Leče

Dodajte še za 50,00  izdelkov za brezplačno dostavo!
Leče – tekočina za leče, kapljice za oko, pripomočki ter kozmetika za nego oči.

KAKO SI VSTAVITI KONTAKTNE LEČE

Preden začnete

Roke si umijte z milom (po možnosti neodišavljenim protibakterijskim tekočim milom), nato pa jih sperite in posušite z brisačo, ki ne pušča vlaken. Dobra navada je, da si kontaktne leče vedno vstavite v istem vrstnem redu, npr. najprej v desno oko. Tako leč ne boste zamešali.

Preverite, ali leče niso morda obrnjene od znotraj navzven

To storite tako, da si lečo postavite na konico prsta in jo podržite proti svetlobi. Če se robovi upogibajo navzven, je leča obrnjena od znotraj navzven. Če je videti kot skodelica z gladkimi robovi, je leča pripravljena na vstavljanje. Večina kontaktnih leč ACUVUE® ima tudi oznako 123, tako da lahko preprosto vidite, če so obrnjene od znotraj navzven. Če so številke obrnjene pravilno, so tudi leče obrnjene pravilno.

OKO DRŽITE ODPRTO

S prosto roko si nežno držite zgornjo veko, da ne bi pomežiknili. Medtem ko imate lečo na konici prsta, z drugimi prsti roke, v kateri imate lečo, povlecite spodnjo veko navzdol.

VSTAVLJANJE LEČ

Roko držite pri miru in poglejte navzgor, medtem ko si v oko vstavljate lečo; nato počasi izpustite veki in za nekaj trenutkov zaprite oko, da se lahko leča umesti. Postopek ponovite še za drugo oko.

Kako dolgo bo trajalo, da se navadim na kontaktne leče?

To je pri vsakem posamezniku drugače. Če menite, da to traja predolgo in imate težave s udobjem, vidom ali ravnanjem z lečami, je najbolje, da se posvetujete z optikom

Ali je v redu, če je po vstavljanju leč moj vid še vedno zamegljen?

Zamegljeni vid je lahko posledica marsičesa, lahko pa je tudi znak resnejših težav, ki niso povezane z lečami. O vseh svojih težavah z vidom ali kontaktnimi lečami se morate vedno pogovoriti z optikom.

Prikazovanje 1–12 od 95 rezultatov

Vsi izdelki
Filtriraj izdelke
Cenovni razpon
Razvrsti po
Posebne možnosti dostave