La Roche-Posay Anthelios Shaka UVMUNE fluid 400 SPF50+

Revolucija v zaščiti pred soncem: La Roche-Posay Anthelios Shaka UVMUNE fluid – najučinkovitejši UV-filter proti najbolj zahrbtnim UVA žarkom*

Po 10 letih raziskav in več kot 65 študijah La Roche-Posay ponosno predstavlja nov ANTHELIOS UVMUNE 400 SPF50+, ki ščiti pred najbolj zahrbtnimi UV-žarki – ultradolgimi UVA-žarki iz spektra 380-400 nanometrov – ter koži obraza zagotavlja vrhunsko zaščito vsak dan.

Uporaba izdelkov s faktorjem SPF je nepogrešljiv del vsakdanje rutine nege kože in s tem se strinja večina strokovnjakov, ki hkrati priporočajo izdelke za zaščito pred soncem, ki zagotavljajo zaščito pred čim širšim spektrom UVA- in UVB-žarkov. Ali ste vedeli, da žarki, ki sodijo v spekter od 380 do 400 nanometrov, predstavljajo kar 30 % tistih, ki pridejo v stik z našo kožo?

La Roche-Posay, znamka, ki jo priporoča 60.000 dermatologov po vsem svetu, je predstavila nov Anthelios UVMUNE 400 SPF50+, ki zagotavlja vrhunsko zaščito in ustvarja nevidno oviro za najbolj zahrbtne UVA-žarke, ki sodijo v prej omenjen majhen del spektra. Revolucionarna rešitev je zahtevala 10 let raziskav in več kot 65 kliničnih študij, izvedenih v sodelovanju z vrhunskimi medicinskimi in dermokozmetičnimi strokovnjaki. Anthelios UVMUNE 400 SPF 50+ je trenutno v Sloveniji na voljo v dveh različicah, kot fluid in vlažilna krema z zaščitnim faktorjem SPF50+. S posebej zasnovano formulo, ki vsebuje revolucionarni filter Mexoryl 400, je Anthelios UVMUNE 400 SPF50+ primeren za vse tipe in fototipe kože ter ščiti pred temnimi madeži, ki jih povzroča sonce (tako imenovano fotostaranje), hkrati pa zagotavlja zaščito pred najširšim spektrom sončne svetlobe. Skratka, prav ničesar UVmune uide!

Ali ste vedeli?

·         80 % znakov staranja (gube, hiperpigmentacija) je posledica izpostavljenosti sončnim žarkom.
·         95 % UV-žarkov sodi v spekter UVA.
·         30 % UVA-žarkov pade v spekter med 380 in 400 nanometri.
·         Koža je 20x  bolj izpostavljena UVA- kot UVB-žarkom.
·         Strokovnjaki La Roche-Posay so potrebovali več kot 10 let in 65 študij, da so razvili revolucionarni filter Mexoryl 400.

Zakaj temu pravimo UV-revolucija?

Za ustrezen odgovor na to vprašanje se spomnimo, kaj so UV-žarki. Sončne žarke, ki prodirajo v našo kožo, namreč lahko razdelimo na dva spektra – UVA in UVB. Čeprav sta oba povezana z opeklinami, prezgodnjim staranjem, oksidativnim stresom, hiperpigmentacijo, alergijami in resnimi kožnimi boleznimi, kot je kožni rak, je pomembno vedeti, da kar 95 % UV-žarkov, ki dosežejo zemljo, sodi v UVA spekter. Poleg tega UVA-žarki prodirajo v globlje plasti naše kože in spodbujajo nastajanje prostih radikalov, ki lahko povzročijo resne kožne bolezni. Kar loči Anthelios Shaka fluid UVMUNE 400 SPF50+ od drugih izdelkov za zaščito pred soncem, je posebej zasnovan filter Mexoryl 400, ki pokriva majhen del UVA-spektra (380-400 nm), ki mu je naša koža večinoma izpostavljena skozi vse leto.

Aleksandra Bergant Suhodolčan, dr. med., spec. derm., poudarja pomen vsakodnevne zaščite pred soncem
»Zaščita pred UV-žarki je ključna za preprečevanje fotostaranja, ki vključuje nastanek gub, spremembe  pigmentacije in neenakomerno polt. Obenem z ustrezno zaščito pred UV-žarki zmanjšamo tudi tveganje za določene vrste kožnega raka. Dolgoročne posledice izpostavljanja soncu vidimo že po 30 letu starosti, saj se učinki UV-žarkov z leti seštvajo. Ker večino, po nekaterih raziskavah kar do 80 % UV- sevanja, prejmemo povsem nenačrtovano, med sprehodom, na poti v službo, na vrtu, svetujemo uporabo ustrezne zaščite pred soncem vsakodnevno, ne glede na letni čas ali dejavnosti. Pri tem je pomembno, da uporabimo kakovosten izdelek, ki ščiti tako pred UVA kot UVB žarki, da nanesemo zadostno količino izdelka in da nanos čez dan po potrebi ponovimo.«

Revolucija ima svoje ime – Mexoryl 400

La Roche-Posay z lansiranjem izdelkov, ki vsebujejo filter Mexoryl 400 in zagotavljajo zaščito pred dolgimi UVA žarki spektra 380 – 400 nm. Postavlja nove standarde pri negi in zaščiti vaše kože. Anthelios UVMUNE 400 fluid SPF50+ in Anthelios UVMUNE 400 vlažilna krema SPF50+ klinično dokazano ščitita pred najbolj zahrbtnimi UV-žarki. Za njih je znano, da povzročajo globje poškodbe kožnih celic. Koži pomagata ohranjati naravne obrambne mehanizme, ki se uspešno borijo proti oksidativnemu stresu, hiperpigmentacijskim madežem ter gubam in pegam. Le te nastanejo zaradi fotostaranja. Koža obraza dobi močnega zaveznika, ki ji vsak dan zagotavlja širšo in učinkovitejšo zaščito, nevidno in neprepustno pregrado.

La Roche-Posay skrbi za okolje

S predstavitvijo Anthelios UVMUNE 400 SPF50+, La Roche-Posay ostaja zvest poslanstvu. S formulacijami izdelkov za nego kože ne ogroža biotske raznovrstnosti v morjih in oceanih. Prav tako si je znamka zadala cilj do leta 2025 povečati delež reciklirane plastike v svoji embalaži na 70 %.