Onytec 80 mg/g zdravilni lak za nohte, 3,3 ml

Dodajte še za 50,00  izdelkov za brezplačno dostavo!
Onytec 80 mg/g zdravilni lak za nohte, 3,3 ml

24,26 

Zdravilo Onytec se uporablja za zdravljenje blagih do zmernih glivičnih okužb nohtov pri odraslih, kadar nohtni matriks (lunula) ni prizadet. Ubija širok spekter glivic, ki lahko povzročijo okužbo nohtov.

Pred uporabo zdravila natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Na zalogi

Proizvajalec:
Vsi izdelki
Šifra: 145348 Kategoriji: , Oznaki: ,

Opis

Zdravilo Onytec vsebuje učinkovino ciklopiroks, ki spada v skupino zdravil, poznano kot antimikotiki. Ubija širok spekter glivic, ki lahko povzročijo okužbo nohtov.

Zdravilo Onytec se uporablja za zdravljenje blagih do zmernih glivičnih okužb nohtov pri odraslih, kadar nohtni matriks (lunula) ni prizadet.

Če se znaki vaše bolezni poslabšajo ali ne izboljšajo v 6 mesecih, kadar zdravilo uporabljate za nohte na rokah in po 12 mesecih, kadar ga uporabljate za nohte na nogah, se posvetujte s svojim zdravnikom.

Uporaba:

Zdravilo Onytec je namenjeno samo za uporabo pri odraslih.

Priporočeni odmerek nanesite v tankem sloju enkrat na dan na prizadeti noht/e. Za to morajo biti nohti skrbno umiti in posušeni. Zdravilni lak za nohte nanesite po celotni površini nohta, na 5 mm širok pas obnohtne kože in, če je možno, pod prosti rob nohta.

Zdravilo Onytec naj se suši približno 30 sekund.

Nohta(ov) ne smete umivati približno 6 ur, zato je priporočljiv nanos zvečer pred spanjem. Po 6 urah lahko upoštevate običajne higienske navade.

Zdravila Onytec ni potrebno odstranjevati s topili ali abrazivi (npr. s pilico za nohte), zadostuje, da si nohte umijete z vodo. V primeru nenamerne odstranitve z umivanjem, lahko zdravilo Onytec nanesete ponovno. Priporočljivo je, da si redno odstranjujete nepritrjene dele okuženega nohta, na primer s striženjem nohtov.

Z zdravljenjem je potrebno nadaljevati, dokler težava ne izgine, to pomeni, dokler noht(i) ni (niso) spet čisti oziroma dokler se njegov (njihov) videz v veliki meri ne izboljša in dokler ponovno ne zraste (zrastejo) zdrav(i) noht(i). Običajno dosežemo popolno ozdravitev nohta na rokah v približno 6 mesecih in na nogah v približno 9 do 12 mesecih.

Opozorila:

Ne uporabljajte zdravila Onytec:
– če ste alergični na ciklopiroks ali katero koli sestavino tega zdravila.
– pri otrocih in mladostnikih, mlajših od 18 let, zaradi pomanjkanja izkušenj pri tej starostni skupini.
– Zdravilo shranjujte nedosegljivo otrokom.
– Tega zdravila ne smete uporabljati po datumu izteka roka uporabnosti, ki je naveden na škatli in na steklenički.
– Stekleničko shranjujte v zunanji ovojnini za zagotovitev zaščite pred svetlobo.
– Ne shranjujte v hladilniku ali zamrzujte.

Sestava:

Učinkovina je ciklopiroks. En gram zdravilnega laka za nohte vsebuje 80 mg ciklopiroksa.

Druge sestavine zdravila so etilacetat, etanol (96 %), cetil in stearilalkohol, hidroksipropilhitosan in prečiščena voda.

Pakiranje: 3,3 ml

Dodatne informacije

Pakiranje

3,3 ml

Oblika

Lak

Način / Mesto uporabe

Nohti

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Onytec 80 mg/g zdravilni lak za nohte, 3,3 ml”
X
X