Clearblue digitalni ovulacijski test, 10 testov

Dodajte še za 50,00  izdelkov za brezplačno dostavo!
Clearblue digitalni ovulacijski test, 10 testov

27,90 

Clearblue Digital test ovulacije omogoča enostavno samotestiranje prisotnosti luteinizirajočega hormona (LH) v urinu. Povečana količina LH hormona v urinu pomeni čas ovulacije oziroma čas neposredno pred ovulacijo, ko je verjetnost zanositve največja. Na osnovi tega testa lahko ugotovite čas, ko je verjetnost vaše zanositve največja. Pakiranje vsebuje 10 testnih lističev.

Na zalogi

Opis

Clearblue Digital test ovulacije omogoča enostavno samotestiranje prisotnosti luteinizirajočega hormona (LH) v urinu. Na osnovi testa je možno predvideti čas ovulacije oziroma čas neposredno pred ovulacije, ko telo proizvaja velike količine LH hormona. Ta namreč sproži sprostitev zrelega jajčeca iz jajčnikov. Kadar s testom zaznate povečano količino LH hormona v urinu, potem lahko predvidevate da bo ovulacija nastopila v naslednjih 24 do 48 urah. Na sredini menstrualnega ciklusa, v času ovulacije, je verjetnost zanositve največja. Najbolj plodni ste na dan, ko se zazna nenadni dvig ravni LH, in naslednji dan. Če imate v teh 48 urah spolne odnose, bodo vaše možnosti za zanositev kar največje.

Pomembno je vedeti, da se porast LH hormona in posledična ovulacija ne pojavita v vseh ciklusih.

Raziskave kažejo, da je za oploditev pomembna prava časovna izbira, saj so ženske v menstrualnem ciklusu plodne le pet do šest dni, pri nekaterih parih, ki imajo zmanjšano sposobnost razmnoževanja, pa celo samo od enega do treh dni.

Test je hiter in enostaven.

Uporaba:

Da bi ugotovili dolžino cikla, štejte dan pričetka menstruacije (prvi dan polne krvavitve) kot dan 1. nato pa nadaljujte s štetjem do dne, preden se začne naslednja menstruacija. To število dni je dolžina vašega cikla.

Če ne poznate običajne dolžine cikla, priporočamo, da počakajte vsaj en menstrualni cikel preden uporabite test ovulacije in si zabeležite dolžino tega cikla. Če se dolžina cikla spreminja za več kot 3 dni, uporabite najkrajši cikel, ki ste ga imeli v zadnjih 6 mesecih, da ugotovite, kdaj morate začeti s testiranjem za ovulacijo.

Če želite začeti s testiranjem ovulacije, ne da bi poznali dolžino vašega cikla, priporočamo, da začnete na 10. dan. Vendar pa lahko zamudite nenadni dvig LH, ker ste s testiranjem začeli prehitro ali prepozno.

Na osnovi posebne preglednice lahko izračunate, na kateri dan morate začeti s testiranjem ovulacije. Testirate lahko kadarkoli v dnevu, je pa priporočljivo testiranje vsak dan ob približno istem času. Najbolj priporočljivo zjutraj.

Če med testiranjem poškropite držalo testa, ga morate obrisati. Nadaljnje testiranje ni mogoče, če je na zaslonu prikazan vaš testni rezultat ovulacije ali simboli napak. Ti bodo prikazani 8 minut (ali 2 minuti, če je bil zaslon ugasnjen in ste ravno izvrgli testno paličico). Če ste odvzeli vzorec urina, lahko testno držalo uporabite takoj, ko je zaslon prazen. Ko ste pripravljeni, da držalo znova uporabite, ponovite navodila od koraka 1 dalje z novo testno paličico.

Pomembno je, da vsaj 4 ure pred testiranjem ne urinirate. Pred testiranjem ovulacije ne zaužijte prevelike količine tekočin.

Za odstranjevanje držala testa upoštevajte navodila. Baterije zavrzite v skladu s programom za recikliranje.

Opozorila:

Pred uporabo natančno preberite priloženo navodilo.

S tem držalom ovulacijskega testa uporabljajte samo testne paličice za ovulacijo Clearblue Digital.

Test ovulacije je za domačo uporabo. Samo za in vitro diagnostično uporabo. Shranjevati pri sobni temperaturi.

Shranjevati nedosegljivo otrokom.

Testa ne uporabljajte, če je zaščitna folija testnih paličic poškodovana.

Ne uporabljajte testne paličice, ki ji je potekel rok uporabe.

Testnih paličic ne uporabljajte ponovno.

Ni namenjeno uporabi za kontracepcijo.

Ker je prenatalna nega zelo pomembna za dojenčkovo zdravje, vam priporočamo, da se posvetujete s svojim zdravnikom, preden poskusite zanositi.

Pakiranje: 10 testnih lističev

Dodatne informacije

Pakiranje

10 testov

Oblika

Test

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Clearblue digitalni ovulacijski test, 10 testov”

Morda vam bo prav tako všeč…

X
X