Canifug 10 mg/ml dermalno pršilo, 30 ml

Dodajte še za 50,00  izdelkov za brezplačno dostavo!
Canifug 10 mg/ml dermalno pršilo, 30 ml

5,72 

Zdravilo Canifug vsebuje zdravilno učinkovino klotrimazol. Zdravilo Canifug uporabljamo za zdravljenje glivičnih okužb kože (mikoze), ki jih povzročajo dermatofiti, kvasovke iz rodu Candida, plesni in drugi organizmi, kot na primer Malassezia furfur.

Pred uporabo zdravila natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Na zalogi

Proizvajalec:
Vsi izdelki
Šifra: 023450 Kategoriji: , Oznaka:

Opis

Zdravilo Canifug vsebuje zdravilno učinkovino klotrimazol. Zdravilo Canifug uporabljamo za zdravljenje glivičnih okužb kože (mikoze), ki jih povzročajo dermatofiti, kvasovke iz rodu Candida, plesni in drugi organizmi, kot na primer Malassezia furfur.

Te okužbe se pojavijo kot glivične okužbe na stopalih in v kožnih pregibih, kot površinske okužbe kože s kvasovkami, kot pitryasis versicolor (stanje kože, kjer se pojavijo ostro omejene lise, ki se drobno luščijo. Najpogosteje so rjavkaste na svetli koži in belkaste na porjaveli koži.)

Če se znaki vaše bolezni poslabšajo ali ne izboljšajo v 3 dneh, se posvetujte z zdravnikom.

Uporaba:

Na prizadeta območja kože 2–3 krat dnevno razpršite tanko plast zdravila Canifug. To naredite tako, da razpršilno šobo pritisnite 1–2 krat. Zaradi izjemne učinkovitosti zdravila Canifug je enkraten nanos dovolj tudi na večjih obolelih površinah. Pred uporabo zdravila Canifug nekajkrat pritisnite na razpršilno šobo, da zagotovite enakomeren odmerek. Zdravilo Canifug je zatem pripravljeno za takojšnjo uporabo. Zdravilo Canifug razpršite na prizadete dele kože in jo s prsti nežno vtrite. Zdravilo Canifug razpršite na kožo z razdalje 10–30 cm.

Za uspešno zdravljenje je pomembna redna uporaba skozi dovolj dolgo obdobje. Začetek delovanja se pokaže v 2 do 3 dneh, učinkovina pa deluje na koži do12 ur. Trajanje zdravljenja je odvisno od obsega in mesta okužbe. Za popolno ozdravitev je potrebno zdravljenje nadaljevati tudi ko znaki okužbe izginejo. Zdravljenje mora potekati vsaj 4 tedne.

Pitryasis versicolor se večinoma pozdravi v 1 do 3 tednih. Pri glivičnih obolenjih stopal je kljub hitremu subjektivnemu izboljšanju potrebno nadaljevati zdravljenje vsaj 2 tedna zatem, ko izginejo vsi zunanji znaki okužbe. Tako preprečimo ponoven pojav bolezenskih znakov. Predvsem pa pazite, da po vsakem umivanju nog, predele med prsti temeljito osušite. Omenjeni ukrep na splošno preprečuje glivične okužbe stopal.

Opozorila:

– Ne uporabljajte zdravila Canifug, če ste alergični na klotrimazol ali katero koli sestavino tega zdravila.

– Zdravilo shranjujte nedosegljivo otrokom!

– Shranjujte pri temperaturi do 25°C.

– Shranjujte v originalni ovojnini za zagotovitev zaščite pred svetlobo.

Sestava:

Zdravilna učinkovina je klotrimazol. 1 ml raztopine vsebuje 10 mg klotrimazola. Z enim odmerkom prejmete 0,9 mg klotrimazola.

Druge sestavine zdravila so: izopropilalkohol, propilenglikol(E 1520), makrogol 400.

Pakiranje: 30 ml

Dodatne informacije

Pakiranje

30 ml

Oblika

Pršilo

Način / Mesto uporabe

Koža, stopala, roke, nohti, noge

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Canifug 10 mg/ml dermalno pršilo, 30 ml”

Pred oddajo mnenja se morate prijaviti ali registrirati.

Morda vam bo prav tako všeč…