbo pri vas, se pred uporabo zdravila Lamisil dermalno pršilo posvetujte s svojim zdravnikom ali farmacevtom.

Uporaba:

Odrasli:

1. Temeljito očistite in osušite obolelo mesto in okolico na koži ter si umijte roke.

2. Odstranite zaporko s plastenke s pršilom in jo obrnite navzdol.

3. Pred prvo uporabo nekajkrat pritisnite na pršilnik, dokler razpršek ne postane enakomeren.

4. Pršilnik lahko držite s pršilno odprtino obrnjeno navpično navzgor ali navzdol, tako da lažje dosežete prizadeto mesto.

5. Razpršite zadostno količino zdravila Lamisil dermalno pršilo, tako da z njim povsem navlažite obolelo mesto in okolico.

6. Z zaporko zaprite plastenko.

7. Po uporabi pršila si umijte roke, da ne prenesete okužbe na druge dele telesa ali na druge ljudi.

Če zdravite okužbo na pregibnih delih telesa, lahko zdravljeno mesto prekrijete z gazo, še zlasti ponoči. V tem primeru uporabite čisto gazo, vsakič ko nanesete pršilo.

Zdravilo Lamisil dermalno pršilo nanašajte na obolelo mesto, kot je navedeno:

– atletsko stopalo: nanašajte enkrat na dan, 1 teden;

– glivične okužbe kože v predelu dimelj in po telesu: nanašajte enkrat na dan, 1 teden;

– pityriasis versicolor: nanašajte dvakrat na dan, 1 teden.

Zdravilo Lamisil dermalno pršilo uporabljajte en teden, tudi če se stanje izboljša v nekaj dneh. Okužbe običajno navidezno izzvenijo v nekaj dneh, vendar se lahko znova pojavijo, če pršila ne nanašate redno ali če z nanašanjem predčasno prenehate.

Z uporabo zdravila Lamisil dermalno pršilo se bo stanje vaše kože izboljšalo v nekaj dneh. Kljub temu pa celoten proces zdravljenja poškodovane kože traja dlje, tudi po tem ko je okužba že izginila, morda celo 4 tedne. Zdravilo Lamisil dermalno pršilo bo delovalo tudi po tem, ko boste z zdravljenjem zaključili. Čeprav pršila ne boste več uporabljali, bi se moralo stanje izboljševati. Če po 2 tednih ne opazite nobenega izboljšanja, se posvetujte s svojim zdravnikom ali farmacevtom.

Opozorila:

– Ne uporabljajte zdravila Lamisil dermalno pršilo, če ste alergični na terbinafinijev klorid ali katero koli sestavino tega zdravila.

– Zdravilo shranjujte nedosegljivo otrokom!

– Shranjujte pri temperaturi do 30 °C.

Sestava:

Zdravilna učinkovina je terbinafinijev klorid. 1 g zdravila Lamisil dermalno pršilo vsebuje 10 mg terbinafinijevega klorida, kar ustreza 8,8 mg terbinafina.

Druge sestavine zdravila (pomožne snovi) so prečiščena voda, 96 odstotni etanol, propilenglikol (E1520), makrogol cetil stearileter.

Pakiranje: 30 ml

Dodatne informacije

Pakiranje

30 ml

Oblika

Pršilo

Način / Mesto uporabe

Koža, roke, noge, stopala

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Lamisil dermalno pršilo, 30 ml”

Morda vam bo prav tako všeč…