Dulcolax 10 mg svečke, 6 svečk

Dodajte še za 50,00  izdelkov za brezplačno dostavo!
Dulcolax 10 mg svečke, 6 svečk

7,04 

Za bolnike, ki imajo težave z zaprtjem. Za pripravo na diagnostične postopke, pred in po operaciji ter stanja, kjer je potrebno olajšati iztrebljanje.

Pred uporabo zdravila natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Na zalogi

🎁𝗗𝗔𝗥𝗜𝗟𝗢!🎁Ob vsakem nakupu prejmete vzorček Curasept Afterapid gel.
Proizvajalec:
Vsi izdelki
Šifra: 049654Kategoriji: , Oznaka:

Opis

Zdravilo Dulcolax vsebuje zdravilno učinkovino bisakodil. Zdravilo Dulcolax je odvajalo z lokalnim delovanjem, ki spodbuja iztrebljanje in mehča blato.

Kot odvajalo, ki deluje na debelo črevo, zdravilo Dulcolax ciljno spodbuja naravno praznjenje črevesa v spodnjem delu prebavil, zato ne spremeni niti prebave niti absorpcije kalorij ali življenjsko pomembnih hranil iz tankega črevesa.

Zdravilo Dulcolax uporabljamo:

– za zdravljenje zaprtja,

– za pripravo na preiskave, pred operacijami in po njih ter pri stanjih, ko je treba olajšati iztrebljanje.

Uporaba:

Za zaprtje: Če zdravnik ne predpiše drugače, priporočamo naslednje odmerjanje:

Odrasli: 1 svečka (10 mg) na dan. Največjega dnevnega odmerka ne smete prekoračiti. Največji dovoljeni odmerek je 10 mg (1 svečka).

Pediatrična populacija: Otroci in mladostniki, starejši od 10 let: 1 svečka (10 mg) na dan. Največjega dnevnega odmerka ne smete prekoračiti. Največji dovoljeni odmerek je 10 mg (1 svečka). Otroci, starejši od 2 do vključno 10 let: Otroke, starejše od 2 do vključno 10 let, pri katerih je zaprtje kronično ali trdovratno, je dovoljeno zdraviti le po zdravnikovih navodilih. Za to skupino je zdravilo DULCOLAX na voljo v primernejši obliki. Bisakodila ne smemo uporabljati pri otrocih, starih 2 leti ali mlajših.

Za pripravo na diagnostične postopke in pred operacijo:

Uporaba zdravila DULCOLAX je dovoljena le pod zdravniškim nadzorom: za pripravo na diagnostične postopke, pred- in pooperativno zdravljenje ter bolezenska stanja, pri katerih je treba olajšati iztrebljanje.

Odrasli: Za popolno izpraznitev črevesja je priporočeni odmerek 2 obloženi tableti (10 mg) zjutraj in 2 obloženi tableti (10 mg) zvečer ter 1 svečka naslednje jutro.

Pediatrična populacija: Otroci in mladostniki, starejši od 10 let: Za popolno izpraznitev črevesja je priporočeni odmerek 2 obloženi tableti (10 mg) zjutraj in 2 obloženi tableti (10 mg) zvečer ter 1 svečka naslednje jutro. Otroci, stari 4 do vključno 10 let: Za otroke, stare 4 do vključno 10 let je priporočeni odmerek 1 obložena tableta (5 mg) zvečer in odvajalo za otroke s takojšnjim delovanjem (npr. svečko) naslednje jutro.

Način uporabe:

Svečke začnejo običajno delovati približno po 20 minutah (10 do 30 minutah). Treba jih je odviti in s konico naprej vstaviti v danko.

Opozorila:

Kot vse laksative tudi zdravilo DULCOLAX ne smemo jemati redno vsak dan ali daljše obdobje, ne da bi ugotovili vzrok zaprtja. Dolgotrajna čezmerna uporaba lahko povzroči tekočinsko in elektrolitsko neravnotežje in hipokaliemijo. Izguba tekočine iz črevesja lahko povzroči dehidracijo. Pojavita se lahko žeja in oligurija. Bolnikom, pri katerih pride do izgube tekočine in katerim lahko dehidracija škoduje (npr. če imajo ledvično insuficienco ali starejšim), je treba zdravilo DULCOLAX ukiniti in ga ponovno uvesti le pod zdravniškim nadzorom. Stimulativna odvajala, vključno z zdravilom DULCOLAX, ne pomagajo pri hujšanju. Pri bolnikih se lahko pojavi hematohezija (kri v blatu), ki pa je večinoma blaga in samodejno mine. Pri bolnikih, ki so jemali zdravilo DULCOLAX poročajo o omotici in/ali sinkopi. Podrobni podatki kažejo, da bi bili lahko navedeni pojavi povezani z defekacijsko sinkopo (ali sinkopo, ki jo lahko povzroči napenjanje med iztrebljanjem) ali z vazovagusno reakcijo na abdominalno bolečino pri zaprtju in niso nujno posledica jemanja bisakodila. Med uporabo svečk lahko pride do bolečin in lokalnega draženja, zlasti pri analnih fisurah in ulcerativnem proktitisu.

Sestava:

Ena svečka vsebuje 10 mg bisakodila.

Pakiranje: 6 svečk

Dodatne informacije

Pakiranje

6 svečk

Oblika

Svečka

Način / Mesto uporabe

Rektum

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Dulcolax 10 mg svečke, 6 svečk”

Morda vam bo prav tako všeč…