Ibubel 125 mg, 10 svečk

Dodajte še za 50,00  izdelkov za brezplačno dostavo!
Ibubel 125 mg, 10 svečk

4,96 

Uporablja se za zniževanje povišane telesne temperature, kratkotrajno lajšanje blagih do srednje močnih bolečin, kot je bolečina pri izraščanju zob, zobobol, glavobol, izpahi in zvini, bolečine ob vnetem grlu in bolečine v ušesih. Zdravilo Ibubel se uporablja tudi za blaženje simptomov gripe in prehlada.

Pred uporabo zdravila natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Na zalogi

Proizvajalec:
Vsi izdelki
Šifra: 145229 Kategoriji: ,

Opis

Zdravilo Ibubel vsebuje zdravilno učinkovino ibuprofen in spada v skupino nesteroidnih protivnetnih zdravil (NSAIDs). Uporablja se za zniževanje povišane telesne temperature, kratkotrajno lajšanje blagih do srednje močnih bolečin, kot je bolečina pri izraščanju zob, zobobol, glavobol, izpahi in zvini, bolečine ob vnetem grlu in bolečine v ušesih. Zdravilo Ibubel se uporablja tudi za blaženje simptomov gripe in prehlada.

Zdravilo Ibubel je namenjeno za uporabo pri otrocih, v starosti od 2 let do 6 let in hkrati s telesno maso 12,5 kg ali več.

Uporaba:

Pred uporabo si operite in posušite roke. Previdno odstranite eno svečko iz dvojnega traku in jo previdno vstavite skozi zadnjično odprtino v danko. Ponovno si umijte roke.
Če opazite, da so svečke zelo mehke, jih, preden pretrgate dvojni trak, dajte pod curek hladne vode ali jih pustite za kratek čas (dokler se ne strdijo) stati v hladilniku.

Zdravila Ibubel ne smete dajati otrokom, ki so stari manj kot 2 leti ali imajo telesno maso manjšo od 12,5 kg.

Otroci v starosti od 2 let do 4 let (12,5 kg – 17 kg telesne mase)
Uporabite eno svečko, s presledkom 6 do 8 ur med odmerki.
Največji dnevni odmerek so tri svečke na dan.

Otroci v starosti od 4 let do 6 let (17 kg – 20,5 kg telesne mase)
Uporabite eno svečko, s presledkom 6 ur med odmerki.
Največji dnevni odmerek so štiri svečke na dan.

Zdravilo Ibubel dajte otroku v najmanjšem, še učinkovitem odmerku, najkrajše možno obdobje. Če se simptomi ne izboljšajo ali se pojavijo novi ali jemanje tega zdravila ne zniža povišane telesne temperature v 3 dneh, se posvetujte z zdravnikom.

Uporaba pri bolnikih, starih 65 let ali več
Prilagoditev odmerka tega zdravila pri vas ni potrebna, se pa pred začetkom jemanja tega zdravila posvetujte z zdravnikom, ker bo morda želel spremljati potek vašega zdravljenja (glejte tudi podpoglavje ‘Bodite posebno pozorni pri jemanju zdravila Ibubel’).

Uporaba pri bolnikih z blago ali zmerno okvaro jeter in/ali ledvic
Če je otrok bolnik z blago ali zmerno okvaro jeter ali ledvic ali ima blago ali zmerno okvaro jeter in ledvic prilagoditev odmerka zdravila Ibubel ni potrebna. Če je otrok bolnik s hudo okvaro jeter ali ledvic ali ima hudo okvaro jeter in ledvic glejte podpoglavje ‘Ne jemljite zdravila Ibubel’.

Opozorila:

Ne uporabljajte zdravila Ibubel:
– če je otrok alergičen (preobčutljiv) na ibuprofen ali katerokoli sestavino zdravila Ibubel,
– če je otrok mlajši od 2 let ali ima telesno maso manjšo od 12,5 kg,
– če je otrok preobčutljiv na salicilate ali druga nesteroidna protivnetna zdravila (če so se v preteklosti pri otroku, po jemanju teh zdravil pojavili izbokli srbeči izpuščaji, otekanje obraza, ustnic in žrela ali oteženo dihanje zaradi krča sapnic, napad astme ali otekla nosna sluznica), sajobstaja možnost, da je otrok preobčutljiv tudi na ibuprofen,
– če ima otrok ali če domnevate, da ima otrok želodčno razjedo ali krvavitev,
– če se je otrok že večkrat zdravil zaradi želodčne razjede ali krvavitve,
– če se je kdaj po uporabi nesteroidnih protivnetnih zdravil pri otroku pojavila krvavitev iz prebavil ali predrtje prebavil,
– če ima otrok hudo srčno popuščanje,
– če ima otrok hudo okvaro jeter ali ledvic,
– če ima otrok bolezen krvi, in sicer motnjo v tvorbi in razvoju krvnih celic,
– pri možganski ali kakšni drugi krvavitvi.

Zdravilo shranjujte nedosegljivo otrokom!
Shranjujte pri temperaturi do 30 °C

Sestava:

Zdravilna učinkovina je ibuprofen. Ena svečka vsebuje 125 mg ibuprofena.
Pomožne snov je trda mast.

Pakiranje: 10 svečk

Morda vam bo prav tako všeč…