Vitamin D

Dodajte še za 50,00  izdelkov za brezplačno dostavo!
Vitamin D je v maščobi topen vitamin, ki ima pomembno vlogo pri razvoju kosti in zob ter pri delovanju imunskega sistema. Deluje tudi kot antioksidant, kar pomeni da lahko pomaga pri nastajanju gubic.

Vitamin D in glavna fiziološka funkcija:

Povečanje zmožnost tankega črevesa, da absorbira kalcij in fosfor, ter s tem pomaga vzdrževati ustrezno koncentracijo kalcija in fosforja v krvi. To omogoča normalno mineralizacijo kosti, vpliva na diferenciranje celic kože, uravnava aktivnost celic imunskega sistema, vpliva pa tudi na prenos hormonsko občutljivih genov, s čimer se uravnava tvorba številnih beljakovin.

KAKO SE POMANJKANJE VITAMINA D3 ODRAŽA NA TELESU?

Pusta polt, koža brez sijaja:

Za kožo je izjemnega pomena, da je preskrbljena s celim spektrom vitaminov in mineralov, saj le tako ostane napeta in sijoča. Polt postane pusta in že skoraj nekoliko sivkasta, pod očmi se lahko pojavijo temni kolobarji, možne pa so tudi kožne bolezni. Da se bodo vaše kožne celice lahko obnovile, jim priskrbite zadostno količino vitamina D3.

Gubice:

Vitamin D3 se učinkovito bori proti drobnim linijam in gubam – predvsem zato, ker deluje kot antioksidant. S slednjimi se telo bori proti prostim radikalom, ki so pogost vzrok za nastanek gub in starostnega upadanja volumna kože. Ko nam primanjkuje vitamina D3, so smejalne gubice bolj vidne in globlje ter nastajajo veliko hitreje.

Povzroča potenje:

Zaradi pomanjkanja vitamina D se lahko koža bolj znoji, kar pa je lahko prvi znak, da je absorpcija vitamina D prenizka. Znojenje lahko povzroči izsušenost in občutljivost kože, lahko pride tudi do nastanka aken.

Akne:

Vitamin D3  lahko pripomore k zmanjšanju vnetij v koži, kot so akne ali rozacea, to pa pomaga tudi pri splošnem zdravju kože. Če imate torej pogosto težave z aknami, se lahko proti njim poskusite boriti tudi z vitaminom D3.

Suha koža:

Eden od opozorilnih kožnih znakov pomanjkanja vitamina D3 je suha, srbeča koža. Ta se lahko pojavi po vsem obrazu ali le na predelih, kot so lica, brada in čelo. V nekaterih hudih primerih se lahko pri osebah s pomanjkanjem razvije tudi ekcem, kar naj bi povzročila disfunkcija imunskega sistema. Pozimi lahko razpokajo tudi ustnice.

Prikazovanje 1–12 od 202 rezultatov

Vsi izdelki
Filtriraj izdelke
Cenovni razpon
Razvrsti po
Posebne možnosti dostave