D-max Kids, 90 žvečljivih tablet

Dodajte še za 50,00  izdelkov za brezplačno dostavo!
D-max Kids, 90 žvečljivih tablet

11,62 

Najpomembnejša in vsem dobro znana vloga vitamina D je ta, da ima pomembno vlogo pri razvoju kosti pri otrocih. Okostje in zobje rastejo in se krepijo tako v otroštvu kot v adolescenci. Skupaj s kalcijem je pomemben faktor za razvoj močnih zob in kosti, saj vitamin D prispeva k normalni absorpciji kalcija in fosforja v organizmu.

Izdelek je prehransko dopolnilo. Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti.

Na zalogi

Opis

Otroci za rast in razvoj potrebujejo vitamin D

Najpomembnejša in vsem dobro znana vloga vitamina D je ta, da ima pomembno vlogo pri razvoju kosti pri otrocih. Okostje in zobje rastejo in se krepijo tako v otroštvu kot v adolescenci. Skupaj s kalcijem je pomemben faktor za razvoj močnih zob in kosti, saj vitamin D prispeva k normalni absorpciji kalcija in fosforja v organizmu. Pomemben pa je tudi prispevek vitamina D k normalnem delovanju imunskega sistema pri otrocih, saj tako le ta bolj učinkovito prepozna potencialne okužbe in jih prepreči.

Jemanje vitamina D se priporoča skozi celo leto

Redno izpostavljanje UV sončnim žarkom naj bi poskrbelo za zadostno količino vitamina D v telesu, saj le ta nastaja v našem podkožju. Žal temu pogosto ni tako, saj je lahko njegovo nastajanje omejeno s premajhno izpostavljenostjo sončnim žarkom, pomemben negativen vpliv na njegovo nastajanje pa ima tudi uporaba zaščitnih sončnih krem z UVA/UVB faktorji. Vitamin D se v prehrani nahaja v ribah, jajčnih rumenjakih, v mleku in mlečnih proizvodih ter margarini in nekaterih drugih izdelkih. Če otrok ne uživa rib oz. jih uživa samo redko, pije malo količino mleka ali se prehranjuje samo vegansko, je dnevno potrebo po vitaminu D nemogoče doseči.

Priporočljivo je, da otroci od rojstva do 17 let uživajo vitamin D v obliki prehranskega dopolnila skozi vse leto. Prehransko dopolnilo naj vsebuje obliko vitamina D3, ki je bolj primerna kot D2. D3 oblika se nahaja tudi v našem telesu, zato je le ta za vnos v telo bolj primerna od oblike D2.

Vsebnost:

Dnevni odmerek 1 tableta vsebuje: vitamin D3 10 µg (400 IU)

Uporaba:

1 žvečljiva tableta na dan.

Tableto se lahko v ustih raztopi ali zgrize. Prepričajte se, ali je otrok sposoben tableto zgristi ali stopiti v ustih. Pred jemanjem prehranskega dodatka upoštevajte uživanje vitamina D v obliki morebitnih drugih prehranskih dopolnil. Npr. ribje olje, prehransko dopolnilo s kalcijem ali multivitaminsko dopolnilo).

Opozorila:

Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja.

Sestava:

Naravno sladilo – brezin sladkor (ksilitol), emulgator (magnezijeve soli maščobnih kislin), aroma (hruška), holekalciferol. Vitamin D3 izvira iz maščobe ovčje volne (lanolin).

Pakiranje: 90 žvečljivih tablet

Dodatne informacije

Način / Mesto uporabe

Ustna votlina

Oblika

Žvečljiva tableta

Pakiranje

90 žvečljivih tablet

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “D-max Kids, 90 žvečljivih tablet”

Pred oddajo mnenja se morate prijaviti ali registrirati.

Morda vam bo prav tako všeč…