Inhalator

Dodajte še za 50,00  izdelkov za brezplačno dostavo!
Inhalator med terapijo ne zahteva nič drugega kot običajno vdihavanje in izdihavanje, s čimer dostavimo zelo majhne delce zdravila neposredno v pljuča.

Čeprav sta oba tipa inhalatorjev izjemno učinkovita, je v nekaterih primerih bolj primeren ultrazvočni inhalator. Ta lahko proizvede več delcev aerosola manjših od 5 um, poleg tega pa se ponaša tudi s tišjim delovanjem.

Inhalator uporabljamo:

1) Za dolgotrajnejše domače zdravljenje bolezni dihal (astma, bronhitis)
2) Ob potrebi po vnosu večjih količin zdravil
3) V primerih, ko pacient ne more uživati drugih zdravil (npr. antibiotikov)
4) V primerih, ko pacient ne more uporabljati zdravil v obliki razpršil
5) V nekaterih primerih prve pomoči
6) Pri rehabilitaciji po bolezni dihal
7) Pri odpiranju zamašenih dihalnih poti

Inhalator je namenjen:

Otrokom: Pri zdravljenju otrok je priporočljivo najprej poseči po inhalacijski terapiji. Inhalator je varen in učinkovit. Inhalacija je pri dojenčkih in otrocih priporočljiva za astme, bronhitisa, vnetja ušes, vnetja sinusov, pri prehladih, gripi, ter za mehčanje sluzi v nosu. Pri otrocih do bolezni pogosto pride tudi zaradi slabo pozdravljene predhodne okužbe oziroma njene ponovitve. Zdravljenje z inhalatorji lahko to uspešno prepreči. Priporočljivo je, da nastavke za inhalator (maska, nosnik, ustnik) vedno uporablja le ena oseba. S tem se zmanjšajo možnosti morebitnega prenosa okužbe na ostale uporabnike, kar je še posebej pomembno, če inhalator uporabljajo otroci.

Starejšim: Starejše osebe so tveganju za bolezni dihal še dodatno izpostavljene zaradi oslabljenega imunskega sistema ter slabše telesne kondicije.

Kadilcem: Z inhalatorji ohranjamo vlažnost sluznice dihal, omogočimo tvorbo sluzi in samodejno čiščenje dihalnih poti, zaradi česar se kadilcem priporoča redno rabo.

Prikazovanje 1–12 od 30 rezultatov

Vsi izdelki
Filtriraj izdelke
Cenovni razpon
Razvrsti po
Posebne možnosti dostave