Canespor 10 mg/ml dermalno pršilo, 25 ml

Dodajte še za 35,16  izdelkov za brezplačno dostavo!
Canespor 10 mg/ml dermalno pršilo, 25 ml

11,43 

Zdravilo Canespor uporabljamo za zdravljenje: glivične okužbe stopal in rok; glivične okužbe kože na trupu, okončinah, kožnih pregibih; glivične okužbe kože; površinske okužbe kože z glivicami iz rodu Candida in pri bakterijskih okužbah kože.

Pred uporabo zdravila natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Na zalogi

Opis

Zdravilo Canespor je protiglivično zdravilo za lokalno zdravljenje. Vsebuje učinkovino bifonazol, ki deluje proti glivicam in tudi proti nekaterim drugim mikroorganizmom.

Zdravilo Canespor uporabljamo za zdravljenje:

– glivične okužbe stopal (tinea pedis ali »atletsko stopalo«) in rok (tinea manuum), ki se kaže kot pojav mehurčkov in luščenja kože na stopalih oziroma dlaneh ter tudi med prsti. Na prizadetih delih koža razpoka, lahko se pojavi srbenje, vnetje in oteklina;

– glivične okužbe kože na trupu, okončinah, kožnih pregibih (tinea corporis) in dimljah (tinea inguinalis), ki se kaže kot ovalne, rdeče, obročaste lise, ki se širijo in so na sredini svetlejše;

– glivične okužbe kože, imenovane pityriasis versicolor, ki se kaže kot pojav lis različnih barv npr. rumenorjave, rožnate ali svetlejše od barve kože. Lise se lahko drobno luščijo in redko srbijo;

– površinske okužbe kože z glivicami iz rodu Candida, ki se kaže kot srbenje, pordelost, oteklina; blago površinsko vnetje kože pa je lahko dolgotrajno (kronično);

– bakterijske okužbe kože, imenovane eritrazma, ki se kaže kot rdečerjave ali rožnate lise in se običajno pojavi v pregibih kože (pod pazduho, pod prsmi ali v dimljah) in je dolgotrajna (kronična) okužba.

Če se znaki vaše bolezni poslabšajo ali ne izboljšajo v 3 dneh, se posvetujte z zdravnikom.

Uporaba:

Zdravilo Canespor uporabljajte 1-krat na dan, najbolje zvečer pred spanjem. Na prizadeto kožo nanesite tanko plast zdravila in ga vtrite v kožo. Za površino v velikosti dlani zadostuje večinoma en ali dva pritiska na pršilni ventil. Da bi dosegli trajno ozdravitev, morate zdravilo Canespor uporabljati pravilno in dovolj dolgo.

Preden nanesete raztopino na prizadeto področje, kožo najprej umijte, da s tem odstranite ostanke prejšnjega zdravljenja. Nato kožo temeljito osušite, posebno na manj dostopnih mestih (npr. med prsti na nogah). Perilo, oblačila in brisače, ki pridejo v stik s prizadetim delom, zamenjajte vsak dan. To bo pomagalo pri zdravljenju in preprečilo okužbo drugih delov telesa in drugih ljudi.

Trajanje zdravljenja je odvisno od vrste okužbe in od časa, v katerem izginejo simptomi okužbe. Simptomi običajno izginejo, če traja zdravljenje:

– glivične okužbe stopal in kože med prsti (3 tedne),

– glivične okužbe kože na trupu, rokah, v kožnih gubah (2 – 3 tedne),

– okužbe rožene plasti kože, imenovane pityriasis versicolor (2 tedna),

– okužbe, imenovane eritrazma (2 tedna),

– površinske kandidoze kože (2 – 4 tedne).

Opozorila:

Ne uporabljajte zdravila Canespor, če ste alergični na bifonazol ali katero koli sestavino tega zdravila.Zdravilo shranjujte nedosegljivo otrokom! Shranjujte pri temperaturi do 25 °C.

Sestava:

Učinkovina je bifonazol. 1 ml raztopine vsebuje 10 mg bifonazola.

Pomožni snovi sta 96-odstotni etanol in izopropilmiristat.

Pakiranje: 25 ml

Dodatne informacije

Pakiranje

25 ml

Oblika

Pršilo

Način / Mesto uporabe

Koža, stopala, roke, noge

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Canespor 10 mg/ml dermalno pršilo, 25 ml”
X
X