Proctosal rektalna mikroklizma, 6 x 8 g

Dodajte še za 50,00  izdelkov za brezplačno dostavo!
Proctosal rektalna mikroklizma, 6 x 8 g

17,94 

Proctosal rektalna mikroklizma pomaga pri proktalgiji in hemoroidih. Proctosal je medicinski pripomoček, ki vsebuje natrijev hialuronan butirat in dimetikon.

  Samo še 1 na zalogi

  🎁𝗗𝗔𝗥𝗜𝗟𝗢!🎁Ob vsakem nakupu prejmete vzorček Curasept Afterapid gel.
  Šifra: 769335Kategorije: , ,

  Opis

  Proctosal rektalna mikroklizma pomaga pri proktalgiji in hemoroidih. Proctosal je medicinski pripomoček, ki vsebuje natrijev hialuronan butirat in dimetikon.

  Proctosal rektalna mikrokliza je medicinski pripomoček na osnovi natrijevega hialuronan butirata in dimetikona, ki tvori zaščitni film in deluje kot lubrikant. Pomaga pri zdravljenju hemoroidnih stanj ter pri procesih reepitelizacije in normalizacije analne sluznice z ustvarjanjem mehanske pregrade okoli rektalne sluznice.

  Uporaba:

  Uporabite 1 mikroklizo po potrebi ali po navodilih zdravnika. Odstranite pokrov tako, da ga zložite na dnu. Namažite kanilo, da izteče majhna količina kreme. Vstavite kanilo v rektum in pritisnite stekleničko spodaj. Izvlecite, medtem ko držite pritisnjeno in odstranite.

  Sestava:

  • Natrijev hijaluron butirat
  • Dimetikon

  Pakiranje: 6 x 8 g

  Kaj so hemoroidi?

  Vsaj eden od dveh odraslih v svojem življenju doživi akutni hemoroidalni sindrom, kar pomeni, da je bolezen zelo pogosta in se je ne bi smeli sramovati.

  Hemoroidi so normalna anatomska struktura v kanalu zadnjika nad in pod zobato črto. Gre za posebne vrste krvnih žil, sestavljenih tako iz ven kot manjših arterij. Ločimo notranje in zunanje hemoroide. Hemoroidi lahko povzročajo tudi neprijetne simptome. Ker se te težave pojavljajo najpogosteje kot občasne epizode, jih poimenujemo akutni hemoroidalni sindrom.

  ZUNANJI HEMOROIDI

  Zunanji hemoroidi so pogosto obolenje neznane etiologije, najverjetneje pa gre za preplet vpliva dednosti, stresa in načina življenja, urejenosti prehranjevanja, vrste hrane ter nerednega odvajanja.

  Zunanji hemoroidi običajno nastanejo hitro, pojavi se boleča oteklina. Oteklina je čvrsta in napeta, velika je lahko tudi do nekaj centimetrov v premeru. Oteklina je boleča že na otip, onemogoča sedenje, ne da se je potisniti v zadnjik. Hemoroidi so lahko napolnjeni s krvjo; takrat lahko tudi sami doma ob pregledu z ogledalcem opazite vijoličasto obarvanje. Takšne zunanje hemoroide imenujemo trombozirani hemoroidi. Občasno se sami predrejo in izlije se kri. Količina krvi je lahko precejšnja, lahko so prisotni tudi krvni strdki.

  Za zdravljenje se svetuje uporaba zdravila v obliki tablet (Detralex, mikronizirana prečiščena flavonoidna frakcija), ki stabilizira hemoroidalno ožilje ter okrepi njihovo steno. Zdravilo Detralex je na voljo v lekarni brez recepta. Zdravilo morate jemati po shemi za akutni hemoroidalni sindrom, ki je navedena v navodilih za jemanje zdravila. Sočasno se svetuje tudi uporaba protihemoroidnih mazil in svečk, ki jih predpiše osebni zdravnik ali pa jih bolniki sami kupijo v lekarni.

  Nega zunanjih hemoroidov zajema hlajenje z obkladki večkrat dnevno (kocko ledu zavijte v brisačo ali gazo ali uporabite hladilno blazinico) ali umivanje s hladno vodo, vendar prhe oziroma vode pod pritiskom ne usmerjajte neposredno na oteklino. Po vsakem umivanju se svetuje nanos protihemoroidnega ali naravnega mazila, ki naj ga bolniki vtrejo v oteklino.

  Če gre za tromboziran zunanji hemoroid, se svetuje čimprejšnji obisk zdravnika. Opravi se manjši kirurški poseg, pri katerem se v lokalni anesteziji naredi rez ter iztisne krvne strdke.

  Po izginotju otekline zunanjega hemoroida lahko na tem mestu ostane kožna guba. Gre za odvečno kožo, ki lahko otežuje higieno ali draži okoliško kožo.

  Dodatne informacije

  Način / Mesto uporabe

  Zadnjica

  Oblika

  Klizma

  Pakiranje

  6 x 8 g

  Mnenja

  Zaenkrat še ni mnenj.

  Bodi prvi ocenjevalec “Proctosal rektalna mikroklizma, 6 x 8 g”

  Morda vam bo prav tako všeč…