Canesten 3 20 mg/g vaginalna krema, 20 g

Dodajte še za 42,59  izdelkov za brezplačno dostavo!
Canesten 3 20 mg/g vaginalna krema, 20 g

7,79 

Zdravilo Canesten3 uporabljamo: pri ženskah za zdravljenje okužbe notranjih spolovil (nožnice), ki jo povzročajo glivice (iz rodu kvasovk Candida) imenovano kandidni vaginitis. Za zdravljenje okužbe zunanjih spolovil z glivicami iz rodu Candida pri ženskah in moških.

Pred uporabo zdravila natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Na zalogi

Opis

Zdravilo Canesten3 spada med protimikrobna zdravila za ginekološko zdravljenje. Krema vsebuje učinkovino klotrimazol, ki deluje proti glivicam in tudi proti nekaterim drugim mikroorganizmom.

Glivične okužbe spolovil se lahko pojavijo zaradi porušenega naravnega ravnovesja mikroorganizmov na sluznicah spolovil, ki ga lahko povzroči:

– uporaba nekaterih zdravil (npr. antibiotiki, kontracepcijske tablete),

– nekatere bolezni in določena stanja (npr. sladkorna bolezen, menstruacija, nosečnost),

– stres, uporaba močnih sredstev za intimno nego in izpiranje nožnice, uporaba spodnjega perila iz umetnih materialov, ki ni dovolj zračno.

Zdravilo Canesten3 uporabljamo:

– pri ženskah za zdravljenje okužbe notranjih spolovil (nožnice), ki jo povzročajo glivice (iz rodu kvasovk Candida) imenovano kandidni vaginitis. Znaki in simptomi take okužbe so bel, sirast izcedek iz nožnice, srbenje, pordelost, oteklina in pekoče razjede na zunanjem spolovilu. Lahko se pojavijo tudi bolečine pri uriniranju.

– za zdravljenje okužbe zunanjih spolovil z glivicami iz rodu Candida pri ženskah in moških. Pri ženskah se okužba zunanjih spolovil (kandidni vulvitis) kaže kot srbenje, pordelost, oteklina, pekoče razjede sramnih ustnic in predela okoli njih. Pri moških se taka okužba (kandidni balanitis) kaže kot droben bel izpuščaj, srbenje ter rahlo vnetje glavice in kožice spolnega uda.

Uporaba:

Med uporabo zdravila ne uporabljajte tamponov, izdelkov za izpiranje nožnice, spermicidov ali drugih izdelkov za vaginalno uporabo ter izdelkov iz lateksa (kondomi, diafragma). Poleg tega je priporočljivo, da se v obdobju vaginalne okužbe izogibate spolnim odnosom, ker se okužba lahko prenese na partnerja.

Ker sta običajno okuženi nožnica in zunanje spolovilo, je potrebno kombinirano zdravljenje obeh okuženih mest. Zdravilo Canesten3 je namenjeno za vaginalno uporabo (uporabo v nožnici) in uporabo na zunanjem spolovilu.

Zdravljenje nožnice: 3 večere zapored pred spanjem iztisnite po eno polnjenje aplikatorja (približno 5 g) čim globlje v nožnico tako, kot je opisano v navodilu za pravilno uporabo. Znaki in simptomi, ki jih povzroča glivična okužba nožnice, se običajno izboljšajo v 7 dneh po začetku zdravljenja (oz. po uporabi 3 polnjenj vaginalne kreme). Če znaki in simptomi okužbe ne izginejo popolnoma, če se stanje poslabša ali se okužba ponovi, se posvetujte z zdravnikom.

Zdravljenje zunanjega spolovila (pri ženskah in moških): 2- do 3-krat na dan nanesite tanko plast kreme na zunanje spolovilo in jo vtrite (do zadnjične odprtine pri ženskah ter na glavico in kožico pri moških). Zdravljenje z zdravilom Canesten3 traja običajno od 1 do 2 tedna. Če znaki in simptomi okužbe ne izginejo popolnoma, če se stanje poslabša ali pa se okužba ponovi, se posvetujte z zdravnikom.

Če se simptomi v 2 mesecih povrnejo, se morate posvetovati z zdravnikom.

Navodilo za pravilno vstavitev vaginalne kreme v nožnico:

Vstavitev vaginalne kreme z aplikatorjem:

1. Odprite tubo in nanjo pritrdite aplikator.

2. S previdnim stiskanjem tube polnite aplikator tako dolgo, dokler ne pride bat do konca.

3. Aplikator odstranite s tube, ga vstavite čim globlje v nožnico (najbolje je, da pri tem ležite na hrbtu) in ga s pritiskanjem izpraznite.

4. Prazen aplikator zavrzite.

Opozorila:

– Ne uporabljajte zdravila Canesten3, če ste alergični na klotrimazol ali katero koli sestavino tega zdravila.

– Zdravilo Canesten3 se pri mladostnikih (od 12 let do 18 let) lahko uporablja le po zdravnikovem nasvetu.

– Zdravilo shranjujte nedosegljivo otrokom!

Sestava:

Učinkovina je klotrimazol. 1 g kreme vsebuje 20 mg klotrimazola.

Druge sestavine zdravila (pomožne snovi) so benzilalkohol (E1519), cetilpalmitat, cetil in stearilalkohol, oktildodekanol, polisorbat 60 (E435), sorbitan stearat (E491), prečiščena voda.

Pakiranje: 20 g

Ena škatla z zdravilom Canesten3 vsebuje:

– tubo z 20 g kreme in

– 3 aplikatorje.

Dodatne informacije

Pakiranje

20 g

Oblika

Krema

Način / Mesto uporabe

Nožnica

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Canesten 3 20 mg/g vaginalna krema, 20 g”

Pred oddajo mnenja se morate prijaviti ali registrirati.

Morda vam bo prav tako všeč…