Salvit Laxavit prašek v vrečkah, 16 x 6,5 g

Dodajte še za 50,00  izdelkov za brezplačno dostavo!
Salvit Laxavit prašek v vrečkah, 16 x 6,5 g

6,49 

Indiciran v primerih kroničnega zaprtja in nerednega praznjenja črevesja.

Izdelek je prehransko dopolnilo. Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti.

  Proizvajalec:
  Vsi izdelki
  Šifra: 738674Kategoriji: , Oznaki: ,

  Opis

  Salvit Laxavit je indiciran v primerih kroničnega zaprtja in nerednega praznjenja črevesja. Zahvaljujoč osmotskemu učinku makrogola 3350, ki ima visoko afiniteto za vezavo vode in mehčanje blata, pospešuje delovanje črevesja in lajša praznjenje črevesja na naraven način. V črevesju se ne absorbira, niti ne presnavlja, ne fermentira, ne draži sluznice in se v nespremenjeni obliki izloči z blatom.

  Uporaba:
  Vsebino ene vrečke raztopite v kozarcu (približno 120 ml) vode ali druge tekočine. Mešajte, dokler se popolnoma ne raztopi. Pripravljeno raztopino popijte. Število vrečk, ki jih je treba vzeti, lahko vnaprej pripravimo v ustrezni količini vode, pripravljeno raztopino pa moramo pokrito hraniti v hladilniku največ 24 ur. Neuporabljeno raztopino je treba zavreči. Salvit Laxavit je priporočljivo jemati med obroki. Izdelka Salvit Laxavit ni priporočljivo jemati z zdravili, saj Salvit Laxavit pospešuje delovanje črevesja in lahko negativno vpliva na učinkovitost zdravil. Če jemljete druga zdravila, se pred jemanjem izdelka Salvit Laxavit posvetujte z zdravnikom.

  Odmerjanje in navodila za uporabo v primeru zaprtja:

  • Od 6. meseca do 2. leta starosti: 1/2–2 vrečki na dan
  • Od 2. do 4. leta starosti: 2–3 vrečke na dan
  • Od 5. leta starosti: 3–4 vrečke na dan
  • Jemljite največ 5 dni.

  Odmerjanje in navodila za uporabo v primeru dolgotrajnega zaprtja:

  • Od 6. meseca do 2. leta starosti: 1/2–1 vrečka na dan
  • Od 2. do 4. leta starosti: 1 vrečka na dan
  • Od 5. leta starosti: 2 vrečki na dan
  • Jemljite največ 28 dni.
  • Po 28 dneh jemanje prekinite in se posvetujte z zdravnikom.
  • Ne prekoračite največjega odmerka 4 vrečke na dan.

  Stranski učinki:

  Prebavne reakcije, kot so: driska ali odsotnost blata, bolečine v trebuhu, napihnjenost, draženje in vnetje analnega predela, napenjanje, zrak v črevesju, slabost, bruhanje, se lahko pojavijo zaradi večje gibljivosti in osmotskega učinka makrogola 3350.

  Če se odmerek zmanjša ali odloži, se ti učinki lahko zmanjšajo in/ali odpravijo. Če se v redkih primerih pojavijo reakcije preobčutljivosti, kot so kožni izpuščaji, srbenje, urtikarija, takoj prenehajte uporabljati izdelek in obvestite svojega zdravnika.

  Opozorila:
  Hraniti izven dosega otrok. Izdelka Salvit Laxavit ne uporabljajte, če ste preobčutljivi na eno ali več sestavin. Ne uporabljajte pri otrocih, mlajših od 6 mesecev starosti. Pri dojenčkih in otrocih, mlajših od 2 let, izdelek uporabljajte le po posvetu z zdravnikom. Nosečnost in dojenje: jemljite le pod zdravniškim nadzorom. Izogibajte se stiku z očmi. V primeru stika z očmi izperite z vodo. Izdelka Salvit Laxavit ne uporabljajte v primeru preobčutljivosti na makrogol 3350 in v primeru lezije želodca ali prebavil, obstrukcije ali perforacije, Chronove bolezni, ulceroznega kolitisa in drugih vnetnih bolezni prebavil. Izdelka ne uporabljajte po izteku roka uporabnosti, ki je naveden na embalaži in vrečki. Izdelka ne uporabljajte v primeru, če je embalaža poškodovana. Ne vzemite vrečke, ki je bila delno uporabljena in odprta daljše časovno obdobje, saj v tem primeru učinkovitost in mikrobiološke lastnosti izdelka niso zagotovljene. Izogibajte se nepravilni uporabi izdelka. Ne odlagajte posode ali embalaže v okolje. 

  Shranjevanje:
  Shranjujte na hladnem in suhem mestu, stran od vira toplote. Datum poteka roka uporabe se nanaša na neodprti izdelek, ki je bil pravilno shranjen.

  Vsebnost:
  Salvit Laxavit vsebuje 16 vrečk. Vsaka vrečka s 6,5 g praška za peroralno uporabo vsebuje 5 g makrogola 3350.

  Sestava:
  Makrogol 3350, fruktoza, aroma, sredstvo proti strjevanju: silicijev dioksid.

  Pakiranje: 16 x 6,5 g

  Dodatne informacije

  Način / Mesto uporabe

  Ustna votlina

  Oblika

  Prašek

  Pakiranje

  16 x 6,5 g

  Mnenja

  Zaenkrat še ni mnenj.

  Bodi prvi ocenjevalec “Salvit Laxavit prašek v vrečkah, 16 x 6,5 g”

  Morda vam bo prav tako všeč…